|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznámé trvalky, 30.6.2016 1. tradeskancie, 2. nedávno tu byla - klejicha, 3. pane Josefe, je to něco z růžovitých? |  | Co to je?, 30.6.2016 Nejspíše ježatka. Pokud ji v trávníku necháte, bude se i přes nízké sečení rozlézat a ničit trávu okolo sebe, ona na těch ležících stéblech dokáže i vykvést a dozrát do semene. Dloubák a vyrytí z trávníku co nejdříve, když jí uvidíte, nejpozději před... celý příspěvek > |  |
|  | Leskora, 30.6.2016 Předevčírem jsem dostal košíček Leskory z Měšic (u Líbeznic, Praha). Obyčejně hledám mezi meruňkami na jídlo ty měkčí, ale tady nebyla příležitost. A tak jsem je začal přebírat jen podle velikosti. Pevné, ale moc dobré! Už se těším, až mi stromek... celý příspěvek > |  | Nepostříkal jsem stromky, 30.6.2016 Tady (u 157.239) chybí tradiční smajlík. Nicméně krom toho častého stříkání vodou má pravdu. Postaru kypřit mísu, ve které je stromek, udržovat bez plevele, zalít když je třeba, a to takovou dávkou aby se voda dostala alespoň 30 cm hluboko (ke... celý příspěvek > |  | Co chyba jabloni, 28.6.2016 Tak jste to udělal obráceně. Teď bude olej na povrchu nějaký čas bránit prostupu živin do listu - tvoří na nich film. |  | Co chyba jabloni, 28.6.2016 Přihnojte na list i do půdy nějakým hořečnatodraselným hnojivem a sledujte nové přírůstky, no jestli na rubu listů jsou mezi chlupy drobné stříbřité tečky (rub listu na fotu č.4?) ty by ale měly být při napadení i líci a zejména... celý příspěvek > |  | Poznáte někdo tento plevel?, 28.6.2016 Spíše to bude merlík bílý. Nic to nemění na tom, že je to jednoletý plevel, který, pokud je v půdě se bude ze semen probouzet ještě několik let, obyčejně po jaru a též po provzdušnění, vertikutaci. Pokud nejde o nějaký špičkový trávník, ani se... celý příspěvek > |  | Listy revy - co je příčinou, 28.6.2016 Ano.
|  | Listy revy - co je příčinou, 27.6.2016 Dlouho jsem tu nebyl, ale lepší bude Acrobat. |  | Listy revy - co je příčinou, 22.6.2016 Kontaktní - měďnaté, Dithane, Folpan nebo systémové, kombinované - něco z řady Quadris..., Ridomil..., prostě co budou třeba v drogerii mít. Ale podívejte se na návody, lepší je kombinace systémový a kontaktní (Guadris max, nějaký Ridomil, než čistý... celý příspěvek > |  |
|  | Nemoc hrušně, 22.6.2016 Mera hrušňová. |  | Listy revy - co je příčinou, 21.6.2016 Mrkněte na příznaky perenospóry. |  | Příčina deformace listů jabloně, 21.6.2016 Mšice jitrocelová to nebyla, ta na sebe hodně výrazně upozorní. Nedalo by se to spíše svést na mery? Přijde mi, že poškozené jsou první lístky, které z pupenu vylézají. Karate je kontaktní, pokud se s ním "neobalí" listy shora i naspod, nemusí mít... celý příspěvek > |  | Meruňka Tsunami, 21.6.2016 Jak je vidět, někde meruňky zůstaly na stromech a dokonce už zrají. Nevím jestli se dá po posledních rocích napsat už. Máte ze svých zahrad přehled jaký je rozdíl mezi ročníky 2015, 2016, popřípadě 2014? |  | Pomozte určit tento plevel, 21.6.2016 Musí ven i s kořenem. Přetržené rostliny rychle regenerují a v tuhle dobu už se moc nesnaží narůst a kvetou... v půdě bude určitě zásoba semen, ale on se vcelku snadno likviduje ještě před kvetením - je i ve vyšší trávě dobře vidět - stačí ho... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|