Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Marhulový kvas nekvasí, 9.7.2017
Nemyslíte, že nalezený poles zkvasitelných cukrů je až nápadně vysoký za tak krátký čas? Rozhodně doporučuji 1,5% -ní přídavek cukru, především proto, abyste zvýšil stabilitu kvasu. Tím také umožníte zvýšený výskyt cenných vonných a chuťových... celý příspěvek >
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?, 7.7.2017
Vážený pane Rafaeli, vaše pokora mě velmi překvapila. Cením si lidí, kteří umí přiznat, že něco neví, to je vždy cesta k poznání. Destilát z durancií cením velmi vysoko a jsem tůze rád, že se už na mnoha soutěžích ovocných destilátů oddělují... celý příspěvek >
Zapomenutý kvas ze švestek, 2.6.2017
Těsnost sudu je opravdu velmi důležitá, protože za oxidaci jsou zodpovědné bakterie rodu ACETOBACER.Oxidují ethanol na kys. octovou (umí to i dál na CO2 a vodu), ale jejich působení v kvasech se neomezuje jen na zmíněnou oxidaci lihu, ale rozšiřuje... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 9.4.2017
Ovocné vosky jsou složité organické molekuly s vysokou molekulovou hmotností, které se do destilátů dostávají ve stopových koncentracích díky azeotropii. Jsou velmi vyhledávané a ceněné zvláště v kosmetickém průmyslu, ale v palírnách, které jsou... celý příspěvek >
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?, 2.4.2017
Dobrý den, doporučuji přečíst vlákno "Odkalovač na koloně?" PŠ
Průtahové destiláty, 26.2.2017
On úplně zas až tak velmi nebezpečnou látkou není, existují i daleko horší jedy kolem nás běžně používané. Pane Rafaeli můžete mi ten posun v názoru na methanol nějak vysvětlit? Rád bych se v tom vyznal. Tvrdit v každém přispěvku cosi jiného mi... celý příspěvek >
Průtahové destiláty, 21.2.2017
Senzoricky anebo jednoduchými chemickými analýzami to odhalit a prokázat nebo vyloučit nelze. Vím, že jednoduchým testem lze ve směsi methanol - ethanol prokázat přítomnost methanolu. Provádí se to tak, že do 1 ml zkoumaného vzorku se přidají 4... celý příspěvek >
Průtahové destiláty, 20.2.2017
Ano, máte pravdu. Nikdy jsem nechápal, proč byl methanol vyjmut ze zvlášť nebezpečných jedů. Možná, že to bylo tím, že se v naší zemi nevyrábí a "příslušné orgány" si myslely že jako cenné esterifikační činidlo bude jeho spotřeba dostatečně... celý příspěvek >
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?, 10.2.2017
Základní ekonomické pravidlo zní: Vyráběj si co chceš, ale koukej to snadno prodat. Prodávat sedmičku 43% ního destilátu za deklarovanou cenu 1470 Kč vidím jako problém. Prostě nemají šanci a brzy zkrachují, pokud ovšem nemají... celý příspěvek >
Čo s pálenkou nižšej kvality, 8.2.2017
K úkapu nemá obsluha v pálenici přístup. Shromažďuje se ve speciální nádobě do které mají přístup jen celníci. Po stanovení objemu úkapů se vypočítá daňová úleva a úkapy se zlikvidují asi do odpadní jímky. PŠ
Palenie z exotickeho ovocia, 25.1.2017
Úžasné!! A nezmýlil jste se náhodou? Neodpovídá čistě náhodou 85°Oe hustotě 1,085g/cm3. petr-slosar@seznam.cz
Poslední frakce destilace kvasu - využití?, 21.1.2017
Absolutně k ničemu! Dokapové komponenty dokáží spolehlivě zničit slivovicový destilát, asi proto je slivovice v České části naši země dost neoblíbená, prostě málokdo pil dobrou slivovici, ovšem Moravské části země se o netýká a hlavně ne Horňácka, o... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 21.12.2016
Ano, nepovedené výrobky ze svého okolí jsem skutečně nikdy nepředělával takže s tím jsem zkušeností neměl. A nedělal bych to ani teď. Z nejrůznějších, snad snadno pochopitelných důvodů... No vidíte, každý hold děláme to své. Zdraví PŠ
Množení turbo kvasinek, 20.12.2016
To nejsou žádní hlupáci. Využívají těch kvasinek, které jsou na kuličkách vína a jsou pro kvašení ty nejvhodnější, takže nic horšího byste jim nemohl udělat nežli hrozny umýt. A nějaké mechanické nečistoty, např. hlína na hroznech je prostě vůbec... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 17.12.2016
Nevěřte všemu, co čtete. Tuky, včetně těch mléčných, jsou triglyceridy mastných kyselin, takže to jsou aprotické molekuly (nevykazují dipolmoment), které se v protickém prostředí, tedy ve zředěných roztocích lihu nemohou rozpouštět, takže se... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika