|
Royal Glory a spol, 27.4.2019 Ale hmotnosť plodov je pekná.
sladká voda.Prázná chuť
Podobne sú na tom mnohé červené marhulky ako napr. Kioto. Farba plodov nič nehovorí o kvalite a chuti plodov. Dôležitá je chuť nie farba. Marhule a broskyne nie sú obrazy aby sa na nich... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně - každoroční ztráty, 27.4.2019 Podle těch fotek je to na mých broskvoních jasná věc, takže přibude další chemický postřik na podzim po opadu listů. Jinak u toho akumulátorového SOLA jsem vystříkal už desátou nádrž bez dobíjení. Počítám do toho i proplach po každém postřiku. Mám ho... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Glyfosfát karcinogenní?, 22.4.2019 Až na to děcko, co přešlo po poli ošetřeném glyfosfátem a naskákaly mu puchýře jak "vrata". Paní pak společně s televizním štábem honila zemědělce a ten před nimi ujížděl seč mu kola stačila. Nakonec zapíral, že ničím neošetřoval, i když vzorky... celý příspěvek > |
 |
Čierňavka slivková - Tmavka švestková - Eurytoma Schreineri, 22.4.2019 Takže ošetření minimálně 2x a to Mospilanem (acetamiprid). Ještě by chtělo udat v jakém termínu. Spinosad ve Spintoru je to samé jako uváděný Spinosin? Asi ne. |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019 Tohle je starý časopis z roku 1989, ale nemám ho teď tady, abych se podíval. Vypadá to, že asi nejproblémovější veselská marhula je VESELKA. Už několik lidí tady psalo, včetně mě, o praskání a hnití ještě nezralých plodů a to většiny, nikoliv jen... celý příspěvek > |
 |
Postřik na pilatku, 22.4.2019 Beru v potaz i tu tmavku švestkovou. Jestli jsem se dobře díval, tak postřik proti ní by se měl dělat 5 až 6 dní po odkvětu. Insekticid není specifikován. |
 |
Pilatka švestková, 22.4.2019 Samotné lepové desky bez postřiku jsou houby platné, zvlášť když nemáte pořádnou alej švestek, kde by Vám ty ztráty tolik nevadily. Zkusil jsem to jen jednou pouze s lepovými deskami a výsledek byl stejný jako bez desek a bez postřiku. |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019 Profesor Hričovský je roztomilý člověk, alespoň na těch instruktážních videích na You Tube. Zaujalo mě, jat tam říká, že naši predkovia poznali iba vrúblovanie do rázštěpu. Co se týče Karoly, tak bych řekl, že její mrazuodolnost v květu je na úrovni... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně - každoroční ztráty, 22.4.2019 Štěpánko nafoťte nějaké postižené pupeny. U mě je to taková kombinace všeho. Některé starší stromky zaschnou bez zjevných příznaků. Tento rok je navíc tohle masivní postižení pupenů, což nebývalo. |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019 Takže beze ztrát? A mrzlo u Vás? U mě kvete Bergeron snad jako poslední společně se zastíněnou Leskorou. Ty nezastíněné Leskory kvetou dříve. A kde to máte, Jihlava, "Pejřimov"? |
 |
|
 |
Broskvoně - každoroční ztráty, 21.4.2019 Nikdo nemá podobného "prevíta" v broskvoních, jako na fotkách výše v tomto vlákně? Společně s Markem TT budeme aplikovat recept Jirky z okolí Frýdku Místku a Štěpánky a to podzimní postřik mědí. Sice tomu vůbec nevěřím, ale nic jiného než to zkusit,... celý příspěvek > |
 |
Lipnická švestka, 21.4.2019 Ten proutek mně zakvetl celkem brzo. Co se týče předřečníků, tak tady je právě ta velmi zvláštní věc v dozrávání Toptaste. Mně dozrává koncem srpna ve stejnou dobu jako odrůda Stanley. Takže sladkých švestek v srpnu až moc. |
 |
Diana, 21.4.2019 Domnívám se, že se všude sežene Diana pouze s růžovitými květy, teď jen posoudit, kdy plody dozrajou a jako budou mít chuť. Pokud rozchodím tuhle další, tak by se to mohlo povést. Co se týče původní Elberty, kterou už nemám, tak první a poslední... celý příspěvek > |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 21.4.2019 A kde o tom byla řeč, nevíš Mimmo? Zadal jsem do vyhledávání název toho vlákna, ale nějak přestalo existovat. Já tu odsolenou vodu tak trochu znám, ale jen na pití, jak v ní co roste, nevím. Člověk si zřejmě časem zvykne, ale zpočátku bývají zažívací... celý příspěvek > |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 21.4.2019 Ty zmrznou později jako každý rok.
Tak říkáš, Mimmo, že budeme ještě "vítat" nějakého toho "mrázka"? Tam u Vás je to zřejmě nějaká lepší lokalita, než mají ostatní. Sleduju hlavně tu Leskoru, která leckde nepřesvědčila, ale u mě je hodně... celý příspěvek > |
 |