|
Druh Clematisu, 17.3.2012 Dobrý den,
v loni na podzim jsme dostavěli přístřešek- něco jako pergolu s plnou střechou. K jednomu sloupu bych si chtěla vysadit clematis. Jeden sloup je osluněn z jihu, druhý z jihozápadu. Kam jej zasadit? Chtěla bych pokud možno druh, který... celý příspěvek > |
 |
Trativod, 17.3.2012 Dobrý den, asi před 5 lety jsme koupili na malé vesnici rodinný domek, kde jsou veškeré odpady (i z WC) svedeny do dvoukomorové vsakovací jímky. Jedna komora od druhé je asi 5 metrů. První jímka blíže domu je pravidelně vyvážena tzv.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Malé zahradní nůžky, 13.3.2012 Fiskarsky opravdu nestojí za nic. Měla jsem je sice zadarmo (asi proto nestály za nic). Vzala jsem si je na benzince Shell za "nastřádané body" za naftu. Propagovali je jako "profesionální zahradnické nůžky". Kdybych si je vyzvedávala u pokladny... celý příspěvek > |
 |
Ma zmysel kupovať weber? Existuju lacnejšie, 25.1.2012 Také jsme po dlouhém vybírání koupili plynový Weber (Q320) a jsme moc spokojení..
myslím si, že plynový je vhodný tam, kde se griluje hodně často a většinou neplánovaně..Zapalování dřevěného uhlí má samozřejmě svoje kouzlo, ale zase na druhou... celý příspěvek > |
 |
Starkl - zkušenosti, 10.1.2012 Mě přišel katalog od Starkla včera, ráda se v něm "kochám", ale je fakt, že je vše přebarvené a takřka u všech fotek je to fotomontáž-hlavně množství, velikost a barva květů a plodů... Já jsem od Starkla nikdy nic neobjednávala, vždy jsem si tam... celý příspěvek > |
 |
Nově pořízená palma. Jak pěstovat?, 28.12.2011 Děkuji Vám za rady a odpovědi. Okno neotvíráme, radiátory nemáme (otápíme celý dům krbem na dřevo- krb je od palmy na opačné straně v místnosti), plyn také nemáme (vaříme na elektřině), studniční voda, kterou používáme je na studnu extrémně měkká a... celý příspěvek > |
 |
Nově pořízená palma. Jak pěstovat?, 26.12.2011 Moc Vám děkuji za radu, ale už mi nebude nic platná. První 3 týdny byla palma úplně v pohodě, dokonce pomalu rozvinula 2 listy. Měla jsem ji v kuchyni u okna a zalévala jsem vždy, až byl substrát suchý (asi 1x týdně.). Minulý týden jsem zase zalila a... celý příspěvek > |
 |
Nově pořízená palma. Jak pěstovat?, 29.11.2011 Dobrý den, dnes jsem si koupila malou palmu (asi 40 cm) Livingstonia.
Prosím radu. Jak ji pěstovat v zimě? Zalévat málo nebo vůbec? Snese přes zimu teplotu kolem 21 st, nebo ji mám dát raději na chodbu, kde je sice chladněji, ale i v zimě tam... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 23.11.2011 Děkuji za odpovědi. Ještě jsem nikdy rajčata nepěstovala, bydlíme v domku teprve necelé 2 roky.
Pročítala jsem si tady celou diskusi o rajčatech a zaujalo mě sušení rajčat, nikdy jsem o tom neslyšela. Jak dlouho se taková rajčata dají skladovat a... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 22.11.2011 Vážení přátelé,
ten "humus", který se prodává v supermarketech už odmítám pozřít... Ráno jsem si nakrájela rajčata koupená v Tecsu a rostlo mi to v puse... nejedlé!!! Rozhodla jsem se, že si na svojí zahrádce zasadím příští jaro rajčata.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zazimování dipladenie, 17.10.2011  Mám pěknou dipladenii- červenou. Mám ji letos poprvé. Už jsem ji dnes kvůli mrazíkům strčila do práce do skladu, ale nevím, co s ní mám dělat dál. Pořád totiž kvete a je plná poupat. Mám to nechat tak jak to je, nebo odstanit jen květy, nebo ji... celý příspěvek > |
 |
Žloutnutí jehličí uvnitř smrku stířbrného, 15.10.2011 Nejsem žádný odborník, ale máme v práci v areálu krásné stříbrné smrky asi 4 m vysoké a celou dobu co tam pracuji (asi 4 roky) jsou nádherně stříbrné a hodně husté. Prohlížela jsem si je podrobně, protože si chci takové stromky vysadit na zahradě.... celý příspěvek > |
 |
Přechod z klasického grilu Weber na plynový?, 3.10.2011 Můžete mi prosím napsat, kam dáváte tu nádobku na pálení lupínků? Pořídili jsme si výše jmenovaný Q 320 a grilujeme snad pořád. Bohužel k tomuto grilu se nádobka nevyrábí, viděli jsme ji však prodávat k jinému typu grilu, byla šikovná, malá, z... celý příspěvek > |
 |
Pergoly, 31.8.2011  Tak jsme konečně dodělali stavbu kryté pergoly (4x7m)a dnes jsme si pod ni poprvé na chvilku sedli. Ještě uklidit binec a dodělat "drobnosti", přidat kytičky a osázet okolo. Škoda, že už je konec léta... Dalo to spoustu práce, ale máme z... celý příspěvek > |
 |
Přechod z klasického grilu Weber na plynový?, 27.8.2011 Moc Vám děkuji za odpovědi. Zkoušeli jste dát do plynového grilu dřevěné lupínky, které dají masu chuť uzeniny? Některé plynové grily toto umožňují (právě výše jmenovaný Q 320). Děkuji |
 |