|
Zduřené kořeny, 18.11.2012  Na kořenech třešně jsem našel tyto zduřeniny.Příloha.Je to normální nebo se jedná o vadu. |
 |
Plíseň?, 9.6.2012 Dobrý den.Na zahradě se mi na rostlinách ať okrasných nebo užitkových vyskytuje šedavý povlak.Snad plíseň?Nevim si stím rady.Postřiků je hodně jen nevím který vybrat(účínost, och.lhůta)Můžete poradit. |
 |
|
 |
Mulčování brambor, 9.6.2012 Nedávno v jednom časopise doporučovali nastýlaní travy do řádků mezi brambory.Já mám z takovým postupem špatné skušenosti.Vyrazně se začali množit slimáci, myši a hryzci řádili jak diví a i plíseň se oběvila mnohem dříve.Podobnou skošenost jsem... celý příspěvek > |
 |
Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012 Místek -2.brabory v čudu.astatní se teprve pozná |
 |
Kultivátor, 15.4.2012 nebo einhell ag 7530, |
 |
Kultivátor, 15.4.2012 Zvažuli koupi kultivátoru Hecht 740.Jaký je váš názor na tento typ? |
 |
Kultivátor, 9.4.2012 Já řeším stejný problém.Že nelze el.kulivátor použít na trávník je mi jasné.Ale bude stačit na těžkou jílovitou půdu?Především po zimně místo kopání motykou?pozemek mám malý, motorový nevyužijí.A roky přibývají, záda bolí. |
 |
Kmín, 4.3.2012 Byl to pravý kmín.černuchu i římský znám. |
 |
Kmín, 3.3.2012 Přet mnoha léty v čsapise Zahrádkař byl vložen sáček semen jednoletého kmínu.Řadu let jsem jej pěstoval, až jsem ho jednou omylem spotřboval.Od té doby jse na stejný nesehnal. Pěstuje nebo prodává jej někdo? |
 |
Různé návody na likéry, pálenky, 17.2.2012 Vlastním některé z knížek.Některé recepty jsou dosti složité.Tak jsem si vše zjednodušil.Do 0.7l pálenky (vodky)dám tak 4sáčky některého bilikového čaje(průdušky, žlučník,nachlazení ap)nechám louhovat tak 1měsíc.Potom přeliji do litrové láhve přidám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 1.12.2011 Podrtit a do bečky. |
 |
Sušení jablek, 1.12.2011 Suším nad kamny, veškeré podzimní ovoce.krásně voní po celé chalupě.V létě sušička na noční proud. |
 |
Kompost z listi oresaku - žádný problém, 12.11.2011 Mnozí zahrádkáři dělají a právem, z kompostování úplnou vědu.Já na to nemám čas a tak od jara do zimy jde všechno na jednu hromadu i to listí z ořešáku.Sekačkou a veškerou trávou kterou musím na podzim vykosit, druhý den už hromada hřeje.Druhý rok na... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 12.11.2011 Nepřečetl jsem všechny příspěvky.je vidět že toto téma je velice zajímavé a tak se ptám zdejších odborníků.Víte co to je lavorovica?Moje babička ji dělala a dožila se ve zdraví 93let.A i brýle potřebovala jen ke čtení. |
 |