|
Příspěvky uživatele - 9.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Brambory z Vysočiny, 9.9.2017 A proto se na Vysočině množí sadba a pěstují pozdní, v nížinách rané. Na rozdíl od vás na Vysočině prší relativně furt. Množitelské porosty už jsou tři týdny desikované, jedou se technické, u škrobárny je fronta. Ostatně jako každý rok. Na Vysočině... celý příspěvek > |  | Benzinová sekačka neseká dobře, 4.9.2017 stříhací lis... Třeba Feintool, lisy pro přesný střih. Nevím, jak to má tazatel, ale je dobrým zvykem udělat ty dvě (jednu) unášecí díry půlkruhové a do nich odpovídající kolíky na unášeči. Pak to otočit nejde. Ale neznám systém tazatelova... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí na okurkách - má ještě smysl ošetřit chemií?, 2.9.2017 My na to, že letos jsem stříkal papriky proti mšicím, okurky svilušky, obojí jednou a rajčata vůbec a doposud nemají známky plísně, čestný pionýrský. Okurky bych nechal bez postřiku dojet a zrušil. Ubývá tepla i světla, takže žádný zázrak už... celý příspěvek > |  | Halehaven a Fairhaven, 1.9.2017 Pan PP. se věnuje sobě oblíbenému rýpání ve vláknech, kerá ho vůbec nezajímají, což ovšem neznamená, že to tu nečte. FH mám, loni zaplodila pár plodů, pro mne výborných. Letos zmrzlo vše na ultimo, FM3 i FH. Po masívním nápadu kadeřavosti a otrhání... celý příspěvek > |  | Používáte drtič?, 1.9.2017 produktu, který je naštípán a nasekán nožem
Jste nějaký hyperpurista. Nejsem odborník na drtiče, ale když už se tu blábolí o ničem, podle mne může drť vzniknout různými způsoby. Vy byste to asi nejradši měl i s výkresem pracovní části... celý příspěvek > |  | Zakalená voda po aplikaci chloršoku, 25.8.2017 Prostředek proti řasám. Buď tekutý, nebo skalice. Chlor sledovat aby moc neklesl. |  | Zakalená voda po aplikaci chloršoku, 25.8.2017 Udržovat chlor, přidat algicid a vločkovač - přesně!!! a filtrovat, odkalovat, filtrovat, odkalovat... Vločkovač vícekrát, ale v přesných dávkách, ne jako ti co si myslí čím víc tím líp. Dodržovat postup vločkování. |  | Kdy se dává hnůj?, 25.8.2017 Ano, rostliny jsou producenti, fauna konzumenti. Chytání za slova mě docela nebaví.
běžně za vegetace nehnojím, proč taky. Ale ničemu by to nevadilo.
V tom se naše postupy liší, já hnojím, ale jak jsem psal, výluhem, ne kompostem. Hnůj nemám... celý příspěvek > |  | Kdy se dává hnůj?, 24.8.2017 Chápu rozdíl, akorát bych to tak ostře nedělil. Hnůj obsahuje rostlinné zbytky a bakterie, kompost totéž. Moc živočišného toho v hnoji nebude, nějaké hormony a tak, nehnojíme výkaly tygrů. Hnůj je zřejmě koncentrovanější. Jistěže se kompostem dá... celý příspěvek > |  | Kdy se dává hnůj?, 24.8.2017 Obecně hnůj snášejí a potřebují košťáloviny, plodové zeleniny a brambory. Teorie praví trojhonné hospodaření. První záhon se hnojí, druhé dva jsou doběrné. Zkrátil jsem to na dvojhonné, půl výměry /třetinu/ hnojím a pěstuju košťáloviny, na druhé... celý příspěvek > |  |
|  | Plnička klobás, 24.8.2017 Dohánět k dokonalosti - pomyslné- se dá všechno. Otázka je, jestli to má smysl, finanční oprávnění a je to poznat. Dvě poznámky (klobásy nedělám). V plničce ten zpětný tlak není? Divné. Kdyby nebyl, maso naskáče do střívek samo. Co má mít a jak má... celý příspěvek > |  | Rajčata 2017, 23.8.2017 Myslím, že na chuť potažmo sladkost rajčete má velký vliv poloha pěstování, ostatně jako u všeho. Jinak bude chutnat Strilo v HK a jinak v Pe. Proto je tahle diskuse dobrá v tom, že názory popisují pěstitelé z různých míst. Například jak píše PzP,... celý příspěvek > |  | Keříkové zelené fazolky, 23.8.2017 Semena vám břicho neprovrtají, jsou tam od začátku. Prostě to vyzkoušejte, uvařte jich pár a zkuste, jestli tam nejsou vlákna a pergamen. |  | Keříkové zelené fazolky, 22.8.2017 Na barvě nezáleží, jsou zelené, žluté i fialové. Když jde lusk zlomit, je to ok. Zrovna dneska jsem je mrazil. Je to jedna z neskvělejších zelenin co znám. Když se lehce přichutí kouskem čuníka, nemají chybu. |  | Vosy - jak na ně?, 21.8.2017 Včelám se nedivím, když jsou celou zimu na řepném cukru.
Nějaký milovník zdravé výživy? Nemáte šajn o chovu včel. |  |
 |
|
|
|