|
Příspěvky uživatele - 9.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Modrá skalice ano či ne?, 19.8.2016 Chápu vaši snahu dát řasám pořádně přes držku, ale nejsem si jistý správností vašeho postupu. Post těsně nad vaším dosporučuje dostatečnou koncentraci skalice. Mně připadne, že to překračujete možná pětkrát. Chápu, že řasy tam nejsou, ale přece jen... celý příspěvek > |  | Grilování na skle - nová dimenze, 17.8.2016 Ano, je, ale jen když se zároveň topí v tom sporáku. |  |
|  | Chlor na vysoké hodnotě 10, 16.8.2016 Někde na síti byste možná našli výpočet o kolik soda snižuje. Odhadem bych použil první dávku tak 1 kg. Pak uvidíte, o kolik se to snížilo. Sodu nerozpouštím, sypu ji do plováku na tablety, za půl dne zmizí. Tableta tam samozřejmě není. |  | Rajče Stupické polní rané, 16.8.2016 to je v milimetroch? Inu, když se tak zamyslím, jakákoliv jiná jednotka by jaksi znamenala divné hodnoty. Ano, jsou to milimetry, jsem strojař. |  | Kde sehnat dafnie, 16.8.2016 Záleží na co je potřebujete. Kdysi byla k sehnání vajíčka žábronožek solných. Ta se líhla ve slané vodě a vylíhlé žábronožky se scedily a zkrmovaly. Ale jsou z Ameriky a tím pádem dost drahá. Jak je to dnes nevím. |  | Otáčení slunečnice za Sluncem, 15.8.2016 Sledování rozkvétající slunečnice asi od 10.8. Poupě i květ otočené stále na východojihovýchod, azimut přibližně 110º. Dosud se nepohnula. Ostatní kamarádky ve skupině zatím nerozkvetlé, směr stejný. Pokud to půjde, budu pokračovat ve výzkumu až... celý příspěvek > |  | Rajče Stupické polní rané, 15.8.2016  Oranže sklizené 12.8., folník. Váha 93,2 g.
|  | Grilování na skle - nová dimenze, 12.8.2016 Bud salanim, alebo prestupom tepleho vzduchu alebo oboje.
Ale to sklo jednak to sálání propustí, druhak když se rozpálí samo sálá.
Jedlo je ulozene na roste aby sa dosiahlo obojstranne posobenie tepla.
Jak kdy. Když je uhlí pod roštem,... celý příspěvek > |  | Rajče Stupické polní rané, 10.8.2016 Mně nepraskalo, jednak je v boudě, druhak rajčata skoro nezalévám, nepotřebují to. Pokud jde o chuť, bude tak nějak v prostředku, hezká je barva a vitamíny nespočítám, nemám čím. |  | Rajče Stupické polní rané, 9.8.2016 Mám Oranže a plodí. Pokud jde o chuť, nějak si ji nepamatuju a teď ho ošmakovat nemůžu. Struktura plodu je tak nějak "polobifteková". Plody střední až velké. Víc zkušeností nemám. |  |
|  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 7.8.2016 Minulý týden jsem tu hýkal nadšením nad zdravotním stavem rajčat a je to tady. Holt nechval dne před večerem. |  | Zelená voda v bazénu, 3.8.2016 A to je právě to co nevíme. Vlastně nevíme vůbec nic o tazatelově systému a obsluze. A proto lze doporučit jen obecné postupy, které obvykle fungují. Když někdo dostane radu "přidej vločkovač", není tím míněno, aby toho nalil flašku do vany.... celý příspěvek > |  | Různé návody na likéry, pálenky, 3.8.2016 Likér z černého rybízu - upraveno podle zdrojů z internetu.
Suroviny: Černý rybíz - 1 kg, červené víno 0,7l. Na litr tekutiny 800 g cukru, 0,5 l vodky, 1 dl rumu, citron.
Možno použít i ne moc silně vylisované zbytky po výrobě... celý příspěvek > |  | Včely na malinách, 3.8.2016 A s medem vyrobeným z cukerného roztoku jste se pane Vysloužile taky nesetkal? Resp. víte asi, že ho kdysi "včelaři" vyráběli? A jsitě víte, že sladký roztoj je pro ně atraktivní a berou jej až od určité koncentrace. (Zajímavé, že maliny jsou... celý příspěvek > |  | Zelená voda v bazénu, 3.8.2016 No ono se to dá. Existují osvědčené základní postupy, které by měly, opakuji, měly by bazén zprovoznit. Když odhlédnu od rad typu "do vody nic nedávám, filtruju jednou týdně a mám ji jako křišťál celou sezónu." Například počet panelů je vcelku... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|