Příspěvky uživatele - 58.114

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Líska na kmínku, 18.9.2012 Obsahuje fotku
Mám zasazeno 5 druhů lísek – největší plody z nich má Webbova a Hallská. Už to nejsou keříky, ale obrovské keře 5 – 6 m vysoké. Doporučuje se zasadit kvůli dobrému opylení vedle sebe min. 2 - 3 různé odrůdy. Nejtenší skořápku má u mě na zahradě... celý příspěvek >
Redlove, 17.9.2012
Máte pravdu, že Sieberz neuvádí typ podnože. Jenže já tyhle odrůdy Redlove Circe a Era chtěl za každou cenu vyzkoušet, takže jsem si je vloni zakoupil a musel jsem si o tuto informaci dodatečně psát e-mailem. Za několik dní mně firma odpověděla a typ... celý příspěvek >
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 6.9.2012 Obsahuje fotku
Několik pokusných tříletých semenáčků vypěstovaných z jadérka jablka koupeného v obchodě (odrůda Pink Lady) má letos první plody. Vybarvení těch plodů je zajímavé, chuť zatím ještě neznám (sklidím až v listopadu), ale zásadním nedostatkem je jejich... celý příspěvek >
Slivoň Anna Späth, 2.9.2012
Tak já jsem ve slovenské knížce „Slivky, slivy, ringloty a mirabelky“ z r. 1987 našel informaci, že kultivar Annu Spät vyšlechtil v Německu v druhé polovině 19. století pan L. Spät. 
Ořešák - keř?, 26.8.2012
O keřovité odrůdě ořechu jsem neslyšel, ale zde v okolí roste u potoka několik „ keřovitých „ ořešáků, které asi vyrostly náhodně ze semene a nikdo se o ně při jejich růstu nestaral (tedy neodstraňoval postranní obrost na kmenu). Koruna tedy začíná... celý příspěvek >
Stará hrušeň - odrůda?, 25.8.2012
Pro příspěvek H.Z. ze dne 25.8.2012 : odkopky ta stará hruška netvoří a navíc byla roubována až v korunce ve výšce cca 2 m nad zemí, takže kmen i spodní kořenová část je stejně původní podnož z plané hrušky polničky.
Stará hrušeň - odrůda?, 24.8.2012 Obsahuje fotku
Zřejmě mám stejnou hrušku jako pan peetoo (příspěvek a foto ze dne 21.8. 2012). Dnes jsem protrhal asi 20 prvních slabě žlutozelených plodů. Chuť je docela dobrá, mírně nasládlá a šťavnatá. V žádném případě dužnina nebo slupka nemá přitrpklou chuť... celý příspěvek >
Pomologie starých odrůd, 22.8.2012
Při brouzdání na webu jsem objevil další zajímavé stránky starých pomologií jablek a hrušek. Zde jsou adresy : SORTENVERZEICHNIS Deutsche Pomologie - Aepfel
Množení švestky, 19.8.2012
Kromě již doporučených řešení můžete zkusit vypěstovat si podnože pro švestku sama – nyní zrovna zrají myrobalány (jsou to takové žluté, černé nebo červené kulaté „ špendlíky „ a je o nich psáno v jiných diskusích), tak si jich alespoň 20 natrhejte,... celý příspěvek >
Jabloň Eva - zkušenosti, 15.8.2012 Obsahuje fotku
Stromek letní jabloně Eva jsem náhodně koupil u místního zahradníka v r. 2007, který ho dovezl ze školky v Želešicích u Brna. Ve starší pomologii jsem si zjistil, že Eva je semenáčem Jonathanu, původem je z Maďarska r. 1949. Její plody jsou překrásně... celý příspěvek >
Co právě sklízíte v r. 2012?, 14.8.2012
Dobrý den pane Bakeši, jabloň Ametyst na podnoži MM 106 jsem sázel podle mých záznamů na podzim 2006. První plod se objevil asi 3 roky po výsadbě, poté vždy o trošku více plodů a letos byla celková úroda asi 6 kg. Chuť je osvěžující, mírně nasládlá s... celý příspěvek >
Co právě sklízíte v r. 2012?, 13.8.2012 Obsahuje fotku
Poprvé mám trošku větší úrodu letní jabloně Ametyst. Bohužel větší polovinu úrody zlikvidovali kosi, strakapoudi a následně vosy a přemnožené asijské berušky.
Je kos škůdce?, 11.8.2012
Přemnožené straky a sojky mně ve velkém množství nazobávají postupně zrající ovoce a lískové ořechy. Je to neúnosné a uvažuji o koupi plašiče. Právě jsem objevil stránky se závěsnými, otočnými nebo pevnými maketami dravců sokola a orla.
Cosi jako švestka, 10.8.2012 Obsahuje fotku
Fotku černého, žlutého a červeného myrobalánu jsem vložil asi před rokem v sekci Meruňky, ve vlákně Podnože meruněk a broskví. Na větvích obvykle mají trny (viz foto) 
Hrušeň rezistentní rzi hrušňové?, 9.8.2012 Obsahuje fotku
V roce 2009 jsem měl silný výskyt rzi hruškové, kdy spóry napadly i větvičky - viz foto. Tak jsem to raději ořezal.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika