|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slivoně 2017, 17.8.2017 Ano, to platí o ostatních slivoních mezi sebou, HANITA je však "žena jedinečná" |  | Fayette, 17.8.2017 Jestli mám opravdu Fayettte, tak dozrává zhruba s Cresthavenem koncem srpna. O legendárních J.H. Halle a Elbertě se psalo, že pozdním zráním zhruba v polovině září nedosahují v našich podmínkách dobré kvality. Zajímavé by bylo jejich porovnání s... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2017, 17.8.2017 Pro mě je bomba třeba ta RUBINKA. Vřele doporučuju. Příjemně sladce rajčatová chuť. |  | Slivoně 2017, 16.8.2017 Hanita je v chuti nedostižná, cukernatost mě nezajímá. Jestliže někomu méně plodí, dal bych si víc stromků. Podle mě se jí žádná novodobá švestka nevyrovná. Od kříženců Hanity ale nic nečekám. Originál bude pravděpodobně nejchutnější. Myslím, že ani... celý příspěvek > |  | Choroba Admirálu, 16.8.2017 Bohušu, Admirál je možná B O M B A. Klidně to slovo používej, já ho taky boužívám, když mě něco nadchne. Nejsme žádný suchaři. |  | Stanley, 16.8.2017 Polabí u Nymburka to je velmi dobrá lokalita. Hned bych sázel velmi pozdní broskvoně, meruňku Farclo a jiné. K postřikům proti moniliové hnilobě se používá Horizon nebo Teldor. Teldor má, myslím, OL jen tři dny, ale najděte si to na Agromanuálu. Ze... celý příspěvek > |  | Fayette, 16.8.2017 U nás na jihu se z pozdních po Suncrestu pěstuje J. H. Hale a na závěr sezóny Fayette.
??? Fayette zase tak pozdní nebude. Ani papírově. |  | Stanley, 16.8.2017 Každopádně není problém v tom, že by takový strom neudržel plody, ať prořezaný nebo neprořezaný. |  | Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 16.8.2017 Tohle je to vlákno, Aleno. Jo, kdyby bylo víc takových Tomasů. Pán píše, že dobře dozrává O´Henry a snad i Fairtime. V minulém roce bylo ale velmi teplé září s teplotami kolem 25°C až do 1.10. Jak říkám, kdo má místo, tak bych neváhal. |  | Choroba Admirálu, 16.8.2017 Že to je bomba tvrdí kde kdo. Mám ho taky všude možně naroubovaný. Plody Ti, Bohouši, můžu zatím jen závidět. Ať si na nich pochutnáš. |  |
|  | Harlayne, 16.8.2017 Aby Vám ty zrající meruňky taky neukradli. Zloději zlodějský, jak řekl ten cikánek v Chalupářích. Jinak je tady vlákno o velmi pozdních broskvoních O´Henry, Fairtime, atd., otázka, kde je pán sehnal. Pokud máte místo, proč si jich pár... celý příspěvek > |  | Choroba Admirálu, 16.8.2017 Náchylnost k hořké skvrnitosti je dosti nepříjemná odrůdová vlastnost. U Admirálu Miloš psal, že postižené plody neztrácely na chuti, ani se nezkracovala jejich skladovatelnost. Tak hurá. |  | Harlayne, 16.8.2017 nielen sa pýtať a nič nesatiť... už není kam sázet
Taky je ovšem pravda, že kdo chce, cestu si najde. Milan si cestu našel a sází dál a dál, i když každé místo se jednou naplní. Ale věřím, že Milan si vždycky nějaký pozemek sežene.
|  | Harlayne, 16.8.2017 Aleno, co nám ještě přichystáte za podívanou? Co takhle velmi pozdní broskvoně? |  | Stanley, 15.8.2017 jednoducho strom živiny spotrebuje pre rast výhonkov a neudrží plody
Já bych spíš řekl, že strom se snaží plody většinou udržet na úkor růstu. Proto je dobré plody hlavně v prvních letech odstraňovat. |  |
 |
|
|
|