|
Vertiko - laicky dotaz ockovani, 1.7.2009 Zde je něco o podnožích.
Réva plodí na výhonech které narostou v daném roce, žádné kolce, květní pupeny, nic takového. Chci ale upozornit že ne každá odrůda se hodí k řezu na dvě oka. Podle vzdálenosti očka k bázi výhonu raší nové výhony s různě... celý příspěvek > |
 |
Botanické tulipány ze semen?, 29.6.2009 Ptal jsem se jak to dělají odborníci šlechtitelé! Vysejou na podzim do beden, které umístí někam do pařeniště, kde zůstanou přes zimu a kde také dojde ke stratifikaci. Na jaře pak bedny stěhují do chladného skleníku, aby kulturu přirychlili, což je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dendrobium nobile, 29.6.2009 Dendrobium nobile a jeho hybridy – proč málo kvetou?
Doporučuji přečíst!
Karlos |
 |
Dendrobium nobile, 29.6.2009 K obecnému požadavku u D. nobile hybridů patří chladno a sucho v zimě. V bytě při pokojové teplotě poroste, ale nepokvete...
Karlos. |
 |
Dendrobium nobile, 26.6.2009 To na fotce není Dendrobium nobile, ale nějaký hybrid z této skupiny. Ty nakvétají mnohem ochotněji než čisté nobile, a nepotřebují až takové chladno. K teplotám jsou celkem tolerantní... venku určitě vydrží, do října.
Karlos. |
 |
Květy lilií, 18.6.2009 Ta plnokvětá je vážně hrozná
Karlos |
 |
Co je to za cibulovinu?, 17.6.2009 Viz Google
Karlos |
 |
Vinná réva, 17.6.2009 Jen takový zbrklý dotaz: Kde se dají sehnat co nejlevněji drátky oplastované do plocha, vhodné k uvazování réví? V bauhausu maj 100 ks za 55 kč, neuvěřitelné...
Nechci to na kila,... |
 |
Kvetení révy, 12.6.2009 U mě nekvete nic, 550 m.n.m. ok. Vsetín.
No prý by měla réva odkvést do půlky června, tak to asi u mě nestihne... no co, valašsko.
Karlos. |
 |
Tilancie, 11.6.2009 Doporučuju od pana Ježka
Karlos. |
 |
|
 |
Réva ve vyšších polohách, 11.6.2009 Já mám pár rostlin v 550 m.n.m. a roste to. Kristal uzraje dobře, Cvetočnyj taky, letos uvidím jak Prim. Hibia zralá ale nezajímavá odrůda do vyšších poloh. Frankovku jsem vysadil spíš jen jako pokus a samo že nedozraje ani nezesládne...... celý příspěvek > |
 |
Šlahouny révy, 10.6.2009 No ta otázka je asi blbost uznávám, ale díky vyvazování z kopce budou asi více růst výhony blíže báze ponechaného tažně, naopak směrem do kopce, výhony na konci tažně... ale třeba je to fuk... zas takový sklon to není, jen jsem v tom chtěl mít jasno.... celý příspěvek > |
 |
Pěstování banánovníku ze semene, 10.6.2009 Ano, lze to, ale jen u botanických druhů, které mají v plodech spoustu semen...
Banány určené ke konzumaci se množí výhradně vegetativně.
Víděl jste někdy semena v banánu?
Karlos. |
 |
Šlahouny révy, 9.6.2009 Měl bych trapnej dotaz. Pokud mám řádek révy na jižním svahu, a vede z kopce dolů, jak mám vyvazovat tažně? Směrem z kopce nebo do kopce? Asi tam nějaký rozdíl bude že...
Karlos. |
 |
Nevíte co je to za rostlinu?, 2.6.2009 Loquat už tu byl vyloučen a vy zas píšete že to je loquat. Proč? Loquat to není ani náhodou, navíc majitel píše že to mělo semena jako paprika. Loquat má velká semena a jinej list. Semenáče loquatu znám, to na fotce bude nejspíš něco ze... celý příspěvek > |
 |