|
 |
Jabloně > Roubování
|
|
|
|
<< Předchozí příspěvky | <...31, 32, 33, 34, 35...>
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.168.81 (?) 18.5.2018 10:46, počet návštěv: 76085 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No, já to „mastím“ někdy tak, jak je na obrázcích. (Korunky založené hned z roubů na seříznutých kmíncích.) Je mi totiž líto potlačit pěkně rostoucí roub. Pak si nemůžu vybrat, který ponechat a pak více roubů lépe zavaluje ránu. Také je tu zvědavost (a nenažranost), prostě mít plodnou korunku (ovoce) dříve. Říkám si, že by to až tak vadit nemělo, když rouby v ráně slušně srostou.
Korunka ve stavu „zrodu“ ze dvou roubů. Švestka (jiná „Procházková“) na švestce. JG
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.123.101 (?) 1.6.2018 13:43 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Prosím zdejší odborníky o radu. Jakou starou odrůdu naroubovat na jaderničkovou podnož. Jaderničku a Bláhovu renetu už zaroubovanou mám. Podnož je zasazena na okraji našeho pole, jabloně jsou vysazeny 14 m od sebe. Předpokládám, že z nich za 50 let budou pořádné stromy a potomci sklidí z každé jabloně pár metráků jablek. Preferoval bych odrůdu na mošt, pálenku, sušení i k zakousnutí a samozřejmě trošku odolnou vůči padlí a strupovitosti. Obávám se ale, že je to příliš požadavků, taková odrůda asi ani není. Ještě maličkost - jižní svah, jílovitá půda, 450 m n. m.. Předem děkuji
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...31, 32, 33, 34, 35...>
|