|
Příspěvky uživatele - 68.74
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 18.3.2015 Za posledních 10 let jsem ošetřoval proti strupovitosti (pupeny plně vyrašené až myší ouško) nejdříve v roce 2007 - 1.dubna a nejpozději bylo první ošetření provedeno v roce 2006 - 18.dubna, v roce 20013 to bylo 16.dubna.
Dělám všechny odrůdy... celý příspěvek > |  | Melodie, 16.3.2015 No, to jsou mi teda věci.
Nevědomost je asi nejlepší, člověk má alespoň klid. |  |
|  | Výstava Zemedelec Lysa n. L. - ovocne stromky, 13.3.2015 Obávám se, že celý sortiment, včetně podnoží, tam nekoupíte. |  | Melodie, 13.3.2015 Ano, asi tak nějak. |  | Nejlepší postřik proti kadeřavosti?, 13.3.2015 V dobách, kdy bylo jen omezené množství přípravků dostupných pro zahrádkáře a malopěstitele se dopručovalo na škůdce a choroby ledacos. Mezi lidmi kolovala neuvěřitelná až bizarní doporučení.
Pamatuji už ledacos, ale o mléku, co by "fungicidu",... celý příspěvek > |  | Melodie, 13.3.2015 No, zrovna včera jsem byl na kontrole u naší paní doktorky. Ví, že se věnuji pěstování ovoce a tak mě, mimo jiné, varovala před větší konzumací hrušek, švestek a sladkých jablek.
To jsem paradoxně někdy před 15 lety zlikvidoval Melodii a James... celý příspěvek > |  | Jabloň Angold, 13.3.2015 No tak, Petře, Rosana v této době a pevná dužnina - to z normálního sklepa nemůže být. Jedině z klimatizovaného skladu! U mě Rosana měla rozměklou dužninu už na konci listopadu! A pokud jsem ji více podtrhl (i kvůli vysokému propadu před sklizní),... celý příspěvek > |  | Kumulus - padlí broskví, 12.3.2015 Já jsem zatím síru na zahradě nepoužíval. Kdo nemá možnost Oleoekol na přezimující roztoče a další, možná by to však stálo za to.
Padlí na ovocných stromech je zatím, včetně drobného ovoce, velmi dobře řešitelné kontaktními a systémovými... celý příspěvek > |  | Kumulus - padlí broskví, 12.3.2015 Wuxaly jsem používal od doby, kdy je tehdejší firma AgrEvo uvedla na náš trh i v polních plodinách. Když pak došlo k velkému třesku, pardón fúzi, začala je sem dodávat nově vzniklá firma AgroAliance. To je už možná čtvrt století.
Co se týče ovoce... celý příspěvek > |  | Kumulus - padlí broskví, 11.3.2015 Pokud se používá TM kvalitnějšího listového hnojiva + např. fungicid, nemusí se smáčedlo přidávat, leda za větru. Listové hnojivo výrazně podporuje průnik fungicidu do rostlinných pletiv. Já jsem až do loňska používal velice často jako smáčedlo... celý příspěvek > |  |
|  | Kyslejšie jablká, 11.3.2015 Ještě bych přidal Lohák. Pro mě je to bezkonkurenční synonymum kyselého jablka.
|  | Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 8.3.2015 Hezké!!! |  | Biool, Oleoekol apod. - domácí výroba (?), 8.3.2015 Oleoekol si už roky míchám sám (Ekol nebo Mero +Reldan). Loni na jaře mi asi na polovinu zahrady Mero už nestačilo. Tak jsem bez problémů použil stolní olej. |  | Nejlepší postřik proti kadeřavosti?, 8.3.2015 Ten Spartan se Championem, samozřejmě použít můžete. Osobně na kadeřevost dávám přednost Syllitu před Delanem. Pokud se kadeřevost u vás či v okolí vyskytuje pravidelně, doporučuji v souladu s doporučením firmy BASF použít koncentraci Delanu... celý příspěvek > |  | Topaz vydrží, 7.3.2015 Už nevím, jestli to pěstování v zahraničí bylo prezentováno Školkařským svazem, či Ovocnářskou unnií. |  |
 |
|
|
|