|
Příspěvky uživatele - 234.228
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roční slepice nesnáší, 14.5.2016 Roční slepice už není kuřice. V tomto věku se už slepice vyřazují z klecí, někdo je kupuje a po přepeření je prodává dále jako "slepice ve snášce, někdo možná i jako "kuřice před snáškou". Pak se není čemu divit, že 20 slepic nese 4 vejce... V.L. |  | Dezinfekce králíkárny, 11.5.2016 Záleží na situaci v chovu. Pokud není chov silně promořen, jedna aplikace u mláďat zpravidla stačí, je-li provedena včas jako prevence, ne léčba. V případě už projevení příznaků a následné léčbě se pak podle stavu zvířat rozhodne, zda je nutno ještě... celý příspěvek > |  |
|  | Dezinfekce králíkárny, 11.5.2016 Tady nejde o to, zda někdo je nebo není zastáncem očkování. Pokud chcete dokrmit nebo odchovat zdravá zvířata, pak je to prostě jediná cesta. V opačném případě se čistě náhodou nemusí vůbec nic stát, nebo nastane další varianta, kdy skoro vykrmená... celý příspěvek > |  | Dezinfekce králíkárny, 11.5.2016 Králíkárnu vyčistit hlavně mechanicky, tj. všechny zbytky, pavučiny atd. Pak můžete vymýt horkou vodou s přídavkem Sava. Taková očista je po létech naprosto dostačující. Mor i mixomatoza jsou virozy, proti kterým se očkuje, jejich přenosu nelze nijak... celý příspěvek > |  | Roubování okurek na tykev 2016, 9.5.2016 Vysadit naležato, místo roubu podložit papírem nebo kouskem černé textilie. V.L. |  | Tyrolské muškáty, 20.4.2016 Na muškátech od Starkla neni nic tyrolského, jsou to tytéž, co koupíte všude za 65 Kč 10 kusů. To je jen reklamní tahák pro neznalé a začátečníky. Muškát převislý jednoduchý, červený, růžový. V.L. |  | Usychání kedluben, 17.4.2016 Zastiňte skleník! |  | Identifikace, 26.3.2016 Objednávat jakákoliv semena v Číně, která nejsou v originálním balení je docela legrace. V nejlepším případě obdržíte něco podobného objednávce, v horším něco diametrálně odlišného, nikdy však to správné. Vždy ale zásilka dorazí, ještě se nestalo, že... celý příspěvek > |  | Šok zs králíky, 17.3.2016 K šíření moru není potřeba žádný hmyz, choroba je virového původu. Když nejste zastáncem očkování, pak se nemůžete divit masivním ůhynům. Naskýtá se otázka, proč se vlastně chovem zabýváte, když nezajistíte základní podmínky ke zdraví zvířat.V.L. |  | Semenaření, 10.3.2016 Jestli, pane Vladimíre, patřila Vaše reakce ke mně, tak bych ráda řekla, že mě to baví, jelikož u nakládaček je výsledek opravdu dobrý. Hadovky jsem zkusila jen jednou a více nepokračovala. Ani já toto nenazývám semenařením, to se jen táhne název... celý příspěvek > |  |
|  | Semenaření, 9.3.2016 Ohledně přesevu nakládaček Dalila F1- již několikátý rok používám metodu půl na půl. Jeden řádek originál, druhý řádek naproti přesev F2. Mám tak srovnání a ten kdo to neví, tak nevidí rozdíl. Semena F2 použiji tak 2-3 roky, dokud nedojdou. Pak zas z... celý příspěvek > |  | Burbunský králík, 7.3.2016 Tak toho určitě neseženete, takové plemeno neexistuje |  | Jahody, 5.3.2016 Nevím, paní Lído, co máte proti nákupu sadby jahod v hypermarketu. Kde se tam asi ta frigo sadba v sadbovači vezme? Vloni jsem kupovala v Gl. sadbu z Vraňan, před tím v jiném hypersuper licenční holandské odrůdy, také i velké měsíční. A asi... celý příspěvek > |  | Semenaření, 4.3.2016 Ještě k odrůdě Mělnická. To byla klasická hruboostá naládačka, která se pěstovala v době, kdy nebyly ještě tolik rozšířené hybridní odrůdy, jako dnes. Nebylo na ní nic extra, pouze to, že jeden plod honil druhý, oproti dnešním hybridům nesrovnatelně... celý příspěvek > |  | Semenaření, 4.3.2016 Nevím tedy, kde hledáte, ale např. na Cornichon de Paris vyjede takové množství odkazů, že se o odrůdě dozvíte vše. U nakoupeného osiva přece máte jistotu, když je v originálním balení, že buď je, nebo není hybrid, ne že "vypadá to". U nehybridních... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|