|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak a čím správně očistit zahradní nůžky, nože a pilky po řezu, 17.3.2014 Já jsem se letos rozhodl pro čištění nástrojů, protože se mi zdá, že jsem si rozšířil mezi stromy houbové choroby. Byť je asi pozdě, tak jsem tedy čistil octem ředěným s vodou. Chtěl jsem původně líh, ale ten jsem nenašel, pálenky je škoda, a ředidlo... celý příspěvek > |  | Poškozená jabloň, 17.3.2014 To vypadá na rakovinu. Pokud strom neroste, už mu moc nepomůžete. Pokud ještě plodí dobré plody, můžete ho nechat plodit. Ale vzniká riziko nákazy dalších stromů, zejména pokud tento nemocný budete řezat, tak na náčiní zůstanou viry, a pokud to... celý příspěvek > |  |
|  | Jak ostříhat jabloň a třešeň, 17.3.2014 Přesně tak, záleží na tom, jaký Vy z toho chcete výpěstek. Rad může být tisíc, ale Vy rozhodujete jaký tvar a velikost chcete. Podle toho by se pak různily rady. A jak jste psal ve vašem prvním tématu, že se v tom nevyznáte, tak není nic lepšího než... celý příspěvek > |  | Nezabúdli ste na sýkorky?, 9.3.2014 Tak mě při pohledu na toto vlákno napadlo, zda-li byste mi dali radu, kdy je nejvhodnější vyměnit "podestýlku" ptákům v budkách? Pořád váhám, nechci je totiž vyhodit ze zimního lože. Nebo je možné, že by stejní obyvatelé zůstali i na léto a na stejné... celý příspěvek > |  | Jak upravit korunu jabloně a třešně, 9.3.2014 Ještě k té třešni - spodní větve by asi nepotřebovaly zásah, na těch horních bych odstranil vzhůru rostoucí výhony (45 - 65° od vodní roviny je většinou tak akorát, všechno kolmější se bude silně táhnout nahoru), ony třešně se rády tlačí nahoru,... celý příspěvek > |  | Jak upravit korunu jabloně a třešně, 9.3.2014 já bych to udělal následovně:
jabloň - vybrat silné kosterní větve a pouze ty ponechat (dole vidím jednu slabší, ta se časem bude válet po zemi, ale můžete ji odstranit taky později, až odplodí), ve spodní části koruny by se větve měly držet... celý příspěvek > |  | Prošlá doba použitelnosti hnojiva, 15.2.2014 Chtěl bych se zeptat na reálnou dobu použitelnosti starých hnojiv. Mám ve sklepě nějaká hnojiva, konkrétně mě teď zajímá superfosfát. Je prošlý lhůtou už několik let. Je možné ho použít? Dave |  | Účinost postřiku zelenou skalicí a déšt, 15.2.2014 Sic staré téma, ale zareaguji. Určitě bude lepší když postřik zaschne, ale kytka si určitě cucne. Navíc zelená skalice docela dobře drží, například na vyvíjejících se broskvích trochu roztoku utkvělo a ještě při sklizni byla na tomto místě skvrna. |  | Kosti, močůvka a jiné alternativní zdroje fosforu, 15.2.2014 Nojo, na trávu možná, ale "hnojit" tím rostliny, které pak jíme? To jste asi spadl z Marsu. A co víc, o čemsi tady přesvědčujete (naštěstí s nevalným úspěchem) ale sám tak nečiníte! Alespoň jste se k tomu přiznal, a to situaci poněkud napravuje.... celý příspěvek > |  | Lze již začít s průřezem?, 15.2.2014 Samozřejmě s ohledem na již zmíněnou úvahu... zjišťuji, že mám poněkud problém se dostatečně výstižně vyjádřit :D |  |
|  | Lze již začít s průřezem?, 15.2.2014 Nevím, jestli jsem to dostatečně zdůraznil - zajímá mě, zda je vhodnější řezat už teď a nahotovo (hrozí rizika namrznutí?), a nebo teď seříznout na pahýl a později v době počátku vegetace doříznout nahotovo. |  | Lze již začít s průřezem?, 15.2.2014 Dobrý den, já mám právě na mysli pozdní únorové mrazy. Většinou je doporučováno řezat peckoviny zhruba až v období kvetení, právě aby nenamrzly rány s následným vznikem klejotoku, což pravděpodobně znamená, že ty rány se již začnou zacelovat, a ten... celý příspěvek > |  | Lze již začít s průřezem?, 9.2.2014 Dobrý den, děkuji za reakci. Ptal jsem se sice na peckoviny, ale momentálně jsem to praktikoval u jádrovin, a to hlavně z toho důvodu, že jsem očekával ještě nějaké mrazíky (a on přišel déšť), a nechtělo se mi dořezávat "načisto", jenom jsem to... celý příspěvek > |  | Lze již začít s průřezem?, 8.2.2014 Tak mě napadlo, co kdybych při zmlazování postaršího stromu, řekněme nějaké peckoviny, ořezal už teď, ale ponechal bych delší pahýly, které bych potom, třeba v květu, dořízl až na konečnou délku. Chtěl bych "ušetřit" nějakou mízu, ať to pak roste co... celý příspěvek > |  | Podzimní přihnojení, 15.1.2014 Vcelku obsáhlá publikace pojednávající o poruchách příjmu živin rostlinami je v Rukověti zahrádkáře 2008. Článek "Poruchy zahradních rostlin způsobené nevhodnou výživou"
|  |
 |
|
|
|