|
Trvalky pro včely, čmeláky..., 5.7.2018 Dobrý den. Není to sice trvalka, ale už řadu roků vysévám na volná a posléze i uvolněná místa svazenku. Sklízím třeba teď česnek a na jeho místo budu ihned vysévat. Takových míst mám na zahradě klidně i 10 různě velkých a chodím hmyzáky pozorovat,... celý příspěvek > |
 |
Co to je za rostlinu, 27.6.2018 Dobrý den.Tak toto jsou rostlinky hlíznatých begónií, výborná rostlina do stínu. Stanislaw |
 |
|
 |
Je to zimolez?, 15.6.2018 Dobrý den. Nejsem sice pan Josef, ale třeba mu to nebude vadit. Zimolez se nemůže křížit se Spireou, možná tak nějakou genovou manipulací. Spirea je z čeledi růžovitých a todle je zimolezovité. Na té fotce asi na třech místech vyčuhují malé větvičky... celý příspěvek > |
 |
Co to je za rostlinu či keř?, 14.6.2018 Dobrý den. Lonicera pileata, čili zimolez kloboukatý. Je to keř, ale listy jen částečně vytrvalé. Stanislaw |
 |
Povinnosti vlastníků pozemků, 14.6.2018 V Evropě jsou země, kde je zakázáno dělat o víkendu kravál, tedy i sekat či řezat. Hrozí za to velmi vysoké pokuty. A jsou to velmi vyspělé a demokratické země. A právě proto mezi ně nepatříme, protože si spousta lidí u nás myslí, že oni si mohou... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 13.6.2018 Dobrý den. Taky se trochu zamíchám paní Lído. Rez hrušňová je houba, ta doletí klidně z obrovské dálky. Široko daleko tady není žádný čínský jalovec a u sousedů je hrušeň napadená. Sám několik hrušní pěstuju a mám pár flíčků a to prosím bez postřiku.... celý příspěvek > |
 |
Ruční studniční vrt, 12.6.2018 No tam jsou spíš jen moc nekvalitní videa... bez komentáře atd... |
 |
Ruční studniční vrt, 11.6.2018 Dobrý den, potřeboval bych poradit s ručním vrtáním vrtu.
Jsem v cca 180 cm a narazil jsem na vodu a na štěrk... teď už se vrtá velmi obtížně...
Nevíte někdo jak vrtat teď?
Prošel jsem různá fóra, ale nikde toho moc nebylo. Děkuji. |
 |
Postřik proti plevelu, 5.6.2018 Děkuji za informaci 🙂
Jojo plíseň také používám acrobat... je snad nejlepší.
A co mandelinky? |
 |
Postřik proti plevelu, 5.6.2018 Dobrý den, používal někdo do brambor basagran? Kolik se ho dává na 10 litrů?
Děkuji. |
 |
|
 |
Jak vypudit krtka, 13.1.2018 Měli jsme na zahradě taky krtky, vyrobil jsem dvě vrtule na železné tyči zapíchl do země a už cirka 25 let se krtek neukázal ani u sousedů. |
 |
Co je to za listnatý strom?, 22.9.2017 Ulmus, asi glabra. |
 |
Zvláštní strom, 21.8.2017 Dobrý den. Jako možná zajímavost uvedu, že ty ořechy mají velmi tvrdou skořápku, kterou jen tak nelze rozlousknout. Když jsem byl v učení na lesaře, tak jsme za užití pilky na železo z nich vyráběli šperky, které se skutečně nosily. Příští rok to už... celý příspěvek > |
 |
Zivý plot - bobkovišeň versus Thuje Smaragd?, 18.7.2017 Paní Lído, ale to semínko je velmi tvrdé a neškodně projde traktem. Za svůj už dlouhý život jsem ještě nezaznamenal jedinou otravu děcka po pozření plodu tisu. Není to nic, co by lákalo k baštění. On je to totiž docela fujtajbl, asi jak když to... celý příspěvek > |
 |
Zivý plot - bobkovišeň versus Thuje Smaragd?, 18.7.2017 Dobrý den. Paní Lído, ty červené bobulky tisu ale jedovaté nejsou, naopak jsou jedlé. Jedl jsem je mnohokrát a jak vidíte, furt jsem tady. U tisu je dost rychle rostoucích kultivarů a pokud by se použil semenáč, tak ten by rostl docela mohutným... celý příspěvek > |
 |