|
Uchování jablečného moštu bez sterilace
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 236.1 (?), 21.9.2014 16:49
...uchování zmrazných potravin je poměrně drahé
To je pravda, záleží tom, jestli mrazák jede poloprázdný nebo plný. Pokud je v něm místo, pak zmrazení moštu není energeticky náročnnější než tepelná pasterizace, možná naopak. A pokud má jet mrazák kvůli hrášku, špenátu a pár jitrnicím, pak už je to jedno. Sám tedy mošt nemrazím, ale čerstvý nám všem - ve srovnání s tím zavařeným - chutná víc.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anerinka - (1) - 41.2 (?), 24.9.2015 9:42
Koupili jsme chalupu a ve sklípku našli asi 30 zaprášených lahví. Po otevření jsme zjistili, že obsahují jablečný mošt. Ryskla jsem to a ochutnala. Je čirý, žlutý a velmi sladký. Nevíme, jak dlouho tam mohl být. Myslíte, že se to dá bez újmy pít? Nebo to máme zlikvidovat. Děkuji za názor.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.242 (?), 26.9.2008 13:11
Výborný je burčák z jablek. Do demižonu s moštem přidáme 2 dcl vinného burčáku a necháme kvasit. Burčák je k nerozeznání od vinného. Není tak sladký jako samotný mošt a přitom plný vitamínů. Nemáme problém jak uchovávat delší dobu, protože se vždy rychle vypije a ještě je ho málo, přestože lisujeme "ve velkém". Jen je nevhodný pro malé děti...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
|
|
|