Příspěvky uživatele - 146.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Natírání kmenu vápnem, 24.2.2016
Koupil jsem vapenný hydrát a modrou skalici. Poradte prosím, jak namíchat směs na nátěr kmenů a hlavních větví (ne postřik). Bordeauxská jícha se mi zdá na kmeny slabá - 1,5 % roztok získáme rozpuštěním 1,5 kg síranu měďnatého (modré skalice) v... celý příspěvek >
Duranzia, 21.2.2016
Jofelu stejně jako Jogantu bych rád nasadil místo Valjevky, se kterou už jsem ztratil trpělivost. Bohužel nemám kde sehnat, jediný prodejce, kterého jsem objevil, Zahradnictvo Limbach, je nabízí pouze na StJulien. To myslím není vhodná podnož do mého... celý příspěvek >
Duranzia, 20.2.2016
Pane anonymní, nevím, co by jste chtěl vidět na mích stromech. Možná to, že jsem ne příliš zkušený pěstitel. Mám dva TopTasty na Mirobaláně kupované před několika lety na stareodrudy.cz. A jeden kupovaný loni na Wangenheimově ze Strážnice. Ovoce... celý příspěvek >
Duranzia, 19.2.2016
Určitě znáte hromadu lepších švestek, odolných, pravidelně plodicich, výborných na jídlo, sušení, pálení. Prosím o radu pane anonymní. Já jsem s TopTaste nad míru spokojen.
Viktoria, 16.2.2016
No já nevím, ale otec si ji zasadil asi před šesti lety do sadu a řekl bych, že tam jen zabírá místo. I plody Althanovy, ke které má v sadě vlastnostmi nejblíže, je chutnější při velké pravidelné plodnosti. Někomu ale nejspíš její, pro mne... celý příspěvek >
Jakou vybrat ideální švestku na jidlo?, 13.2.2016
Zdravim, já jsem letos zkusil zasadil TopTaste na Wagenhaimove, jinak mám všechny švestky na Mirobalánu a ani po dvaceti letech z nich nejsou obří stromy. Nezáleží jenom na podnoži. Rozhodně nedoporučuji Čačanskou lepotici, ani na jižní Moravě... celý příspěvek >
Duranzia, 5.2.2016
Známého kvas že švestek si stále drží 9% cukru na mostomeru, 16 brix. Zkoušeli jsme kvasinky s výživou, vodu, část kvasu zahráli a vrátili zpět, sud stojí u kotle na polystyrenu a stále to nekvasi...
Sirius, 26.1.2016
Můžete prozradit lokalitu, alespoň přibližně?
Cascade, 26.1.2016
Můžete někdo napsat něco bližšího k této odrůdě. Nenašel jsem u nás jediného prodejce. Může, prosím, někdo poskytnout rouby?
Dřevo do destilátu, 26.1.2016
Sušené švestky mám odzkoušené, ale bez pecek. Přidávám větší hrst do tří litrového demižónu slivovice.
Topaz nepřekonaný, 26.1.2016
Já zatím nevyhodil Topaz ani jeden. Více se nám kazí jen Karmína. 
Sirius, 26.1.2016
To jste mě vůbec nepotěšil pane Petře. Na Siriuse jsem celkem vsázel a krom tří nově nasazených stromků na M26 jsem ho chtěl letos i naroubovat na starší jabloně s méně chutnými plody. Jako žlutoplodý jsem o něm uvažoval jako o "náhradě" za Golden.... celý příspěvek >
Řez mladé třešně, 16.1.2016
Třešeň je poměrně velký mohutný strom. U mě v sadě rozhodně nejmohutnější. Dle fotky je stromek nejspíš mezi domem a plotem. Bude tam pro něj dost místa? A nebojíte se o tu jímku?
Nejchutnější odrůdy meruněk, 30.12.2015
Já už s odrůdami meruňek experimentovat nebudu. Pokud se tedy neobjeví opravdu nějaká bomba:) Nic lepšího jak VP jsem v sadě neměl ani nikde nejedl. Až teda na "Ananasku" u babičky - nevím o jakou přesně odrůdu šlo. Loni jsem sadil další dvě nové... celý příspěvek >
Opět Těchobuzická, 30.12.2015
Asi máte pravdu. Rok od roku je chuť Valjevky horší, i když na plodech není šárka patrná. Vyzkouším letos lepší hnojení a pokud to nepomůže k lepší chuti plodů, půjdou ven nebo komplet přeroubuji. Jenže co místo ní?
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika