|
švestička, 22.7.2008  Už je otrhaná. Tyto měli 60 a 68 gramů. |
 |
Rez na hrušni, 5.7.2008 Myslím že by se pěstovat daly na kdouli v nízkém tvaru a v určitý termín na jaře je stříkat. Ale ještě jsem to nezkoušel. Když si projdete diskuzi o pěstování ovoce/hrušně a témata o rzi tak detaily najdete. |
 |
|
 |
Kdy povesit lepove desky?, 9.6.2008 Ano desky byly bílé, pilatkám se líbily. Já je použil na dvouleté stromky. Možná kdybych měl obalené velké stromy, tak by mne 80% ztráta tolik nemrzela, vždycky by něco zbylo. |
 |
Kdy povesit lepove desky?, 8.6.2008 Dělal jsem letos pokus s lepovými deskami, dal jsem na mladé stromky Tophit, žlutý špendlík a čač. rannou na každý stromek 2 desky. Bylo to fiasko. Všechno bohatě odkvetlo a na desky se nabalil všechen hmyz včetně pilatek. Zbylá hejna mi nakladla... celý příspěvek > |
 |
Vypěstování podnoží, 26.5.2008 Taky by mne zajímalo kolik sem chodí profesionálů..Jinak já se hlásím, že jsem opravdu čekal až pan Bostička uvede zdroj informace o přenosu šarky semenem. Budu rád když to někdy dopíše. Já co se tu dozvím tak i praktikuji. Myrobalány jsem letos... celý příspěvek > |
 |
Vypěstování podnoží, 25.5.2008 Nezkušený poradí že se např. podnož Saint Julien se pěstuje vegetativně. Vypěstování např. myrobalánů, který se nejvíc používá, se zde diskutuje, zda není riskatnií i generativní rozmožování... |
 |
Ginko biloba, 22.5.2008 Na Slupi jsou 2 velké samice biloby obě jinde a třetí strom je před skleníkem. Pendula to není, je to samostatná forma(tvar) nazvaná Praga. |
 |
Rajčata, 21.5.2008 Pěstuji rajčata v černých plastový kbelících které mají objemy snad 15 nebo 20 litrů. V nich například hybridní tyčková odrůda Start s F1 dokázala vyrůst do velké výšky, ale potom už měla problém s deficitem vápníku a plody trpěly černáním spodní... celý příspěvek > |
 |
Sbírka švestek a slivoní, 17.5.2008 Narazil jsem také na více odrůd, tohle je snad další z této pomologické skupiny. |
 |
Sbírka švestek a slivoní, 16.5.2008 Díky panu Boštičkovi za příspěvek o téměř vymřelé odrůdě. Myslím že si datlovka zaslouží se dostat do genofondových sadů. Citlivost k šarce je hodně limitující, ale třeba to časem nebude problém. Našel jsem malou zmínku v knize Ovoce Bílých... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jestě k šarce, 16.5.2008 Ač bych sám všechny zavirované stromy nejradši vymýtil, tak nejpraktičtější je asi nechat si ty co slušně plodí. Pořád uvažuji o tom zda by tyhle dilema neřešila výsadba rezistentů "Jojo". Mohl by být pokoj. |
 |
kustovnice čínská, 10.5.2008 Také zdravím kustovnici zdar! Našel jsem celkem slušné rozdíly mezi tím co uvádí literatura a co prodává Starkl a co mám doma. Na cedulce v zahradnictví mají "Lycium barbatum(GOJI)". Kustovnice čínská je ale lycium chinense. Starklovy... celý příspěvek > |
 |
Sbírka švestek a slivoní, 2.5.2008 Ze seznamu starých odrůd na začátku vlákna mne zaujala odrůda Datlovka červená. Zajímalo by mne zda ji někdo ze zdejších přispívajících vůbec někdy viděl. Zdá se že je dnes tato odrůda z nějakého důvodu opravdu vzácná. Pro zajímavost jsem našel... celý příspěvek > |
 |
Zelená rekloda Ontario, 1.5.2008 Ontario má středně pozdní kvetení a je samosprašná. Je dobrým opylovačem.Zelená renkloda kvete středně ranně. |
 |
Šarka - eliminace choroby, 29.4.2008 Nebylo by to špatné, nastavit troubu na 65 a začít ozdravovat No ale věřím že to může fungovat. Chtěl jsem dodat že co vím z literatury, tak semenem by k přenosu viru na další generaci nemělo dojít ve většině případů. Třeba je to opisovaný omyl... celý příspěvek > |
 |