|
Postřik jablek před uskladněním, 16.9.2015  tady už je asi pozdě co? To jsou ty staré odrůdy v biokvalitě :-) |
 |
Očkování, 15.9.2015 tak to je hodnotná zkušenost, už jsem několikrát narazil na názor, že chip budding - téměř celoročně ale říkal jsem si jestli třeba v tom listopadu těsně před zimou už není rostlina v takovém klidu, že nejen že nejde míza ale i dělivá pletiva a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Očkování, 14.9.2015 ve vláknu je ochrana před mrazem několikrát zmíněna, včetně zadavatele, ale vpodstatě není jasně zodpovězena tak jestli třeba někdo za ty roky od založení vlákna něco nevysledoval. díky. rs. |
 |
Očkování, 14.9.2015 Ještě bych si dovolil dotaz, omlouvám se jestli se to někde řešilo ale nenašel jsem. Jak řešíte ochranu oček před případným vymrzáním. Já jsem se tím nikdy nezabýval protože s jabloněmi, hrušněmi a třešněmi jsem nemusel, mám zahradu 600m.n.m. Ale po... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 14.9.2015 ano takto to určitě dává smysl. Já v těchto případech používám chip budding. rs. |
 |
Očkování, 14.9.2015 klidně by mohli udělat další aktualizované vydání i dnes nebo klidně i neaktualizované by bylo pořád lepší než co za braky vychází dnes. Tyto staré knihy jsou nejlepší, naštěstí dostupnost v antikvariátech je dobrá. K tomu dřevu, při nikolování se... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 11.9.2015 asi mam jiné vydání (3. vydání 1975), na str 83 je popsáno sedélkování a na str 84 kozí nožka a o to co píšete je asi někde jinde, ale to nevadí přes zimu to znovu pročtu celé. Jinak starší dřevo, že není tak aktivní je jasné, staré dřevo není... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 11.9.2015 Mě by hlavně zajímalo, kdo kdy na to vylupovaní dřeva z oček přišel a jestli to měl něčím podloženo. V literatuře (viz třeba Bílek-Hanuš) je to uváděno ale nikde není vysvětleno proč. Když roubuji v míze za kůru tak dávám taky dřevo na kambium... celý příspěvek > |
 |
Podnož pro hrušeň, 22.8.2015 Dobrý den, a jak to po delší době vypadá? - dotaz na všechny co zkoušeli jeřáb-hruška. Mám taky nějaké jeřáby a hloh a experimentovat mě baví. |
 |
Střemcha - podnož, 10.8.2015 tak jsem to naočkoval forkertem a uvidím jestli to něco udělá. |
 |
|
 |
Střemcha - podnož, 5.8.2015 Ahoj, má někdo praktické zkušenosti se střemchou jako podnoží pro třešeň, nebo višeň...? |
 |