Příspěvky uživatele - 77.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování, 4.11.2007
To by asi nebyl velký problém. Dal by se vyřešit mezištěpováním jeřabinou. Přesto bych se o takový strom nepokoušel.
urgentní výběr zimního jablka, 4.11.2007
Potvrzené se zárukou? Všem ostatním vydrží Melrose i přes Vánoce (zhruba 4 měsíce). Zkuste fotku
Slivovice vs. calvados, 1.11.2007
Asi 30 let jsem zkoušel macerovat v pálence různé suché plody, občas i  z důvodu, abych zakryl pachuť ne zrovna prvotřídní kořalky. Někdy byl výsledek velmi dobrý, jindy méně.    Postupem času jsem se vrátil k čisté pálence,... celý příspěvek >
vlašské ořechy, 1.11.2007
Ochutnám-li v tuto dobu jádro vlašského ořechu, obvykle po chuti poznám, jestli je letošní nebo rok staré.    Pokud byste dokázal(a) zabránit  žluknutí tuků v krabičce u topení, znamenalo by to revoluci v potravinářství.... celý příspěvek >
Pilatka svestkova, 1.11.2007
I kdyby to bylo účinné, nevím, jestli stojí zato ty švestky nebo mít možnost sednout si pod strom do trávy...
přesadit nebo pokácet, 31.10.2007
Pětiletý stromek je mladý, neměl by být problém jej přesadit. Lépe s kořenovým balem, na jaře je potřeba hlubší řez.
Jaké podnože?, 31.10.2007
Tvarem myslím např. vysokokmen, polokmen, čtvrtkmen, zákrsek, vřeteno, nikoli jen přísně tvarovanou jabloň.    Mám pocit, že vzdor poptávce většina ovocných školek stále množí a prodává  sadbu jabloní převážně na podnožích, které... celý příspěvek >
amarelka x sladkoviseň x královna hortenzie, 31.10.2007
Ono jde dost těžko slovy popsat rozdíly v chuti. Ještě tak vzhled.Staré amarelky -hamrle chutnaly kysele, vlastnějako typické višně, jen mají bledší dužinu a šťávu Už jsem je dlouho neviděl. K. Hortensie je z nich asi nejsladší  trochu vyšší... celý příspěvek >
Z jaké strany by měla být broskvoň chráněna?, 31.10.2007
Nejlépe chránit od severu - tedy zeď obrácená k jihu nebo jihozápadu, léípe na svahu obráceném tamtéž. Zasadil bych broskvoň co nejblíže zdi (jen aby kořeny nevadily základům). Tepelná kapacita a vyzařování tepla zdí může stromek uchránit před... celý příspěvek >
Jaké podnože?, 31.10.2007
Důležitý údaj  jste neuvedl. V jakém tvaru chcet jabloně pěstovat a v jakém sponu je hodláte vysadit.
šlupičky, 31.10.2007
Nevím o tom, že by jádra ořechů někdo loupal s výjimkou konzumace zcela čerstvých plodů. Myslím si ale, že u sušených ořechů to jednak dobře nejde, navíc trpce nahořklý povlak jádra dává právě vlašským ořechům jejich typickou nzaměnitelnou chuť.
Williamsova čáslavka a opylení, 31.10.2007
...Hardyho, Charneuská, Červencová, Solanka, |Boscova. Určitě ještě mnoho dalších.
Vhodná kombinace odrůd, 31.10.2007
Nemusí to být jen mrazovou kotlinou, možná i vyšší hladinou spodní vody, apod. Velké rozdíly mezi dobou kvetní a mrazuodlolností u jenotlivých odrůd  nejsou. Třešně jsou poměrně teplomilné, podstatně méně náročné jsou višně.
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 29.10.2007
Jenom jsem citoval prodejce. Budu rád, když bude odrůda odolná. S tou Katinkou mě to mrzí, docela chutná skorá švestka.
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 28.10.2007
Vaňkovu prodávají i ve Velkých Losinách. Prodejce uvádí, že je velmi podobná Domácí, bohužel včetně jisté citlivosti k šarce.
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika