|
Dendrobium Phalaenopsis, 12.5.2009 Hybrid D. phalaenopsis je kytka do tepla. Nejznámější zástupce těchto kříženců je odrůda ´Sonia´ fialovobílá orchidej na řez co maj v každém krámu. Vaše rostlina třeba jen není v kondici, nevím. Jsou odrůdy které se vám mohou doslova... celý příspěvek > |
 |
Miltonia, 12.5.2009 Miltonie jsou kytky spíš do temperovaného skleníku. Musí fungovat i doma, ale na zimu bych je dal někam kde je teplota kolem 15°C a spíš je méně zaléval. V tuhle dobu by ale měly valit! Můžete ji vyjmout z květníku a podívat se jak kořeny... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dendrobium nobile, 12.5.2009 Tato dendrobia vykvétají přímo z pahlíz, často i bezlistých. V horní třetině jsou pupeny, které mohou růst jako květy (po diferenciaci vlivem chladové periody, nebo jako nová pahlíza... většinou, jsou -li v teple), může se stát, že vlivem podmínek... celý příspěvek > |
 |
Miltonia, 12.5.2009 Žloutnou všechny, nebo jen ty starsší? Pro orchideje je normální, že starší listy odchází. Zbydou po nich jen bezlisté pahlízy. Pokud žloutnou i mladé, pak asi nejsou v pořádku kořeny. Pokud kořeny uhnijí vlivem špatné zálivky... pak většinou, pokud... celý příspěvek > |
 |
Orchideje v bytě s jižními okny, 11.5.2009 D, nobile jsou právě ty kytky co nakvétají přímo na pahlíze, ty chtějí chladné zimování aby kvetly, D. phalaenopsis hybridy s kožovytým listem a květy na řez v hroznu ty zkoušet můžete. Zygopetalum spíš chladněji, ale ne moc, podobně jako... celý příspěvek > |
 |
Dendrobium nobile, 11.5.2009 Tohle není čisté D. nobile, ale svými nároky se mu tenhle hybridek jistě přibližuje. Je to tedy spíš chladnomilná kytka. Na jaře a v létě může být normálně v obýváku či ložnici, ale jestli chcete květ je třeba snížit zálivku a umístit do chladného... celý příspěvek > |
 |
Cymbidium - pěstování, 11.5.2009 O cymbidiích se píše v kdejaké průměrné knížce o Orchidejích, na netu toho je taky dost.
Karlos |
 |
Orchideje v bytě s jižními okny, 11.5.2009 Podle toho co píšete se tam hodí vlastně všechno co je teplomilné, jen asi bude třeba to přistínit. Cambrie se řadí do skupiny temperoaných orchidejí a chtějí v zimě snížit teplotu a zálivku aby vykvetly. Otázka je co chcete, zda-li botaniku nebo se... celý příspěvek > |
 |
Množení broskvoně, 6.5.2009 Pokud já vím, tak se to dělá pouze zelenými vrcholovými řízky v létě pod mlhou s kvalitním stimulátorem. Využívá se to však pouze u mandloní nebo broskvomandloní, či speciálně vyselektovaných broskvoní na podnož. I to už se dneska dělá v... celý příspěvek > |
 |
Listy u Phalenopsis, 4.5.2009 5 - 6 je normální počet. Záleží i na odrůdě že...
Karlos © |
 |
|
 |
Listy u Phalenopsis, 4.5.2009 Odpadnou, mají odlučovací vrstvu buněk.
Karlos. |
 |
Broskvoň z pecky, 30.4.2009 Jirko, díky za odpověď. No meruňky na duranciích bych taky rád zkusil, už před 4 rokama jsem básnil o duranciích a mám v podstatě kulový... a přitom stačilo, set to do půdy rovnou a bylo by po starostech.Člověk takhle šíleně ztrácí čas. Je fakt že... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva - odruda Pomeranč, 30.4.2009 Jsem z 550 m.n.m. a musim také podotknout že Prim snáší mrazy špatně.
Karlos |
 |
Broskvoň z pecky, 30.4.2009 Čaues Jirko. Já letos, nepoučen zkušenostmi z minulých let, hlupák opět stratifikoval durancie v chladničce a pak jsem je ještě měsíc měl venku... samozřejmě to nepomohlo a neklíčí nic... dobře mi tak. Už se to tu řešilo, a opravdu jde vidět, že... celý příspěvek > |
 |
Lepkavé listy orchidejí phalenopsis, 29.4.2009 Lepkavé kapičky vznikají spíše v suchém vzduchu, často po nabodnutí škůdcem, např v kombinaci s puklicema a třásněnkama se vyskytují řekl bych více...
Karlos. |
 |