|
Nejranější odrůdy slivoní, 19:10 To by mohl být právě Opál, pokud to není nějaká stará odrůda. Opál je podobně žluto červeno fialový |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 17:14 ...Práve som si dal zdravú večeru, dnes som nepil a nikdy som nefajčil. Či v tej "zdravej" večeri boli rezidua glyfosátu, to NEVIEM. Kto si je istý a vie, resp. mu glyfosátik v potrave/vode vôbec neprekáža, tomu nezostáva než popriať dobrú chuť.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 13:41  Pane s tím Opálem versus Malvazinkou. Já mám na stromku Malvazinky jeden plod a není zralý, stále žlutozelený. Měla by to být Malvazinka. Vyfotil jsem znovu Černošickou, kterou tady rozšiřuje pan Walter a patřila kdysi k předním tržním odrůdám.... celý příspěvek > |
 |
Fortune, 13:26  Pro super pěstitele FORTUNE pana MH. Martine, podívej, jak plodí Fortune u mě. |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 13:19 Na plodech rajčat zatím nic nevidím, Miloši, viz. odkaz na Agromanuálu. Doporučují i Ridomild Gold a toho mám dost.
https://www.agromanual.cz/cz/atlas/choroby/choroba/alternariova-skvrnitost-rajcete |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 13:09  Zkoušej, Milane. Já zase zkouším staré prvorepublikové švestky. Prosím tě, jaký smysl má pěstování té Crvené ranky? Jen na pálení? Šarku sice nemá žádnou, roste silně a zdravě, ale plod se musí v puse cumlat kolem pecky jako bombón. To není úplně... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 12:49  Bergerony mám ještě nezralé, u mě musí být zcela měkké, padané, aby byly i sladší. Zralý je už částečně Harogem. To je výrazná meruňková chuťovka. Pár strupů a sazí mně nevadí. San Castrese je fakt lahodné, ale jinak nejsou moc pevné na jiné účely... celý příspěvek > |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 11:37 Septorii bych bral, Milane, ale chybí mi na listech ty žluté skvrny s hnědou tečkou uprostřed, nebo spíš více jednotlivývh hnědých teček a skvrn. Pěkný obrázek je na Agromanuálu. Prozatím asi zůstanu u toho odstraňování... celý příspěvek > |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 23.7.2025  Letos jsem vypustil postřiky proti obalečům a strupovitosti peckovin. Na plodech je to docela znát, v minulých letech to v takové míře nebylo. PP minulý rok postřiky na rajčata vypustil a mně se do toho taky moc nechce, i když zrání teprve začíná.... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně 2025, 23.7.2025 Divil bych se, že ten falešný South Haven je Luna. Není už delší dobu běžně dostupná. Kdyby to byla Luna, tak bych se nezlobil. V propustné půdě roste velmi dobře i na obyčejném semenáči. Pravá Luna je sice na BSB, ale v jílu roste špatně. Na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 23.7.2025  Priemerne kolko gramov vážia vaše plody Opálu?
Nic nekupujeme a nic neprodáváme. Před vstupem do domu si ověříme vaši totožnost. Respektive já nic nevážím ani nic neměřím. Na stromku začínají Opály jednotlivě vybarvovat. Falešný Opál je ještě... celý příspěvek > |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 23.7.2025  Nejvíc mě z těch starých švestek letos prozatím překvapila Esslingenská (za první republiky taktéž přední tržní odrůda, tenkrát jistě výstavní bez šarky) a Ananasová česká. U Esslingenu kořenitě švestková chuť, u Ananasky specificky ovocná, výrazná. |
 |
Meruňky 2025, 23.7.2025  Nezlob se na mě, Martine, ale nejchutnější meruňka je VP. Ta má tak dokonale harmonizovanou meruňkovou chuť podobně jako Domácí švestka u švestek. Šalach i Vanillacot jsou jen kuriozity, i když zajímavé. Skvělá je ještě ta Maďarská nejlepší. Některé... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně 2025, 23.7.2025  MH: Ježíšmairá, není to Maira, jj. Ještě zase Amsdenova? Na tu jsem zapomněl. Z těch žlutomasých je fakt dokonalá ta FM3. Stabilní chuť i u menších plodů, fakt výborná. Jitko, dík za "upřimnou soustrast" ohledně Mairy. Stromek je na myrobalánu v... celý příspěvek > |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 22.7.2025  Málem jsem zapomněl na Aninskou. Na roubu zbyl poslední plod. |
 |