|
Příspěvky uživatele - 179.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bezové víno, 18.6.2016 Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni.A to celkem dozajista bude platit.Prý je lečívá od květů až po kořen.
No i já jsem se letos prvně nechal zlákat k výrobě vína.Stalo se to asi tak...
Kvůli te potvoře vrtuli třešnové, a jejímu... celý příspěvek > |  | Úroda meruněk 2016, 18.6.2016 Leskora 1plod, Tomcot plody 2,Pingcot 0,Leala 0.Už vymýšlím, jak ty jednotlivé plody pojmenuju.Kioto které jsem v květníku po zimě vyskladnil ze sklepa později čítá plnou korunku zelených dětiček.Tak na ty se opravdu, ale opravdu těším. |  |
|  | Třešínky, 18.6.2016 Lutr je výsledek první destilace p.Šlosare.Nemám obavy, že se řádným skladováním po roce, respektíve po řádku x let zkazí. |  | Jablka v červnu, 15.6.2016 Zrovna dojídám poslední loňská žlutá jablka.Nějaká neznámá celožlutá odrůda, koupená jako Gala... takže tu máme falešnou Galu.Už jsem ji reklamoval, ale jelikož jsem stromek kupoval už dávno na e-shopu Jukka, kde se později oddělila odštěpenecká... celý příspěvek > |  | Zklamani z Bofixu?, 9.6.2016 Máte-li na to, pak "solte"...
a čím to máme osolit profesionále?...pak-li že solí,...což o to, větší množství bych mohl nakoupit, ale nevěřím v kladný oučinek. |  | Jaká choroba / škůdce na staré třešni?, 9.6.2016 Ani já žádné mšice, ani poškození od nich nevidím, to ale neznamená, že tam v tuto dobu nejsou.
Zato je krásně nabíledni na listech patrná spála, monilioza.Ošetření proveďte nejlépe s předstihem každoročně několikrát, nebo i v tuto pozdní dobu... celý příspěvek > |  | Choroba? Škůdce?, 9.6.2016 Puchýřky na listech švestky způsobil hálčivec švestkový, ten to byl.Nyní je ošetření akaricidy zbytečné, protože účinná látka nepronikne k pachateli skrz hálky.Ošetření proti němu je třeba provést časně z jara.Napáchané škody bývají většinou jen... celý příspěvek > |  | Kroucení listů hrušně, 19.5.2016 Pokud jsou listy na pohled vitální, bez viditelného napadení škůdcem, dále bych to neřešil.Myslím si, že jsou tak zkrouceny všechny nové listy,...ještě předtím, než se plně rozvinou.Pokud se to časem nezlepší, pak bych přemýšlel o nějakém ošetření... celý příspěvek > |  | Tipala, 18.5.2016 Další dobrá zpráva, pokud se Tipala k pálení hodí.Ale pálit se dá skoro ze všeho, i z Valjevky, Joja... objemný mač se s nimi dá udělat, ale chybí aromá.S mým malým stromkem Tipaly nemůžu proti Vaším třem vrcholným úrodám obstát, protože mi nezbývá... celý příspěvek > |  | Elena, 18.5.2016 Jsem si jistý, že jste tam kde jste s Vlaškou spokojen... a doufám že hlavně letos spokojen budete, když už nám ty marhule pomrzly.Co jsem se díval, tak se všem čvestkám zdárně plůdky zelenají. A i když Vlaška vyžaduje o něco více sluníčka a tepla,... celý příspěvek > |  |
|  | Vážně mi umírá meruňka?, 15.5.2016 Podle popisu nelze říci, že se meruňka už neprobudí, chce to ještě trocha trpělivosti.Klejotok je známkou blíže nespecifikovaného vlivu.Primárně ale stromek neohrožuje.Dále je vidět, že kůra stromku je stále pružně napnutá, neseschlá.Takže v ní míza... celý příspěvek > |  | Stříhání stromků, 26.3.2016  Pokud bude smrťák stát u nohou pacholat, může dochtor pacienta uzdravit,...jenže smrťák dlí u hlaviček.Natočte pacholata do polohy, aby mohl dochtor poradit! Pro nápovědu nechoďte přes pole daleko. |  | Opakovaně hnědé listy, 20.3.2016 Erwinia amylovora.Spála růžokvětých.Infekci přenášejí včely, hmyz,déšt, vítr.Bakterie přezimují v napadené borce.Stromy bez ošetření přežívají několik let, než uhynou.Proveďte několikrát, opakovaně ošetření měděnými přípravky.Začněte už dnes, pak... celý příspěvek > |  | Zimné hrušky, 20.3.2016 Mám rovněž ještě několik plodů Bohemicy, a nějaké Jany.Většinou jsou plody už seschlé, některé nahnilé.Bohemicy jsou nyní velmi chutné, sladké. |  | Opravný řez Admirálu na M9, 20.3.2016 Není problém.1)Ze svého aparátu, nebo telefonu uložte fotografii npř. na plochuPC,2)následně na ploše PC kliknete pravým tlačítkem, a vyberete možnost natočit(do požadované polohy),3)pak odešlete foto pod svůj článek na server npř. Zahrada.cz |  |
 |
|
|
|