Příspěvky uživatele - 189.156

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prořezání zanedbaného stromku, 5.11.2013
Mno vlky ze spících oček se mohou využít v náš prospěch, neviděl bych to jako zásadní problém. Jinak souhlasím- pěstujme samozřejmě plody a ne dřevo, ale napřed tam mjusíme nějaké to kvalitní dříví... celý příspěvek >
Prořezání zanedbaného stromku, 30.10.2013
Koště z vlků se neudělá, když v dalším roce poi sesazení vlky až na jeden potlačíme, tedy necháme jen jedno hlavní pokračování kosterní větve. Bohužel tenhle zásadní princip řezu je u nás stále plně nepochopen. Sesazení stromu je v případě následné... celý příspěvek >
Prořezání zanedbaného stromku, 26.10.2013
Když sesadit tak nikoliv v květu, ale v době veg. klidu, chceme přece podpořit růst a vypěstovat novou korunu, nebo ne? Co se týče mykotoxinů a strupovitosti, není to tak že by mykotoxiny produkovala Venturia, ale až potom následné houby, které na... celý příspěvek >
Oldenburgovo, 22.9.2013
Oldenburg je u mě prakticky rezistent. Strupovitost není problém, co je problematické je nadměrná hniloba jablek na stromě- velmi je napichují vosy a přezrávání jablek na stromě. Ideální konzumní zralost je samozřejmě krátká. Je to odrůda, která... celý příspěvek >
Karešova nebo kaštánka, 17.6.2013
Je pravda že třeba Rychlice německá tvoří koruny menší, aspoň ty co jsem viděl. U nových odrůd těžko soudit, nakoli se už asi štěpují ty slabě rostoucí podnože typu Colt.            Ing. Fidla
Karešova nebo kaštánka, 17.6.2013
Karešova že by tvořila větší koruny než kaštánka? Nechce se mi věřit, minimálně co se výšky týče je Kaštánka bezkonkurenční. Ono v případě třešní ty rozdíly v růstu a vlastně i chuti jsou mnohem menší než v případě jabloní či hrušní. Nebo znáte... celý příspěvek >
Čačanská rodná, Katinka, 6.6.2013
Nepřijde mi že by Wangenheimova byla méně odolná než Stanley, na jejích plodech jsem nikdy příznaky neviděl, resp. ne v takovém množství aby to mělo nějaký negativní dopad. A to jsem v oblasti, kde Domácí většinou přinese velké kulové. Naproti tomu u... celý příspěvek >
Ananasová meruňka, 29.5.2013
Mno obávám se že Lednice zklame jak v případě Bohutické, tak Ananasové meruňky. Genofond tam je rozsáhlý to ano, ale spíš zaměřený na všemožné zahraniční odrůdy- Čína, Persie... nebo na novošlechtění. Meruňkovyý fajnšmekr typu Prof. Kršky by ale... celý příspěvek >
Prasklý kmen u třešně, 29.5.2013
Nedá mi to a taky přihodím pár poznámek do této zajímaé diskuse. Beze zbytku souhlasím s Milošem Vysloužilem, Lídou či Mittwochem. Mechy a lišejníky nemají negativní vliv na vitalitu stromu. teoreticky by se snad mohlo o tom uvažovta u stromů jež... celý příspěvek >
Meruňka Maďarská - jaké máte zkušenosti, 24.5.2013
40 let není na meruňku žádný zvláštní věk, ve své původní domovině, v kontinentální oblasti Himalájí, se meruňky dožívají věku mnoha staletí. u nás je situace samozřejmě trochu jiná, nakoli kjsou tady stresovány nevhodným téměř oceánským klimatem-... celý příspěvek >
Jabloň Jonathan, 23.5.2013
Inu u bujných odrůd v růstu jako je Boskoop může mít opravdu letní řez pozitivní vliv. Celkově si ale myslím že význam letního řezu je přeceňován, když nepočítám přísně vedené tvary. U mě letní řez spočívá jen v tom, že vytrhávám v bylinném stavu... celý příspěvek >
Roubování, 23.5.2013
Inu z mých zkušeností vyplývá, že nejléepe se mi chytají právě rouby nepatrně narašené, leckdy i narašené více. letos jsem bral rouby meruńky, která byla prakricky v květu, ovlivněn tím co se píše, že je nejlepší brát peckoviny ještě před zimou,... celý příspěvek >
Jabloň Jonathan, 22.5.2013
Inu já nemám zas takové bohaté zkušenosti s probírkou, začal jsem s ní vlastně před dvěma lety po zkušenostech z italských sadů, nicméně si myslím že i geneticky daná alternace lze do značné míry změnit vhodným udržovacím řezem. Ono těch odrůd, které... celý příspěvek >
Zdar Vlado Já mám na zahradě jak Jonathan, tak Jonared, kdysi oba výrazně střídaly, teď po aplikaci Dohnálkova způsobu řezu je plodnost každoroční s menšími výkyvy. myslím si že dobrým řezem se dá odtrsanit z velké části střídavá plodnost i u... celý příspěvek >
Je to přesně tak jak říká Vlada. Jonathan určitě není z odrůd, které nám po výrazném zmlazení samy udělají krásnou novou korunu- na rozdíl třeba od mého oblíbeného Majoru. Ne že by nová koruna udělat nešla, ale je to běh na delší trať, já pracuju s... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika