|
Durancie - aroma pálenky, 16.1.2014 Jo ještě Vy jako starej praktik určitě by jste moh poradit jestli to může bejt i pálenicí. Když se mrknete na fotky výrobců tak mají co pálenici to voriginál, jiný délky trubek jiný klobouky jiný sklon trubek. Když je todle klasická pěstitelská s tím... celý příspěvek > |
 |
Durancie - aroma pálenky, 16.1.2014 Pane doktor přislazeno nula, nebyl tam cukr kromě toho z ovoce jo a byly jen 100% čistý durance.Tak jako že by byly přezrálý všechny to se povědět nedá, ale jinak kdybych je ponechal na stromu tak vony schnijou, nikdy na zemi nespadnou. Já osobně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Durancie - aroma pálenky, 16.1.2014 Ahoj,
destilovali jsme v pálenici dvojkotlové, jak jsem zde narazil na jedno vlákno tak hodně zastaralé minulo stoletné technologi, byly to ty užbluňkané hnusné měděné kotle. Páleník moc vopilej nebyl ale věděl co dělá.
Čekal jsem že bude pálenka z... celý příspěvek > |
 |
Zelenání dlažby kolem zastřešeného bazénu, 16.1.2014 A co Savo?
|
 |
Startovaci bakterie, 28.3.2013 Ten test je pro jezírko ne moc použitelný. Pokud řešili v nádrži sinice, byla eutrofizovaná výrazně více než jakékoli běžné jezírko. |
 |
Jak použít Algea away na zelené řasy v jezírku, 27.3.2013 A stejně se to pořád prodává. Nechápu, proč čoika nebo jiný orgán státní zprávy nějak nereaguje. to se může stát jen v Čechách :( |
 |
Komposter na zahradu cca 1500m2, 15.3.2013 Tak mě napadlo, co udělat komposter z IBC kontejneru. V horším stavu se dají sehnat i za 500-600. Navrtat díry, vyříznout plnící víko nahoře a třeba 2 vybírací dole. Je to teda piplačka, ale neshnije to a vydrží to určitě dýl než ty kupovaný ;-) |
 |
Jaké odrůdy rajčat na balkon?, 11.3.2013 Dobrý den, nejsem odborník na rajčata a chtěl bych je zkusit pěstovat v samozavlažovacích truhlících místo muškátů venku na parapetu. Má s tím někdo zkušenosti? Jako první jsem našel Tiny Tim Superranné, ale v diskusích čtu i o dalších odrůdách.... celý příspěvek > |
 |
I toto je Mountfield, 18.1.2013  Ty drobnosti vycházejí u MTF docela draho, dneska koupená sada 6-ti šroubů vyšla na čtyři stovky. Opravdu super cena, vlastně to vychází skoro na 5% pořizovací ceny frézy - za 6 šroubů |
 |
Mladé višni opadávají listy, 15.10.2012 Mám 2 roky mladé stromky a na nich také skvrnitost. Ošetřoval jsem Dithanem již 2x a polovina listů už opadala. Je lepší takové stromky zlikvidovat nebo se pokusit zachránit. Při vysazení nového, třeba Karešovky hrozí, že se znovu nakazí, např. ze... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tlakove impregnovane drevo pro detske hriste Jungle Gym, 22.8.2011 Pokud je dřevo tlakově impregnované, musí být mokré - alespoň pár týdnů po impregnaci. Čím hlubší vsak vody s impregnací do dřeva máte, tím lépe - to není závada.
Nátěr udělejte klidně po roce, až to dřevo vyschne, natřít jej můžete prakticky... celý příspěvek > |
 |
Japonský topol - požírání listů, 5.6.2011  další foto.. |
 |
Japonský topol - požírání listů, 5.6.2011  Dobrý den,
letos jsem vysadil několik desítek japonských topolů. Všechny krásně rostou, ale tento týden jsem na nich objevil housenku co jim ožírá listy. Rád bych se jí zbavil, ale nevím jak, protože ani nevím co to je za housenku |
 |
Svestka - zahadne tecky na listech, 5.6.2011 Dobrý den,
mám toho parchanta již na trnkách dva roky, stříkal jsem letos dvakrát omite a vůbec nezabírá. Trnky jsou na tom mnohem hůř než loni. Máte někdo ověřený postřik??? |
 |