|
Příspěvky uživatele - 77.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubování, 4.11.2007 To by asi nebyl velký problém. Dal by se vyřešit mezištěpováním jeřabinou. Přesto bych se o takový strom nepokoušel. |  | urgentní výběr zimního jablka, 4.11.2007 Potvrzené se zárukou? Všem ostatním vydrží Melrose i přes Vánoce (zhruba 4 měsíce). Zkuste fotku |  |
|  | Slivovice vs. calvados, 1.11.2007 Asi 30 let jsem zkoušel macerovat v pálence různé suché plody, občas i z důvodu, abych zakryl pachuť ne zrovna prvotřídní kořalky. Někdy byl výsledek velmi dobrý, jindy méně. Postupem času jsem se vrátil k čisté pálence,... celý příspěvek > |  | vlašské ořechy, 1.11.2007 Ochutnám-li v tuto dobu jádro vlašského ořechu, obvykle po chuti poznám, jestli je letošní nebo rok staré. Pokud byste dokázal(a) zabránit žluknutí tuků v krabičce u topení, znamenalo by to revoluci v potravinářství.... celý příspěvek > |  | Pilatka svestkova, 1.11.2007 I kdyby to bylo účinné, nevím, jestli stojí zato ty švestky nebo mít možnost sednout si pod strom do trávy... |  | přesadit nebo pokácet, 31.10.2007 Pětiletý stromek je mladý, neměl by být problém jej přesadit. Lépe s kořenovým balem, na jaře je potřeba hlubší řez. |  | Jaké podnože?, 31.10.2007 Tvarem myslím např. vysokokmen, polokmen, čtvrtkmen, zákrsek, vřeteno, nikoli jen přísně tvarovanou jabloň. Mám pocit, že vzdor poptávce většina ovocných školek stále množí a prodává sadbu jabloní převážně na podnožích, které... celý příspěvek > |  | amarelka x sladkoviseň x královna hortenzie, 31.10.2007 Ono jde dost těžko slovy popsat rozdíly v chuti. Ještě tak vzhled.Staré amarelky -hamrle chutnaly kysele, vlastnějako typické višně, jen mají bledší dužinu a šťávu Už jsem je dlouho neviděl. K. Hortensie je z nich asi nejsladší trochu vyšší... celý příspěvek > |  | Z jaké strany by měla být broskvoň chráněna?, 31.10.2007 Nejlépe chránit od severu - tedy zeď obrácená k jihu nebo jihozápadu, léípe na svahu obráceném tamtéž. Zasadil bych broskvoň co nejblíže zdi (jen aby kořeny nevadily základům). Tepelná kapacita a vyzařování tepla zdí může stromek uchránit před... celý příspěvek > |  | Jaké podnože?, 31.10.2007 Důležitý údaj jste neuvedl. V jakém tvaru chcet jabloně pěstovat a v jakém sponu je hodláte vysadit. |  |
|  | šlupičky, 31.10.2007 Nevím o tom, že by jádra ořechů někdo loupal s výjimkou konzumace zcela čerstvých plodů. Myslím si ale, že u sušených ořechů to jednak dobře nejde, navíc trpce nahořklý povlak jádra dává právě vlašským ořechům jejich typickou nzaměnitelnou chuť. |  | Williamsova čáslavka a opylení, 31.10.2007 ...Hardyho, Charneuská, Červencová, Solanka, |Boscova. Určitě ještě mnoho dalších. |  | Vhodná kombinace odrůd, 31.10.2007 Nemusí to být jen mrazovou kotlinou, možná i vyšší hladinou spodní vody, apod. Velké rozdíly mezi dobou kvetní a mrazuodlolností u jenotlivých odrůd nejsou. Třešně jsou poměrně teplomilné, podstatně méně náročné jsou višně. |  | Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 29.10.2007 Jenom jsem citoval prodejce. Budu rád, když bude odrůda odolná. S tou Katinkou mě to mrzí, docela chutná skorá švestka. |  | Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 28.10.2007 Vaňkovu prodávají i ve Velkých Losinách. Prodejce uvádí, že je velmi podobná Domácí, bohužel včetně jisté citlivosti k šarce. |  |
 |
|
|
|