|
Kozačka Štuttgartská, 28.8.2016 Troufnu si polemizovat s Mittwochem že plody na fotce patří opravdu Kozačce stutgardské. Podle mě se jedná o zadřilého vizuálního (bohužel nikoliv chutového) dvojníka. Myslím, že vím o který genofondový sad ve Středních Čechách se jedná (ono... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Dicolor, 28.8.2016 Dicolor je určitě jedna z chutově nejlepších odrůd z dílny pana Boumy. Možná i proto že je menší:) Její nevýhodou je mimořádná citlivost k spále růžovitých, kterou zdědila po odrůdě Holenická (dárce červené... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ananaska Courtrayská, 28.8.2016 Jsem rád že se shodnem, osobně je pro mě malá velikost hruškových plodů spíše výhodou, třeba u spomínaných Kozaček, Začínám je jíst od stopky(tu utrhnu) a sním celý plod až po bubáka. Jádřinec u této odrůdy prakticky není. Ted jsem jedl plody z... celý příspěvek > |
 |
Špinka, 28.8.2016 Opět jedna z chutově špičkových odrůd. Chut je originální a velice výrazná. Ještě jiačí level chuti a konzistence získáte u této odrůdy, když plody otrháte ještě zatvrda a uložíte. Při postupném doztávání je plod velice štavnatý a máslovitý. Plody,... celý příspěvek > |
 |
Neznámá odrůda, 28.8.2016 Dle tvaru by to mohla být i Merodova. Zkuste další foto...
Ing. Fidla |
 |
Ananaska Courtrayská, 25.8.2016 Ananaska coutryarská zas tak malá není, ono se nedá srovnávat plody z většinou zanedbaných genofondů a plody z dobře pěstěných stromů. Je to středně velká tržní hruška, i větší... Mohli bychom si navíc zaspekulovat zda ta nadměrná velikost nových... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy, 25.8.2016 No možná jsem trochu přestřelil, když jsem řekl, že ty mé Rubíny vypadají úplně stejně jako ty fotce. Když koukám na ty fotky pravého Rubínu, tak to se víc blíží těm mým..
Ing. Fidla |
 |
Odruda Wangenheimova, 24.8.2016 No z té fotky se to samo poznat nedá, může t být, ale nemusí. Plod mi přijde trochu přílš malý, ale může to být z přeploeného stromu, nebo máte sakra velkou ruku! Dužnina je opravdu světlejší barvy, než má třeba Hanita. U této odrůdy je docela... celý příspěvek > |
 |
Kozačka Štuttgartská, 24.8.2016 Tato odrůda si zaslouží více pozornosti, opravdu s ní nikdo nemá žádné zkušenosti? Mám tady tašku Kozaček právě z Břevnova a postupně je pojídám, tak jak měknou. Kořenitá chut, bezchybná konzistence, jedním slovem lahůdka. Nhodí se pravda do vyšších... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy, 24.8.2016 Inu já se taky nechci přít, v tomto případě asi opravdu není o čem, bude to tedy Bohemia. Měl jsem za to, že je vybarvená ještě o něco vice. Ovšem vzhledem k tomu, že méně vybarvené Rubíny než ty mé prakticky nevídám, znamená to že následná odrůda už... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Určení odrůdy, 24.8.2016 No mé Rubíny vypadají v tuto dobu úplně stejně jako ty na fotce.Jinak zcela vážně zvažuju že tuto odrůdu přeroubuju, nakolik jejím obřím handicapem je dost brzké zrání tady u nás a následkem toho, velká atraktivita pro bodavý hmyz a mě už nebaví... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy, 24.8.2016 Souhlas, jen bych zůstal u původní odrůdy, tedy Rubín, tohle zcela červené asi nebude. Na těch větvích je vidět i jistá vyholenost, takže Rubín je docela pravděpodobný...
Ing. Fidla |
 |
Ananaska Courtrayská, 24.8.2016 Opět jedna z odrůd, které už dnes prakticky nikdo nezná a mám obavy že ani v Polabí. Našel jsem tam jednou jedn strom, který by snad mohl být Ananaskou a loni jeden na Osoblažsku. Chuť opravdu delikatesní, už mám... celý příspěvek > |
 |
Muškatelka Turecká (Zbuzanka), 24.8.2016 To je zvláštní Míťo že ještě nebyly zralé. Letos bohatě zaplozený strom v sadech na Petříně už je za zenitem a ovoce už je všechno dole. Jinak potvrzuju výbornou chut i konzistenci plodů této odrůdy. Muškatelkovité aroma je v podstatě to, co má... celý příspěvek > |
 |
Kozačka Štuttgartská, 24.8.2016 Kozačka je chutovka. Už Říka píše- maličká, ale výborná a lze s tím souhlasit. Jedna z mnoha odrůd, které vymizely jen proto že jsou malé.. Mimochodem pro pražské návštěvníky diskuse bude možná ajímavá informace, že letos 3 staré stromy kozaček u... celý příspěvek > |
 |