|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 3.12.2014 Pane Šlosar, již jsme se v diskuzích spolu několikrát potkali a většinou jsme byli zajedno. Jirka Čech, Brno :) |
 |
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 3.12.2014 Pokud je dobrá, je jí škoda. ješťe tak na kalvados nebo vínovici. j.c. |
 |
|
 |
Pokazil jsem kvas?, 3.12.2014 Vrchní část deky bývá zoxidovaná, může obsahovat bakterie, plísně, houby. Před pálením tmavou část deky odstraňuji. Pokud vám klesla ke dnu, nečekejte na nic, radil bych odvézt na vypálení. Volná hladina kvasu je vhodná pro vznik křísu a to je... celý příspěvek > |
 |
Pokazil jsem kvas?, 2.12.2014 Do kvasu bych už nesahal z důvodu možnosti porušení "deky". Kvas ukončil kvašení ze dvou možných důvodů. 1, Kvasinky prokvasily cukr natolik, že neměly co jíst 2,... celý příspěvek > |
 |
Stará jabloň s ohromnými jablky, 1.12.2014 Dědeček bývalé menželky měl na zahradě jablka která nazýval Giganty. Jablka pocházela z jeho vlastního šlechtění. Snažil se je přihlásit jako uznanou odrůdu, Údajně z důvodu nerovnoměrné velikosti plodů mu odrůdu neuznali. Velké, v plné zralosti... celý příspěvek > |
 |
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 29.11.2014 Skoro jsem se osypal při představě aplikace takového hnojiva z moči sebrané někde v nemocnici nebo po hudebním festivalu na listovou zeleninu... j.c. |
 |
Tipy kde nakupovat hnojiva, 29.11.2014 Zapoměl jsem na hnojiva rozpustná. Před časem zde někdo z ovocnářů dával odkaz na rozpustná hnojiva pro broskvoně: Hortilon Broskvoně. Dávám je k broskvím poslední 2 roky a myslím se to líbí mě i stromkům. Poslední mnou používané... celý příspěvek > |
 |
Tipy kde nakupovat hnojiva, 29.11.2014 Pokusím se o trochu konkrétnější odpověď.
Na zahradě mimo hnoje a kompostu, používám hnojiva minerální, organominerální i tekutá. O spotřebě minerálních mám přibližnou představu na rok předem. Cererit a NPK nakupuji na svých cestách po Vysočině v... celý příspěvek > |
 |
Postřiky jabloní, 29.11.2014 Dávám 4 - 6 včetně hnojiva na list. j.c. |
 |
Fazole becovky, 27.11.2014 Asi ano. Dvoubarevná, tmavší část je fialovo hnědá, světlejší smetanově bílá. Ještě jsme ji neochutnali, zatím slouží na dekoraci v miskách a sklenicích v polici s luštěninami. j.c. |
 |
|
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 25.11.2014 nemám jiných slov, smekám rovněž. j.c. |
 |