|
Příspěvky uživatele - 168.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pila hecht, 10.6.2018 Chce se mi napsat, přesně tak. Ale napíši podobně. Protože mám Hecht 45 za něco přes 2 tisíce (a tak dávám olej 1 : 40 a dobrý) a soused má HQ za 12 tisíc a nikdo mu jí neumí nastavit. Tak už raději ani neřeže. Jinak stejně. JG |  | Okousano listy peckovin - kdo mi je žere?, 6.6.2018 Ukrutnice! Takoví pěkní broučci. (trošku podlouhlí, s dvěma černými tečkami na krovkách, tak já je jen zamáčknu) Žerou mi, jak blázni, výhonky roubů peckovin. Asi vrbaři. No, taky někdy mívám různé chutě. JG |  |
|  | Podivne prirustky na thuji, 5.6.2018 U nás na vsi je též zmutovaný stromek, …
A vlastně, proč jste si jistý, že „mutant“ z vaší vsi není jinak častá situace, kdy neošetřený výhon podnože (smrk obecný) prostě přeroste roubovanou část (smrk okrasný)? JG |  | Uz nekde uzraly tresne?, 31.5.2018 U nás, SZ Morava 450 m/m, 25.5. začal nazrávat malý stromek Kasandry (cca 1-2 kg), tedy začaly ho trhat děti (masité, výrazná, sladká chuť). 30.5. zachutnaly kosům. Dnes 31.5. úplně sklizeno.
Zároveň bych se chtěl zeptat na zkušenosti se Sweet... celý příspěvek > |  | Identifikace plevele, 29.5.2018 Hm, pochybné vlákno, pochybný jetel. Nějak se to siri. JG |  | Melouny 2018, 28.5.2018 Kvete mi Lajko 2 F1, 3 dny. Vysočina 450 m/m, venku, černá plachta. JG |  | Nemocná divizna, 27.5.2018 Hm, tak nenašla. Všechno i lupu měla. A kde byla pečlivost? Stopy požerků, trusu a „vaty“ na fotkách jsou jasné.
Housenky jsou nejen dost velké (starší), ale i dost hbité. Vůbec nečekají na místě. Opravdu rychle mizí mezi základy listů a mezi nimi... celý příspěvek > |  | Nemocná divizna, 26.5.2018 Jestli k divizně dojdete "bez slepecké hole", tak lupu potřebovat nebudete. Housenky bývají tmavé, až cca 2 cm dlouhé. Jsou hbité a ukrývají se ve "vatě", kterou vytváří a v paždí listů. Malé třeba přehlédnu, proto zkontroluji opakovaně. Že už jsou... celý příspěvek > |  | Nemocná divizna, 26.5.2018 Na divizně máte dost časté housenky. Jak se motýl jmenuje nevím. Třeba Vám s jeho jménem pomůže Gůgl (viz.: housenky na divizně).
Diviznu mívám 1-2. Takže mladé lístečky opatrně a opakovaně rozhrnu a housenky zamáčknu. Mně to stačí. Co Vám? JG |  | Roubování, 18.5.2018  Jabloň, semenáč - Boscoop, tři rouby, cca 5 roků. JG |  |
|  | Roubování, 18.5.2018  Jabloň, semenáč - Rozela, dva rouby, cca 4 roky. JG |  | Roubování, 18.5.2018  No, já to „mastím“ někdy tak, jak je na obrázcích. (Korunky založené hned z roubů na seříznutých kmíncích.) Je mi totiž líto potlačit pěkně rostoucí roub. Pak si nemůžu vybrat, který ponechat a pak více roubů lépe zavaluje ránu. Také je tu zvědavost... celý příspěvek > |  | Roubování, 17.5.2018 Dobrý den. Když se toto vlákno zase „probudilo“, tak bych se chtěl také obecně zeptat, co kdo děláte, tedy jak dál pěstujete roubovance, který vznikl z roubování dvěma (více) rouby na uříznutém silnějším kmínku cca ve výšce korunky.
Zda pak jeden... celý příspěvek > |  | Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 14.5.2018  A takhle jsem použil letos poslední semenáč St. Julien (rouby Opál). JG |  | Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 14.5.2018  Další detail. JG |  |
 |
|
|
|