|
Réva - draslík x hořčík, 14.9.2013  Dobrý den.Mám malou viničku.Celkem 10 odrůd moštového a stolního vína.Pouze u Nera se projevuje nedostatek draslíku.Jiné keře jsou naprosto v pořádku, sytě zelené, bez příznaku nějakého deficitu.Letos jsem min.5x prováděl postřik na list s výživou a... celý příspěvek > |
 |
Prodej sazenic - Krausovi Mělník, 26.6.2013 Také se připojím k diskuzi.Loni na jaře ke konci května, když už bylo jasné, že některé sazenice nepřežily kruté holomrazy, jsem vyhledal na netu tel.na p.Krause, jelikož je nedaleko a oslovil ho, jestli nemá ještě nějaké sazenice.Nabídl mi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ako sa starat o preockovany vinic, 13.5.2013 Děkuji za odpovědi, hlavně p.Paľovi, který mě dostatečně odpověděl.Doufám, že je zde v dizkuzích po delší odmlce opět zpět a že nám méně zkušeným nadále bude radit. |
 |
Ako sa starat o preockovany vinic, 6.5.2013 Dobrý den, také bych poprosil o radu zkušenější.Letos poprvé jsem také přeočkoval révu u pergoly dle p.Řezáče a to po celé délce, jak na kmínku, tak i na loňském réví .Nekteré očka již raší, některé ještě ne.Co dělat s očky které... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 18.3.2013 Dobrý den.Něco k videu s odkazem od p.Mirka.Sice nerozumím co říkají, ale hrají si s tím a vystřihují jako by to byla bonzai.Jistě si výsledek nechají velmi dobře zaplatit.Japonci jsou blázni do sushi a jestli dokážou zaplatit za kilo tuňáka... celý příspěvek > |
 |
Výsadba meruňky po meruňce, 16.3.2013 Dobrý den.Jelikož nám na zahradě odešla meruňka a nemáme více místa na zasazení nové na jiné místo, chtěli bychom starou vykopat a na její místo vysadit novou.Někde jsem četl, že se to nedělá.Hrozí nějaké riziko? |
 |
Zpracování révy na šťávu, 3.3.2013 Minulý rok jsem na dnech otevřených sklepů v Pavlově kupoval marmeládu z Cabernetu Sauvignon.Chutnala skvěle, nebyla úplně rozmixovaná do jemna, ale byly ponechány menší kousky bez peciček.Přidávali jsme to k svíčkové omáčce místo brusinek.Zkusím to... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat, 13.2.2013 Dobrý den.V ukázce jak se stříhá réva od Akosatorobi sk je popsán střih na jeden a dva tažně.Chtěl bych se zeptat jak je to s čištěním hlavy.V ukázce na dva tažně zůstáva kus staré hlavy po pravé straně.Nic z ní neobrůstá, tak proč se neuřízne... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 4.11.2012 Dobrý den.Z předloni ze100 zasazených sazenic letos na jaře po týdnu holomrazů s noční teplotou hluboko pod -20st.přežilo 50%,to co přežilo v květnu zmrzlo ale znovu obrazilo.Vymrzlou révu jsem dosadil.Přes časovou ztrátu réva dobře... celý příspěvek > |
 |