|
Meruňka odolná monilioze? Clarina, Harlayne, Lerosa, 19.12.2014 Také tady bylo zajímavé vlákno o Darině, ta láká mne... Měla by být odolnější moniliovému úžehu a mrazíkům. Lída |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 18.12.2014 Pletivo - je otázka váhy zeminy - prohýbání pletiva, reznutí pletiva - trvalá vlhkost. A protože 3/4 objemu kompostu většinou přehazuji vidlemi, asi bych se zapichovala do ok. Lída |
 |
|
 |
Alstemérie, 18.12.2014 Podívejte se nahoru na začátek vlákna... |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 18.12.2014 Pane doktore, zdravím, stěny jsou tlusté jen 15cm (šířka cihly), takže se na ně dá v případě potřeby klidně stoupnout. Měla jsem volbu - buď sklolaminátové vlnky a kovovou konstrukcí jako sousedé nebo dřevo nebo litý beton nebo toto. Sklolaminát jsem... celý příspěvek > |
 |
Bazalka v květináči z marketu - přesadit, nebo ne?, 17.12.2014 Dala bych ji do chladnější místnosti a hlavně co nejvíc na světlo. Zalévat podle potřeby, aby nevadla, to se na dálku těžko stanovuje. Nepřesazovala bych, ony tyhle bylinky doma během zimy většinou nemají dlouhého trvání. Lída |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 17.12.2014  Tak se hlásím. Každá z komor kompostéru má vnitřní rozměr 133 x 85 cm, výška od terénu se pohybuje mezi 90 a 100cm (uprostřed vyšší). Ještě jsem posledně zapomněla napsat, že v horním bet.věnci jsou zabetonovány úchyty ze starých pařníkových okem,... celý příspěvek > |
 |
Orchidej chřadne, 16.12.2014 Zasadila bych ji do nového substrátu těmi vzdušnými kořeny. Lída |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 16.12.2014 Pro popis manipulace budu říkat levý a pravý box...Na podzim rozvozím po zahradě kompost z pravého boxu, na kterém byly v létě okurky (asi tak kolečko si nechám na kupičce, abych měla zjara do truhlíků). Do uvolněného pravého boxu přehážu materiál,... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 16.12.2014 Fotku nemám, budu ji muset vyrobit. Ono to E má na koncích příček vyzděné růžky, takže fošny drží za nimi a zevnitř je drží materiál. Prostřední příčka je asi o 5cm vyšší než boční a horní hrana kompostéru mezi nimi je do spádu, takže když... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 15.12.2014 Stando, ale Beny nepsal o obrubnících (a osobně si kompostér z obrubníků, jak jste to spočítal, nedovedu představit), ten psal o plotových dílcích a ztraceném bednění, což by obojí stálo póódstatně víc... Lída |
 |
|
 |
Popínavá rostlina na slunce pro zakrytí drát. plotu, 15.12.2014  A co taková akébie? Lída |
 |
Jak zabít rychle a účinně králíka, 15.12.2014 My ho vždycky pohladili, pak vzali za nohy a lup... Měli jsme na to asi 40cm kousek trámku 5x5 s mírně ohlazenými hranami - dostal tou hranou na spodinu lebeční a bylo to hned.
ps - z těch králičích hlav se dělá polévka (přidat trochu tymiánu),... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 15.12.2014 Životnost je rozhodně delší. A vyjetý olej bych na nátěr kompostéru rozhodně nepoužívala, jen by zaneřádil zeminu. Já mám kompostér vyzděný do tvaru písmene E, z přední otevřené strany mám 4cm tl. fošny (ty vydrží tak 10let, než se rozpadnou), takže... celý příspěvek > |
 |
Prosím o určení sukulentu, 14.12.2014 Olinko, máte pravdu. Našla jsem předtím obrázek na netu s tím názvem a už jsem to zpětně neověřovala, tak se kaju... Lída |
 |
Prosím o určení sukulentu, 14.12.2014 Pryšec - Euphorbia (ingens?) Lída |
 |