|
Příspěvky uživatele - 248.131
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lze ještě zachránit špatně ořezanou jabloň?, 15.4.2015 Zatím zatřete nějakým balzámem ty velké rány a nechte ji, je to statný strom, určitě obrazí a příští rok to proberte sama, ať to k něčemu vypadá, udělá asi hodně vlků. Škoda, že ořezal ten boční obrost. Příště ho k tomu nepouštějte samotného, lepší... celý příspěvek > |  | Zcernala hrusen, 15.4.2015 Mně před třemi roky s meruňkou Darinou. Sázená na podzim, zjara vyrašila a uschla. Po vytažení měla kořeny stejné jako při sázení, vůbec nic narostlého. Zřejmě byly při sázení již přeschlé (zastřižené a namočené před výsadbou... celý příspěvek > |  |
|  | Zimolez, Muchovnik, 15.4.2015 Mám oboje, jak zimolez, tak muchovník. Zimolez plodí hodně, ale chce to mít kvůli lepšímu opylení dvě odrůdy. Chuť lesních borůvek sice nemají, ale jsou dobré a hlavně jsou první... Muchovník - ten s většími a hustšími hrozny plodů - asi jako... celý příspěvek > |  | Jahody Karmen - jaký rozestup?, 15.4.2015 Pokud chcete mít záhon delší dobu, dejte řádky od sebe 40cm a v řádcích cca 30cm. Já dělám řádky od sebe 40cm a v řádcích od sebe 20cm, ale nechávám je plodit jen 2x, pak dělám nové sazenice.
Zas takoví obři ty rostliny nejsou, ale jahody mají... celý příspěvek > |  | Jak ošetřit řez - vosk nebo balzám?, 15.4.2015 Na větší rány na starém dřevě je lepší balzám, pokud chcete ošetřit po řezu jednoleté výhony třeba u peckovin, je lepší štěpařský vosk (třeba balzám z Hlubny se na jednoleté výhony vůbec nesmí používat, spálí je).
Balzám oproti Balakrylu obsahuje... celý příspěvek > |  | Jak připevnit síť na plot proti větru?, 14.4.2015 Ten vlasec by působením slunce a mrazu za čas zkřehnul, lepší by asi byl ten drát. Lída |  | Cibule, 13.4.2015 Lepší je ji zasadit tak, aby vršek sazečky byl s úrovní země, protože jak rostou kořínky, vytlačují sazečku nahoru a v případě mělkého (nahoře uvedeného) sázení si pak ráda lehá. Lída |  | Moc male kvety broskyne, 12.4.2015 To je typem květu, Redhaven má květy malé. Lída |  | Kamčatska borůvka - opadávání květů, 12.4.2015 Opadávají celé včetně šťopiček, nebo jen okvětí? Pokud jen okvětí, tak je to OK a prostě dokvétají. Pokud celé, tak možná, že nejsou opylené - lepší je mít dvě odrůdy, pak plodí bohatě. Sama mám dvě, jedna je větší keř, vždy plody doslova obalený,... celý příspěvek > |  | Sazenicím paprik bělají listy, 12.4.2015 Mohlo by to být i příliš mnoho slunce. Lída |  |
|  | Přesazení velmi staré růže, 12.4.2015 Stimulátor AS-1 je určený ke stimulaci tvorby kořenového systému u bylinných a dřevitých řízků... Lída |  | Spalena trava pri obrubniku, 10.4.2015 Je fakt, že já tam betonový základ nemám... Lída |  | Spalena trava pri obrubniku, 10.4.2015 A nestříkal jste po chodníku nějaký herbicid? Betonový obrubník trávu nepálí, spíš tam tráva roste víc, protože se tam drží větší vlhkost. Lída |  | Jaká je to odrůda jabloně?, 10.4.2015 No tak Jonathan to určitě není - má jinou barvu i tvar. Z toho, co znám, mi to připomíná Topas, čemuž by odpovídala i odolnost - ale je to jen tip. Lída |  | Ptačinec žabinec, 8.4.2015 Mrazík spálí jen nejmladší lístky čouhající nad úroveň porostu ;-)) Nezapomeňte, že ptačinec je samá voda, lístky má křehké. Pokud by to byl nějaký deficit prvků, musel by se projevovat na úplně všech vrcholcích... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|