|
Jiřiny mi nekvetou, 30.5.2016 Jý ty potvrůky slimácký likviduji pivem. V plastové láhvy od vody udělám větší díru, odšpuntuji, naliji pivo aby bylo v cca 1,5 cm výšky / díra musí být nad ním. Ráno sbírám " úrodu". Jsou nalezlí dovnitř a opilí.Pak následuje rychlý konec. Je to... celý příspěvek > |
 |
Kosatec - kdy přesazovat a nároky, 28.5.2016 Děsně závidím.Tak nádherné kosatce jsem skutečně ještě nikde neviděla. Alice |
 |
|
 |
Co žere květy kosatců, 28.5.2016 Už řadu let máme na zahradě krásné kosatce.Letos jsem zjistila, že jakmile se květ rozvine, vevnitř se objeví tuhý brouk / velikostí vypadá jako včela / a bílí červi / velikost cca 5 mm/. Nikdy jsme nic podobného neměli, neví někdo radu, co máme... celý příspěvek > |
 |
Červený rybíz - záchrana?, 21.4.2016 Mám stejnou zkušenost.Na jaře jsem ostříhala téměř vše co bylo nad zemí.Výhony byly i přes hnojení slabé, bobulí málo.Teď vyráží jako divý, každý keř má víc jak 8 nových a silných výhonů. Dana |
 |
Co nám žere listy švestky i meruňky?, 5.4.2016 Prosím zkušené zahrádkáře o radu.Vloni jsme měli na zahradě děsně prožrané listy jak u švestky tak i meruňky, nevíme od čeho.V listech byly kulaté otvory.Domnívali jsme se, že je to od chrousta ale nebylo.V noci jsme " hlídkovali" nic nelétalo.Stromy... celý příspěvek > |
 |
Hlávkový salát - odolnost vůči mrazu, 30.3.2016 Mám podobnou zkušenost. Už léta v září vyseji přezimující salát, v říjnu zasadím mladé rostlinky a než začne mrznout, nechám odkryté. Teprve po prvních mrazících přikryji a pokud je suchá zima, přes tkaninu kropím.První hlávku jsme sklidili v únoru,... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 15.3.2016 Můj příbuzný skvěle roubuje nožem určeným na řezání koberců... Výsledky jsou vidět, v loňském roce se mu z 12 roubů ujalo deset.Helena |
 |
Meruňka z pecky, 1.3.2016 Na zahradě nám vyrostla z pecky meruňka / asi od souseda /.Nechali jsme ji, rostla jako divá.Každý rok je obsypaná plody a i když jsou o něco menší, jsou chutné a voňavé. |
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 24.2.2016 Asi už máte vinohrad v pořádku, ale přidávám vlastní zkušenost.Nevyužívaný a zaplevelený pozemek, otočený na jižní stranu / Brno/.V prvním roce jsem vše odplevelil / ručně/, poryl a vybral drny.Na podzim nachystal jámy cca 50 cm do hloubky a šířky... celý příspěvek > |
 |
Máte někdo zkušenosti se sousedem který nesnáší psy?, 20.2.2016 Mám chatu v Brně a bohužel jiný přístup k ní není než projít kolem domu lidí, kteří mají venku vlčáka.Ten řve / zná mě už víc jak 8 let/ ještě když jsem cca 100 metrů od domu, pak doslova skáče na pletivo plotu a zuřivě štěkáe dokud se neztratím z... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Který z těchto postřiků mám použít?, 20.2.2016 S těmi postřiky bych trochu ubrala, pokud jste si pořídili zahradu buďte rádi, že můžete mít vlastní a hlavně ZDRAVÉ ovoce. Helena |
 |
Odolná pološvestka Tophit, 9.2.2016 Mohu doporučit, máme ji 3 roky, skvělé přírůstky, vloni už měla úrodu - 15 velkých švestek.Cuťově vynikající, odolná i proti zmrznutí a šarce.Zatím pohoda. |
 |
Jak pěstovat slivoně v 21 století? Lze se něčeho dopěstovat?, 9.2.2016 Podle mého názoru máte větve porostlé lišejníkem, pravděpodobně stromek roste spíše ve stínu.Měl jsem něco podobného, mechanicky jsem vše odstranil a dva roky je klid. |
 |
Jak pěstovat slivoně v 21 století? Lze se něčeho dopěstovat?, 9.2.2016 Nejsem velká zahrádkářka ale velice se mi osvědčila Čačanská lepotica.Během deset let vyrostla ve velký a hodně plodný strom, rodí v červenci - srpnu / podle počasí /, ničím nestříkám pouze sklízím a půdu pod ní udržuji čistou.Helena |
 |
Jak pěstovat slivoně v 21 století? Lze se něčeho dopěstovat?, 9.2.2016 Dobrý den.Prosím o radu, vloni jsem na zahradě měla na listech meruněk i třešně velké vykousané díry a nevím, čím to je. Nevíte prosím, jaká potvůrka tohle udělala, a jak i čím se proti tomu mohu bránit?Děkuji Vám za radu, podle Vašich reakcí vidím,... celý příspěvek > |
 |