|
Sladkaja děvočka?, 4.5.2015 Děvočky již pěstuju několik let v množství tři kusy ve skleníku. Jednu má moje mamimka ve kbelíku na zápraží a jednu sestra na balkoně v Praze. Pro větší počet není místo. Ve skleníku pěstuju drobotinu na jídlo, venku rajské na zpracovnání,... celý příspěvek > |
 |
Sladkaja děvočka?, 3.5.2015  Na snímku v minulém příspěvku je jedna rostlina. Přikládám další snímky Děvočky, tentokrát z r. 2012. Jedna je ze srpna a druhá z 21.10. na konci sezony. Jiřina
|
 |
|
 |
Sladkaja děvočka?, 3.5.2015 Nepočítala jsem to. Mohu letos spočítat. Zatím mám Děvočky dost malé, poslední jsem vysadila dnes do skleníku. Rostly nejpomaleji ze všech mnou řízkovaných rajčat. J. |
 |
Sladkaja děvočka?, 3.5.2015  U Sladké děvočky vyštípu jen několik nejnižších zálistků, aby se mi to neválelo po zemi. Další zálistky nevyštipuji, ale snažím se vyvazovat nejlépe do prostoru. Všimla jsem si, že v orginálním sáčku Děvočky zakoupeném v Moskvě jsou dvoje semena,... celý příspěvek > |
 |
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 2.5.2015  Dneska jsem do substrátu zasadila poslední zálistky. Sazenice z nich budou asi za tři týdny, to je kolem dvacátého května, k výsadbě ven tak akorát. Přikládám fotky pokusné rostliny Děvočky, kde jsem někdy v první polovině března odstranila vrchol,... celý příspěvek > |
 |
Polámané sazenice okurek, 30.4.2015 Rajčat jsem letos zakořenila asi stovku. Okurky též ochotně zakořeňují. Ulomený řízek strčte do vlhkého substrátu, dejte na parapet ne na přímé slunce, přikryjte uříznutou petkou a za sedm až deset dní řízek zakoření. Mám vyzkoušeno, již jsem takto... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek na tykev 2014, 25.4.2015  Nebyla jsem přihlášená, takže fotky přikládám v dalším přispěvku. Jiřina
|
 |
Roubování okurek na tykev 2014, 25.4.2015 Již dokončuji letošní roubování, mám ještě asi šest podnoží, tři okurky odrůdy Diva. Podnože jsem zatím umístila na chladné okno. Předpokládám, že na zbylé podnož naroubuji postranní zálistky ze svých roubovaných okurek, které již rostou ve skleníku.... celý příspěvek > |
 |
Kdy sazenice do skleníku a kdy na záhon?, 15.4.2015 Model Aladin ve formě map, který sleduji, neudává teplotu v našich 6.00, ale v 6.00 londýnského času, u nás je v tu dobu 8.00, slunce je již na nebi vysoko a otepluje se. Proto není možno využít k předpovědi mrazíků. U nás bývá nejnižší teplota v... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek na tykev 2014, 13.4.2015  Přikládám fotku mé "odchovny" s okurkami ve "výrobě".
Dále přikládám fotografie jiného způsobu roubování a to roubování do rozštěpu. Roub jsem odebrala z vrcholu již naroubované okurky, podnož Sprinter. Roub jsem se snažila seříznout do klínu,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Papriky 2015, 10.4.2015  Přikládám včerejší foto sazenic paprik. Včera jsem sazenice přebrala, ty dorostlé umístila na slunné okno místnosti, kde se netopí. Tam budou čekat na vysazení do skleníku. Jiřina
|
 |
Jabloň Angold, 10.4.2015  Musím pochválit odrůdu Angold. Loňský rok se opět vydařila. Úroda jako každý rok nadprůměrná, plody na naše poměry při extenzivním pěstování na vyšším tvaru v zatravněném sadu velké. Plody nepropadávají před sklizní a minimálnš hnijí na skládce v... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek na tykev 2014, 6.4.2015 Ano, jako pásku nejčastěji používám nastříhaný pásek z mikroténové folie. Na včerejší fotografii jsem použila pásek z potravinové folie na špulce, jak zde na tomto vláknu radil host v loňském roce. Není nutno podvlékat poslední otočku, ale s... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek na tykev 2014, 5.4.2015  Pří roubování jazýčkovou metodou vedu ostrou žiletkou rovný řez, zatímco při vrtání dírky do vrcholu tkáně vyloženě mixuji.
Dneska jsem kromě barvení vajíček naroubovala další tři okurky. Oproti dřívějším letům dělám hlubší zářez, delší... celý příspěvek > |
 |
Poprvé sadím rajčata, 5.4.2015 Včera jsem vysela poslední semínka rajčat v letošním roce a to odrůdu Šejk, kterou budu pěstovat na poli s minimální péčí. Šest týdnů na dopěstování sazenic úplně stačí. J. |
 |