|
Viktoria, 23.8.2016 Letos jsou i u nás větší než v minulých letech, chuťí mě ale nepřekvapila. Zhruba třetinu plodů sežrala monilie. |
 |
Nemám v sude príliš veľa kvasu?, 23.8.2016 Já bych opravdu dle příspěvku pana Slosara nalil tu HCl do kvasu. Můžete poradit chemií nepolíbenému kolik siricitanu sodného a kolik kyseliny? Lze běžně koupit? |
 |
|
 |
Hrušeň Dicolor, 19.8.2016 Prostě krása. Plody naší Dicolorky jsou o dost menší. To máte na kdouli? |
 |
Ovoce bez postřiků, 15.8.2016 Jo mšice letos řádí nevídaně. Hlavně hrušky jim potvorám chutnají.
|
 |
Špendlíky, 15.8.2016 Odkud máte ten špendlík pane Mikeši? Já ho kupoval u pana Peška v Bojkovicích. Ocenil bych dozrávání jako u toho vašeho. |
 |
Padané ryngle do kvasu?, 15.8.2016 Peckoviny sklízím stejně jako vy. Obnáší to návštěvu sadu co dva max tři dny, v době vrcholu dozrávání každý den, a hrbení se pod stromy se dvěma kýbly. Jeden na použitelné plody a druhý na odpad. U rynglí se často ten druhý plní rychleji než první.... celý příspěvek > |
 |
Špendlíky, 14.8.2016 U mě bez hniloby. Také jsem chtěl dělat džem, ale nakonec jsem vše naházel do bečky. Teď trochu lituji.
Máte určitě zelenou ryngli? U mě zraje ZR několik týdnů po špendlíkách. Letos jsem poslední špendlíky sklidil už minulý týden a ZR bude... celý příspěvek > |
 |
Padané ryngle do kvasu?, 14.8.2016 Pane Rafaeli, co máte proti Althanové? Já myslím, že do kvasu jsou možná i lepší jak Lepotice. Kvas z rynglí je podle mě jeden z "nejlepších" - bečka se rychle plní, pěkně kvasí, krásně voní. Bohužel s výsledným produktem už je to slabší... |
 |
Malvazinka, 14.8.2016 Jak by jste Malvazinku srovnali s Althanovou? |
 |
Neznámá odrůda, 14.8.2016 Taky bych řekl Clappova. Teď začíná dozrávat, už jsem jeden plod ochutnal. Sladká výborná máslovka, nicméně už se těším na výraznější Williamsku. |
 |
|
 |
Co je to za škůdce na slivoních?, 14.8.2016 Máte krásné, velké plody špendlíku. Mňam. |
 |
Podpora plodnosti, 11.8.2016 Jak starý je ten strom špendlíku? |
 |
Švestky Blumy kvas, 10.8.2016 Po řádném rozmačkání zralých plodů švestek a předpokládám rynglí ne blum to jistě suché nebude. Každopádně trochu vody klidně přidejte. |
 |
Švestky Blumy kvas, 10.8.2016 Do švestek s touto cukernatostí netřeba, trocha ale nevadí. Při vyšší cukernatosti se přidání vody doporučuje. |
 |
Žluté slivoně, 29.7.2016 Já mám čtyři stromky taky od Peška z Bojkovic. Letos zrají tak o týden dřív jak loni. |
 |