|
Ředkvičky, 6.6.2015 No, tak letos to bylo to stejné jako loni 3 řádky, sklizeň asi tak 7 ředkviček "normální" velikosti a tvaru, zbytek jsem dnes vyházela, jelikož bulvičky byly chcíplinky 1x0,5 cm a listů půl metru Sakra kde je chyba? Dávám je moc hluboko? Moc... celý příspěvek > |
 |
Napadení révy - hálčivec?, 6.6.2015 Ale jak by se tam dostal? Jediné, co jsme stříkali, byl chodník, a to tak, že na postřikovači byl nasazený takový ten "trychtýř" a šlo se těsně nad zemí. A samozřejmě za bezvětří. Pole - kde jezdí "komáři" - je dost daleko od révy (máme ji na dvoře a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Napadení révy - hálčivec?, 6.6.2015  Nebudu zakládat nové téma, když se jedná pravděpodobně pořád o to stejné
Prosím, poznáte podle fotek "poškozených" listů, zda je to hálčivec, vlnovník, sviluška nebo jiná bestie? Stejné to bylo i loni, nejdříve vše v pohodě a nakonec skoro... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 3.6.2015  Někdo se ptal na zkušenosti s odrůdou Piccolino. Vysévala jsem koncem března, za 15 dnů roubováno. Přesazována v květnu do skleníku. Již plodí. Ještě jsem neochutnávala. Měla by být rezistentní k padlí. Zatím to vypadá na velmi plodnou odrůdu,... celý příspěvek > |
 |
Je to houbová skvrnitost listů rajčat?, 2.6.2015 Sama bych nic neošetřovala. Potřebují vysadit ven. Ale když je vysadíte v těchto pařácích utrpí ještě popálení od sluníčka. Potřebovaly by přistínit. Jiřina |
 |
Okurka hadovka - odrůdy, 31.5.2015 Jak se projevuje čerň na okurkách? Asi jsem se s ní ještě nesetkala. Plíseň a padlí poznám. Jiřina |
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 31.5.2015 Loni byl problém ve sklenících spíše padlí okurkové než plisen. Tedy v okolí mého bydliště. Jiřina .. |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 27.5.2015 Nepočítám, že u mne na zahradě bude přízemní mráz. Dále se domnívám, že otužená sazenice nějakou destinku mínus snese. Dnes jsem kontrolovala zahradu, před týdnem vysazená rajčata nikam nerostou, sazenice hrají všemi barvami, je jim zima i bez... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek na tykev 2014, 18.5.2015 Vrchol tykve odstraňuji asi po deseti dnech, kořen okurky asi po 14 dnech od roubování. Ideální je, pokud vidíte z paty tykve vyrůstat nové kořeny, to si můžete být jistá, že je kořen funkční a že okurku uživí po odstranění jejího kořene.
Se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 14.5.2015 Na dvorku u zdi již mám vysazeno, okurky a patizonky jsem dala na pole pod netkanku v úterý. Rajčata, která budu na poli bez krytí, půjdou ven v pondělí k večeru. Mám je ve skleníku a sazenice již hrají všemi barvami, ale ještě ty tři dny to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 13.5.2015 Sazenice nemáte tak hrozné, bytové podmínky jim nesvědčí. Stav se liší okno od okna dle teploty místnosti, orientace okna... Sazenice by bylo nejlépe zasadit do země šikmo a část stonku zapustit do země. Na výsledné úrodě nemusí být nic znát.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 9.5.2015 Bylo to 2012. Toho dne jsem vezla tatínka na operaci oka do Třebíče na šestou hodinu. Čidlo na autě ukazovalo celou cestu od -1 do -3 st. C. Odpoledne po příchodu z práce jsem sčítala na zahradě škody. Jiřina |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 8.5.2015 Každý máme trochu jiné podmínky pěstování. Ten, kdo má zahrádku v údolích u řek, může počítat s přízemními mrazíky i po zmrzlých. Moje sestra na Šumavě se bojí vysadit okurky a rajčata do zmrzlých i do skleníku, protože si pamatuje, ře její tchýni... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Topaz umřela?, 6.5.2015 Také mi takto odešel jeden Topas. Šlo o strom asi 15 let starý. Vznikl přeroubováním Idaredu na kosterní větve. Nemohlo jít o hnilobu kořenového krčku. Odcházení bylo pomalé, trvalo asi dva roky. První rok byly malé přírůsttky a neduživá jablka,... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 6.5.2015 Jen jestli pro ně nebudou příliš tvrdé sousto? |
 |