|
Co vaše réva? (2014), 13.1.2014 Dobrý den všem.
Vypadáda to, že všichni jsou zalezlí ve sklípcích a školí víno, takže jsem si dovolil založit vlákno pro rok 2014. Chtěl bych předně popřát nám všem příznivý rok pro naše více, či méně amatérské pokusy s vinnou révou. Zároveň bych... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 18.12.2013 Hodně štěstí ať Vám to klapne. Také se letos o něco podobného pokusím, ale v dobrodružnější verzi.
GB
|
 |
|
 |
Sklizeň révy 2013, 24.10.2013 V tomto musím trochu oponovat. Protože je to tamnější akce vzájemných návštěv i přes vesnice. Cykloturistů moc není a pije se to co si nabízejí místní vinaři navzájem. Musím konstatovat, že hlava mi tam ještě nikdy nebolela a že za ten den 2-3litry... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 24.10.2013 Letošní rok byl vyloženě kontraproduktivní pro nějaký cukr. Dlouhá zima zkrátila celé veg.období. Letní tropická parna cukru taky neprospěla a konec září spálil listy na tabák a konec. Hib přitom hravě zraje až do října. I těch 18st považuji za... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 24.10.2013 Vidíte, a tamní vinaři mluví o tom, že část sklízejí dříve, protože jinak je to všechno slaďárna, někteří zas žehrali na moc velkém množství alkoholu při pozdě zastaveném kvašení. Pro mě zcela nepochopitelné. Mám právě opačné problémy. Poslední 2... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 24.10.2013 Dobrý den p. Paľo.
Nevím jestli jste si mě s někým nespletl, bo já jsem začátečník(2 roky), takže znám/tuším asi 1/10 toho co vy. Ten Hibernál by měl v dobré sezóně dát i vyšší cukry. Docela mě překvapuje ten údaj z ideální vin. oblasti 20st.... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 22.10.2013  Také přispěji se svou troškou do mlýna. Pardub. 300mnm. Po mrazících koncem září bylo listí na tabák a tak jsem se nedobrovolně rozhodl sklidit svoji první ukázkovou úrodu Hibernálu. Dvouleté sazenice jsem zatížil 4-5 letorosty a na nich nechal 1... celý příspěvek > |
 |
Pěstování vinné révy ve výškách 400 - 500 m n. m., 15.10.2013 Dobrý den,
zde dávám odkaz na pdf p ing. Kratochvíla, kde popisuje, tak nějak v kostce pěstování vinné révy. Může hodně pomoci začátečníkům. I v mém případě to byl první materiál z něhož jsem vycházel. Nutno brát v potaz, že je to také již 4 roky... celý příspěvek > |
 |
Sirné knoty a réva, 15.10.2013 Osobně bych to vzal v předjaří kompletně celý skleník nissorunem. Osvědčená metoda minimálně na svilušky. |
 |
Netradičné pestovanie viniča, 14.10.2013 Dobrý den pane Paĺo,
V loňskkém roce jsem postupoval dle tohoto postupu dle pdf ing. Kratochvíla
Ošetřování v 1. roce
...
V listopadu před příchodem mrazu všechny keře důkladně zahrneme opět lehkou hrabankou.
Ošetřování ve 2.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Netradičné pestovanie viniča, 14.10.2013 Jestli to máte ve svahu(dle obr) tak bych to nedělal. Studený vzduch odteče pryč. V zimě asi dobrý, ale při jarních zmrzlých(květen se vám tam bude držet studený vzduch více, než kdyby to bylo rovnou na tom svahu. Pěstování révy "na hlavu" je starý... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 8.10.2013 Moje loňská zkušenost byla tato. Sazenice jsem pro prvním roce růstu zasypal na podzim růvkem cca 5cm nad místo roubování. Odkryl až v květnu. Plus na tom ještě větvičky z borovice(byl u nás polom). Zdálo se mi, že nejlépe se měly k světu pupeny... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 7.10.2013 No, nejste sám. Já musel předčasně sklidit Hibernál, byly to 2 leté sazenice a tak jen signální hrozny. Ale i tak byly na každým keři 4. No výsledkem je 2l moštu o cukernatosti 18. Tak jsem ho dosladil na 23. Nu bude PET-ka burčáčku. Nic moc, ale... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 7.10.2013 Osobně jsme je na zimu zakryl jako růže, jehličnatými větvemi. Pod nimi nezmrzlo nic. A že jsem jel hodně od znovu. Ale mám jen 20 hlav. ;-) |
 |
Cukry v hroznech, 4.10.2013 Tak jsem se byl včera podívat na viničku. Listy totálně zmrzlé. Půlka na zemi. Bylo u nás okolo -4. Vzhledem k první úrodě (2leté sazenice) To v sobotu skldiím. Bobule jsou dle semínek docela zralé a trochu změkly. Navíc letos ještě nepožaduji max.... celý příspěvek > |
 |