|
Příspěvky uživatele - 224.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
TopTaste?, 12.9.2013 Myslel jsem, že ten opad souvisí s dřívějším ukončováním vegetace odrůd na podnoži Krymsk, ale nevypadá to. Podobně napadené listy se mi objevily letos na roubech roubovaných na odkopky. Připadalo mi to jako špatná reakce roubu vs. podnože a nebo... celý příspěvek > |  | Průzkumný dotaz, 12.9.2013 "Na jádroviny včely nerady chodí a hrušně jim vyloženě smrdí... "
Tak nevím, jak to bylo myšleno - asi že včely upřednostňují peckoviny před jádrovinama. Já to moc nepozoruju, tedy alespoň mám vždy dosti zavčelené jak jabloně, tak hrušně. Asi jim... celý příspěvek > |  |
|  | Dicolor, 12.9.2013 Myslím, že převázáním očka páskou nevzniká problém - na vlastní oči jsem to viděl i u profesionálů, kteří to dělali záměrně (zřejmě to bylo rychlejší). Někdo používá i pryžové očkovací manžety, které očko také zcela překryjí. Problém by mohl nastat u... celý příspěvek > |  | Poradite s urcenim?, 5.9.2013 Jeřáb muk. |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 4.9.2013 "za týden čekám dva trumfy v podobě Chrudimské a Těchobuzické"
Tak na tyto dvě fešandy jsem docela zvědavej. První jsem letos usadil za kůru u druhé si hýčkám prvního modrajícího jedináčka. |  | Na čem si v tuto dobu nejvíce pochutnáváte na zahradě?, 4.9.2013 Já si zatím vychutnávám Hanitu, zralostně již končící Žlutý špendlík, Zel. ringli, jejíž letošní bohatá úroda bohužel během 3 dnů přišla prakticky celá vniveč, kdy většina plodů "zgumovatěla", začala hnít a padat, pak první plody Vlašky (?), kde... celý příspěvek > |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 3.9.2013 První Hanity jsem sklidil v sobotu - ta kyselinka ve slupce velice dobře doplňuje sladkou chuť dužniny a když se k tomu přidá aroma této odrůdy, tak je z toho silný chuťový zážitek.
Průměrná hmotnost byla kolem 32g, ale velikostně jsou plody... celý příspěvek > |  | Zásilkový prodej ovocných stromků, 3.9.2013 Na podzim jsem chtěl doplnit nějaké odrůdy ze zásilkových obchodů, ale ouha - nabídka horší, než v předchozích letech - problém je třeba sehnat Leskoru na něčem jiném, než na semenáči nebo Presentu vůbec. Nehodnotím zatím Droždín - nemají u mnoha... celý příspěvek > |  | Nektarinka Maria Aurelia, 26.8.2013 Maria Aurelia je žlutomasá. Jestli si nespletli název odrůdy (ted jestli ji měli v nabídce) - např. Maria Lucia je bělomasá. |  | Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?, 22.8.2013  Podle mne Malvazinka. Doplňte ale, prosím, velikost a hmotnost plodů.
|  |
|  | Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?, 21.8.2013 Musím se trochu Malvazinky zastat - musí se "umět" nechat vyzrát. Často plody hned po dozrání opadávají, když ale chytíte čas, kdy je plod na pohmat již měkký, ale drží na větvi, utrhněte jej - chuť nebude nic moc (dužnina trochu sladká, slupka... celý příspěvek > |  | Slivoň neznámá?, 20.8.2013 Trochu podobná Bonne de Bry, ale ta to pravděpodobně nebude. Jaká je velikost a hmotnost plodu?
|  | Série Top, 20.8.2013 Ač přes mírnou averzi k odrůdám Top-série, mám v plánu letos výsadbu jednoho z Topů - uvažoval jsem o Toptaste, Topstar Plus nebo Top 2000 (ty se ale, kromě Toptaste, asi budou těžko shánět). A nebo nakonec vysadím další Hanitu .
|  | Praskání plodů, 16.8.2013 Děkuji za reakci, pane Vláďo. Vodní režim bylo první, co mě napadlo, ale hrušně i jabloně v bezprostřední blízkosti tímto netrpí - spíš se u nich objevují příznaky (deformace) podobné právě nedostatku některého z prvků (bóru). A u té Clappovy je to... celý příspěvek > |  | Plodové myrobalány 2013, 14.8.2013 M.V.: Názorné. Díky. O něčem takovém v okolí vím, ale St. Julien mne nenapadla.
Ony slivoně jsou dost variabilní, co se křížení týče, tak není divu, že nacházíme ve volné přírodě jejich různé druhy-křížence (odrůdy).
|  |
 |
|
|
|