Příspěvky uživatele - 72.149

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bruska na řetězy motorových pil, 17.10.2010
A také co je to za brusku. Také záleží na tom, jak a čím mažete řetěz a co jste řezal. Může se jednat o kombinaci smolné dřevo a slabé mazání řetězu. F.O.
Snižování omezovacích zubů, 16.10.2010
Já tomu asi nerozumím. Řetězy Oregon a Sihl jsou dle mého bázoru ve světě nejrošířenější. Pokud by byla tak špatné, jak uvádíte, jistě by to tyto firmy řešily. Já považuji na základě vlastní zkušenosti řetězy Stihl za kvalitnější (o dost) než Oregon,... celý příspěvek >
Husqarna 455e, 7.10.2010
Já bych pilu vyčistil, vyfoukal lištu, řetězku, řetěz. Na pile přece není nic co by mohlo jiskřit (aniž by to vydávalo netechnické zvuky). Podle mne je tam nějaké svinstvo. Jednou jsem řezal kořeny a ta trocha hlíny mi vytvořila s olejem... celý příspěvek >
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 "profi", 1.10.2010
Jedná se řetězy Stihl, tak nastavení úhlů: Celé rameno naklopit na úhel 50°. Svorec pootočit na úhel +-30°, a nenaklápět. Upozorňuji na symetrii broušení, t.j. na stejnou délku zubů pravých i levých. Je třeba to nastavit imbusovým šroubem... celý příspěvek >
Élektrická versus benzinová pila, 21.9.2010
Pokud bude tazatel pilu používat jen u domu, doporučuji také elektrickou. Dolmar je rozhodně dobrá volba. Mám Narex a Dolmar. Dolmar je rychlejší. V podstatě každá zásuvka by měla dnes být jištěna chráničem.Z hlediska bezpečnosti bych doporučil i u... celý příspěvek >
Stavba udírny na jedno použití, 30.7.2010
souhlasím, je lepší nechat v lednici směs a střeva narazit až před uzením. F.O.
Výběr čerpadla na zálivku z jímky + 50m hadice - Kde dělám chybu?, 2.7.2010
Zásadní chyba, kterou děláte je, že jste si řekla, že hadice musí být 1/2" a že ní má protékat 2,4m3/h. Musíte si říct co potřebujete, zda průtok, pak musíte respektovat potřebnou světlost hadice, nebo světlost hadice, pak musíte respektovat... celý příspěvek >
Naradie Torq, 22.6.2010
To jsem asi psal já. Používám stavební rýč Torq, koupil jsem ho v Hornbachu. Kromě toho mám dámský rýč Torq a rýč Lux (Obi). Rýčem Torq jsem vykopal v jílu s občasnými pískovcovými vrstvami drenáž- výkop hloubky 80-130cm, šířky 0,4-0,6m a délky cca... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 6.5.2010
V mém příspěvku přece nešlo o hanění rýče Fiskars, ale o upozornění, že při srovnání s obyčejným rýčem se nevědělo co je to obyčejný rýč. Pokud by se srovnávalo s rýčem, vyrobeným z oceli tř.10 s listem zahnutým dozadu, ze kterého všechno co se... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 6.5.2010
Mám tři kvalitní rýče: 1ks pánský rýč Lux, 1ks dámský rýč Lux-koupené v OBI 1ks stavební rýč TORQ koupený v Hornbachu. Všechny rýče jsou s jasanovou násadou, velmi dobré ergonomie, s velmi dobře tvarovaným listem z kvalitní oceli. Nastavení délky... celý příspěvek >
Kolísavé otáčky motorové sekačky, 27.4.2010
Regulátor je skutečně aktivní prvek, on nejen ubírá, aby omezil otáčky, ale také přidává, aby udržel otáčky v zatížení. Ty pak klesnou teprve až když se zvýší kroutící moment a karburátor je regulátorem již nastaven na doraz. Mám BDR581SB s motorem... celý příspěvek >
Záběh nové motorové pily, 26.4.2010
Mám také PS420C. Pila smrdí jen pokud je katalysátor studený. Jakmile se ohřeje je po smradu. Trochu nepříjemné u této pily je, že je katalyzátor silně rozpálený a musí se s tím počítat než se pila uloží. F.O.
Slivovice od Jelínka, 22.4.2010
Souhlasím s Vámi, pane Vysloužil. Sliovovice (i jiný destilát) by podle mne měla mít nad 50%, pokud má sloužit tomu, k čemu je určena - t.j. k "zdravotnímu pití". Kvalita a obsah alkoholu spolu nesouvisí. Snad pokud by bylo v destilátu... celý příspěvek >
Nářadí Fiskars, 19.4.2010
Moje matka před 45lety se plácla přes kapsu a koupila nůžky Sandvik. Protože je manželka začala používat na všechno možné a já, když jsem je potřeboval, musel jsem je nejdřív nabrousit, vyčistit atd. Proto jsem se rozhodl koupit nové,... celý příspěvek >
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 6.4.2010
On se smrk na uzení nepoužívá jen na Slovensku, ale také v Tyrolích a Bavorsku. Tam, kde to na Slovensku skutečně znám - je Liptov. Udírna, kterou tam používám je stará možná 200let, je postavena vedle komina, který je s udírnou pouze spojen(kouř ní... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika