Příspěvky uživatele - 68.74

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 18.3.2015
Za posledních 10 let jsem ošetřoval proti strupovitosti (pupeny plně vyrašené až myší ouško) nejdříve v roce 2007 - 1.dubna a nejpozději bylo první ošetření provedeno v roce 2006 - 18.dubna, v roce 20013 to bylo 16.dubna. Dělám všechny odrůdy... celý příspěvek >
Melodie, 16.3.2015
No, to jsou mi teda věci. Nevědomost je asi nejlepší, člověk má alespoň klid.
Výstava Zemedelec Lysa n. L. - ovocne stromky, 13.3.2015
Obávám se, že celý sortiment, včetně podnoží, tam nekoupíte.
Melodie, 13.3.2015
Ano, asi tak nějak.
Nejlepší postřik proti kadeřavosti?, 13.3.2015
V dobách, kdy bylo jen omezené množství přípravků dostupných pro zahrádkáře a malopěstitele se dopručovalo na škůdce a choroby ledacos. Mezi lidmi kolovala neuvěřitelná až bizarní doporučení. Pamatuji už ledacos, ale o mléku, co by "fungicidu",... celý příspěvek >
Melodie, 13.3.2015
No, zrovna včera jsem byl na kontrole u naší paní doktorky. Ví, že se věnuji pěstování ovoce a tak mě, mimo jiné, varovala před větší konzumací hrušek, švestek a sladkých jablek. To jsem paradoxně někdy před 15 lety zlikvidoval Melodii a James... celý příspěvek >
Jabloň Angold, 13.3.2015
No tak, Petře, Rosana v této době a pevná dužnina - to z normálního sklepa nemůže být. Jedině z klimatizovaného skladu! U mě Rosana měla rozměklou dužninu už na konci listopadu! A pokud jsem ji více podtrhl (i kvůli vysokému propadu před sklizní),... celý příspěvek >
Kumulus - padlí broskví, 12.3.2015
Já jsem zatím síru na zahradě nepoužíval. Kdo nemá možnost Oleoekol na přezimující roztoče a další, možná by to však stálo za to.   Padlí na ovocných stromech je zatím, včetně drobného ovoce, velmi dobře řešitelné kontaktními a systémovými... celý příspěvek >
Kumulus - padlí broskví, 12.3.2015
Wuxaly jsem používal od doby, kdy je tehdejší firma AgrEvo uvedla na náš trh i v polních plodinách. Když pak došlo k velkému třesku, pardón fúzi, začala je sem dodávat nově vzniklá firma AgroAliance. To je už možná čtvrt století. Co se týče ovoce... celý příspěvek >
Kumulus - padlí broskví, 11.3.2015
Pokud se používá TM kvalitnějšího listového hnojiva + např. fungicid, nemusí se smáčedlo přidávat, leda za větru. Listové hnojivo výrazně podporuje průnik fungicidu do rostlinných pletiv. Já jsem až do loňska používal velice často jako smáčedlo... celý příspěvek >
Kyslejšie jablká, 11.3.2015
Ještě bych přidal Lohák. Pro mě je to bezkonkurenční synonymum kyselého jablka.
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 8.3.2015
Hezké!!!
Biool, Oleoekol apod. - domácí výroba (?), 8.3.2015
Oleoekol si už roky míchám sám (Ekol nebo Mero +Reldan). Loni na jaře mi asi na polovinu zahrady Mero už nestačilo. Tak jsem bez problémů použil stolní olej.
Nejlepší postřik proti kadeřavosti?, 8.3.2015
Ten Spartan se Championem, samozřejmě použít můžete.  Osobně na kadeřevost dávám přednost Syllitu před Delanem. Pokud se kadeřevost u vás či v okolí vyskytuje pravidelně, doporučuji v souladu s doporučením firmy BASF použít koncentraci Delanu... celý příspěvek >
Topaz vydrží, 7.3.2015
Už nevím, jestli to pěstování v zahraničí bylo prezentováno Školkařským svazem, či Ovocnářskou unnií.
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika