Příspěvky uživatele - 146.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hodnocení švestkové sezony 2015, 15.11.2015
Stanley -  u mě letos překvapil, takovou kvalitu u něj nepamatuji. TopTaste -  je to nejlepší co mám a jako každý rok pochoutka. Jen škoda, že po silných deštích koncem srpna část úrody trochu popraskala a musel jsem je... celý příspěvek >
Roubovani Durancie na Althanovu, 14.11.2015
Je mi jasné, že o roubování tu už bylo napsáno dost, ale třeba někdo poradí a odpoví na mé předchozí otázky. Zima u nás je mírná, sněhu poskrovnu a uchování roubu odebraných koncem prosince někde u zdi v hlíně moc nevěřím, ale nemám zkušenosti. Není... celý příspěvek >
Bylinné kapky, 14.11.2015
Pěkný večer, prosím o vaše recepty na domácí medicíny. Už druhý rok nakládám do 4l nádoby bylynky (kořen a listy kopřivy, kořen pampelišky, plod ostropeřce, listy máty, meduňky, šalvěje, plod a kořen echinacei atd.) do meruňkovice. Užívám hlavně při... celý příspěvek >
Přidávání sušeného ovoce do pálenek, 14.11.2015
Dobrý večer, jaké máte zkušenosti s přidáváním sušených plodů do pálenek? Co dalšího jste zkoušely do pálenek přidávat(koření, bylinky apod)? Já jsem vyzkoušel slivovici, jablkovici, hruškovici, meruňkovici, višňovici a třešňovici s přídavkem... celý příspěvek >
Nejchutnější odrůdy meruněk, 14.11.2015
Před 20ti lety jsme vysadili asi 30 muruněk, Velkopavlovickou, Karolu a Lejunu. Nejdříve jsme vyházely asi po deseti letech Lejunu a následně i Karolu. Plodily bohatě, ale drobné plody (víc peckoviny jak dužniny) a chuťově daleko za VP. Hodili se jen... celý příspěvek >
Řez švestky, 12.11.2015
Dobrý večer, paní je bezradná, tudíž bych čekal více rad a méně invektiv a ironie. Učený z nebe nespadl a vyhodit stromek umí každý... MartinV
Kvas z hrušek, 1.11.2015
Letos jsem pálil hruškový kvas nadvakrát, protože první hrušky padaly už koncem srpna a poslední jsem do kvasu dával začátkem října, První se pálil se zbytkovým cukrem kolem 3% koncem září a protože kvasu bylo málo, čekalo se s přepalováním na druhou... celý příspěvek >
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 31.10.2015
Přesně tak, už kvůli ceně Turbo kvasnice znovu zkoušet nebudu. Nečekal jsem od nich zázraky, ale byl jsem zklamán hlavně vůní (vzhledem k množtví cukru jsem nepředpokládal excelentní chuť). Možná při tak rychlém kvašení uniklo i aroma a výsledek se... celý příspěvek >
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 31.10.2015
Zdravim, jsem si vědom, že můj experiment nemohl přinést exaktní výsledky, když vstupy jednotlivých kvasů byly jiné. To ani nebyl můj záměr. Prostě v průběhu sklizně jsem se rozhodl krom Spiriferm kvasinek, které jsem už několikrát použil,... celý příspěvek >
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 30.10.2015
Letos jsem měl velkou úrodu meruněk (Velkopavlovická) a zkusil jsem založit kvas třemi způsoby: 1. nadivoko + cca 2kg cukru na 100l kvasu 2. kvasiky Spiriferm Arom s živnou solí + 3kg cukru na 100l kvasu 3. Turbo kvasinky + 5kg cukru na... celý příspěvek >
Topaz nepřekonaný, 27.10.2015
Letošní sucho Topaz (M26) moc nezvládl - malé plody v malém počtu. Vedle obsypaných Rubinol s krásnými velkými plody (vretena na MM106) to byl smutný pohled. I tak raději sáhnu po Topazu, jeho chuť mi víc vyhovuje. MartinV
Roubovani Durancie na Althanovu, 17.10.2015
Kozí nožka mi moc nejde, klasika za kůru bude pro mě jednodušší. Ta mladší Althanova bude opravdu vhodnější, už jsem na ni předloni zkoušel roubovat Zelenou ryngli. Problém vidím v těch nenarašených roubech v době odkvětu ryngle. 1. Nemůžu použít... celý příspěvek >
Má smysl pěstovat Melodii?, 15.10.2015
My jsme ji sadili hlavně kvůli jeji resistenci a vhodnosti pro diabetiky - chuť měla být trochu sladká i při malé cukernatosti. Ve sklepě vydrží poměrně dlouho, hlavně kvůli tomu, že skoro nikomu nechutná. Chystám se, že oba stromky z větší... celý příspěvek >
Valjevka, 27.9.2015
Starší vlákna jsem už pročítal, ale na své otázky odpověď nedostal. Dočkali jste se někdy u Valjevky skvělé chuti? Já zatím ne.
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika