 |
Příspěvky uživatele - 15.90
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zabezpečení nádrž IBC o objemu 1000 lt přes zimu, 2.10.2015 Samotnému se mi to nestalo, nádrže vypouštím a kohouty nechávám přes zimu otevřené. Ale slyšel jsem, že nádrž vydrží, ale kovová kostra se deformuje a roztáhne. Co se pak stane další rok, těžko říci. |  | Bohemia nepřekonaná, 29.9.2015 Na vysočinu je Rubím či Bohemia jednoznačná volba |  |
|  | Uchování jablečného moštu bez sterilace, 24.9.2015 Jestli na moštu není plíseň, není zkvašený, a chutná jako mošt, musel být sterilizovaný. Rovná se tedy konzervě džusu (možná expirované). Pít se dá, zdravotní újma nehrozí. |  | Lis na ovoce, 24.9.2015 Lisy na jablkia a révu jsou totožné. Co se liší, je drtič jablek a odzrňovač hroznů. |  | Proč ořech vlašský při dozrávání obal zčerná?, 18.9.2015 Patrně antraknóza |  | Co je to za houbu, 18.9.2015 Na obrázku je skutečně žampión, ale jestli chcete houby sbírat a jíst, nespoléhejte na fórum a naučte se je raději poznávat. |  | Proč se přidává cukr do meruňkového maču?, 17.9.2015 Těžko říci. Skotská whisky a domácí žitná mají skoro stejnou technologii výroby a jejich etanol se taky moc neliší. Přesto je rozdíl v chuti i v ranním probuzení markantní.
Anebo porovnejte koupenou Chalupářskou slivovici a... celý příspěvek > |  | Poraďte vhodnou odrůdu, 14.9.2015 Proti čemu by měla být rezistentní? |  | Určení jabloní, 14.9.2015 Ten Šampion by to být mohl. |  | Odrůda Katinka, 8.9.2015 To se stává. Bohužel častěji, než je zdrávo. Jedinou pomocí je informovat co nejvíc lidí, co je to za prodejce, aby se mu ty praktiky nevyplatily. Řečím, že takto to dostal ze školky, nevěřím. |  |
|  | Čím vymýt sudy na kvas?, 4.9.2015 To určitě ne. zaschlé výápno se odstraňuije hodně špatně.
Co se týče té sody - jistě, je to alkálie a rukavice jsou třeba, ale bát se, když roztok kápne na kůži, že sežere ruku, se nemusíte. Vařící sodný louh je cosi jiného. |  | Žluté slivoně, 3.9.2015 Ta moje Tipala je zralá nyní. Už víc než týden, ale pořád jsou ještě na stromě.
Viz příspěvek 23.8. ve vlákně Tipala
|  | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 1.9.2015 Násady láme jen diletat
To může napsat skutečně jen diletant. Když používáte rýč jen na zrytí záhonku v písčité naplavenině, tak ano, jestliže vyrýváte stromky z jílovice ve školce, pak je spotřeba dřevěných topor velká. Asi nejsem Rambo, neboť... celý příspěvek > |  | Daple dandy pěstování, 1.9.2015 Přeji všem hodně úšpěchů při pěstování Purple Candy, Dapple Dandy a všech možných dalších asijských a amerických peckovin. Jen mě trochu mrzí, že ze zahrad mizí starší a skvělé odrůdy tuzemských a na naše podnebí dobře adaptovaných rynglí, švestek,... celý příspěvek > |  | Halehaven a Fairhaven, 1.9.2015 Lehkou nahořklost cítím, ale není na škodu. Možná proto, že jsem zaléval ne 2x, ale 3x (ovšem za rok). |  |
 |
|
|
|