|
Příspěvky uživatele - 109.108
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Letni údržba sloupové jabloně, 4.7.2012 Dobrý den, taky mám ten problém-sloupovky mají dlouhé přírustky, ale i dost plodů.Jak se stříhají?Píšete, že to budete vy řešit na podzim.O kolik se zkracují nebo lépe jak dlouhá se nechá boční větev?Markéta. |  | Okurky nakladačky, 3.7.2012 Na některých spodnějších listech se objevují drobné žluté skvrnky.Není jich mnoho, ale stejně prosím o radu, co to je a čím případně ošetřit.Okurky pěstuji vertikálně na síti, ale zatím jsou nízké k druhému oku.Děkuji za radu.Markéta. |  |
|  | Trochu poučená, ale přesto ještě prosím, 17.6.2012  A taky na nich roste pivo. |  | Trochu poučená, ale přesto ještě prosím, 17.6.2012  Taj toto jsou moje stromky, kterým jsem dala zabrat.Připojuzji fotky a kdo chce ať hodnotí.Markéta. |  | Listy žloutnou a opadávají, 13.6.2012 Sice jsem se vyhnula kadeřavosti, ale zase žloutnou listy, hlavně v korunce a ty opadávají.Co je příčinou?Markéta. |  | Proděravělé listy paprik na záhonu, 13.6.2012 Dobrý den, sazenice paprik mám letos dost mizerné a ještě něco prožírá listy.Žádnou potvůrku jsem na listech ani okolo neviděla.Co to může být a jak zasáhnout?M. |  | Trochu poučená, ale přesto ještě prosím, 12.6.2012 To jste šikulka, já jsem myslela, že mi ty všechny názvy udrží hlava.Leč nestalo se, léta běží a vkrádá se "Němec".Tak hodně radosti z výpěstků a určitě mě zase něco napadne s čím si nebudu vědět rady.Markéta. |  | Trochu poučená, ale přesto ještě prosím, 12.6.2012 Paní Lído, opět děkuji! Problém je, že v počáteční euforii se zakládáním zahrady jsem koupila 2 jablůňky, ale odstranila jsem visačky a tak vlastně nevím, co mám za odrůdu.Ale vloni měla jedna 1! jablko a to vyrostlo na konci větve.Druhá jabloň měla... celý příspěvek > |  | Trochu poučená, ale přesto ještě prosím, 11.6.2012 Paní Lído, děkuji za vaši odpověď, snad jsem konečně pochopila "jak na to" a také vykonala.Stromek je na pohled vzdušný a tvarově hezký.Jěště, ten výhon, který prodlužuje větev se stříhá na jarě jak?Jen se zakracuje na pupen jdoucí ven z korunky?Snad... celý příspěvek > |  | Trochu poučená, ale přesto ještě prosím, 10.6.2012 Výhony na koncích postranních větví jsou třeba 3 a jsou 30 cm.Jak hodně se mohou zakrátit a kdy?Kdybych všechny nechala, bude stromek po obvodu zcela zahuštěný.Tak jak postupovat?Markéta. |  |
|  | Trochu poučená, ale přesto ještě prosím, 10.6.2012 Na doporučení znalců jsem pátrala po správném sestřihu jabloní -původně jsem to zazdila.Takže, postranní větve mají na koncích několik vlků.Mám odstranit vylámáním nyní všechny, kromě prodlužujícího výhonu a ten v srpnu zkrátit o 1/3?Prosím, sadaření... celý příspěvek > |  | Prosím o radu - ořezané jabloně, 8.6.2012 Kotlovitá koruna byl můj záměr, ale bála jsem se udělat ještě radikálnější zásah.Takže, mohu zakrátit terminál až k těm spodním větvím-kmínek je 60cm od země-nebo mám na druhém patře nechat výhon co nejblíže středu růst jako terminál?Takto to vypadá,... celý příspěvek > |  | Prosím o radu - ořezané jabloně, 7.6.2012 A zase já.Ty stromky nebyly velké trochu nad 2m.Jsou to zákrsky, nechtěla jsem ho hnát do velkých rozměrů.Jedná se mi o ty větve, co jdou do strany.Ty jsem zkracovala minimálně, v podstatě jsem uřízla terminál a horní patro větví.Zůstala 2 patra.Pod... celý příspěvek > |  | Prosím o radu - ořezané jabloně, 7.6.2012 Hodně často vidím nízké jabloně jen se spodními větvemi a s jakoby otevřenou korunou, kterou dohánějí krátké větvičky a tento tvar se mi zamlouval.Nepotřebuji strom jak hrom.Ale když už jsem toto vyrobila-stromky jsou na pohled hezké, jak postupovat... celý příspěvek > |  | Prosím o radu - ořezané jabloně, 7.6.2012 Prosím, poraďte,na podzim jsem zásadně ořezala 5ti leté jablůňky z kulaté koruny na kotlovitou.Nechala jsem spodní patro a ve druhém patře 3 vetve.Na jaře kvetly, sice ne moc, ale přece.V současné době jsou obrostlé ponechané větve přírustky asi 50cm... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|