|
Je to pilatka?, 6.5.2013 Kontroloval jsem květy po postřiku a v každém třetím je tenhle černý brouk (již mrtvý) "typu blýskáčka". Je jich opravdu hodně. Ztím jsem nedohledal, co je zač.
Na úvodním fotu jsou podle mne příznaky požeru živočišným škůdcem - toho brouka... celý příspěvek > |
 |
Plodový myrobalán, 3.5.2013 Zůstanou. |
 |
|
 |
Suncrest (dotaz), 2.5.2013 Miskovitý.
|
 |
Ohybani svislych vetvi na vodorovne a jeho vliv na nasledne smerovani prirustku a plodonosnost, 30.4.2013 K případnému ohýbání používám vázací drát v papírovém obalu a občas také plastové fixační spony. |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 No tak oni i někteří biologové považují masívní rozšíření včely medonosné (v důsledku chovů) jako ne moc žádoucí, z důvodu právě silného omezení divokých opylovačů - je to vztaženo především na přírodní podmínky původních stanovišť. |
 |
Ohybani svislych vetvi na vodorovne a jeho vliv na nasledne smerovani prirustku a plodonosnost, 30.4.2013 Nynější ohnutí Vám již v letošním roce plodnost nezajistí - květní pupeny jsou již diferencovány z loňského roku. |
 |
Zima v době květu třešní, 30.4.2013 Nad stejnou situací jsem se zamýšlel o víkendu - podmínky prakticky stejné, oblast ne tak vzdálená od Rakovníka (Žatec). Teď závidím současné počasí na jižní Moravě. |
 |
Rozkvétající broskvoně, 29.4.2013 Tady je to s opylovači rok od roku horší. Včera, co jsem zahlédl pár včel a čmeláků, tak dávali přednost bylinnému patru (prvosenky, popence, rozrazily) než kvetoucím ovocným stromům. Díky průběhu letošního počasí se to nějak sešlo - kvete vše od... celý příspěvek > |
 |
Moniliový úžeh, 27.4.2013 Jak moc je nutné oba případné postřiky provádět různými přípravky? V letech minulých jsem na oba postřiky použil Baycor. Letos jsem to chtěl prostřídat, ale časové důvody mě donutily použít opět jeden přípravek na obě ošetření (tentokrát Horizon). |
 |
Rozkvétající broskvoně, 26.4.2013 Tak označit a sledovat. |
 |
|
 |
Moniliový úžeh, 19.4.2013 Taky to teď řeším - sice nevím, v jaké jsou meruňky zrovna fázi (zjistím až v neděli) a trefit se do těch dvou ošetření, když se člověk dostane na zahradu, která je z ruky jednou za týden, není optimální. Zásah tady považuju za nutný, protože všem... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy, 17.4.2013 To píšete o Gravštýnském? Pokud ano, tak to zrovna neodpovídá této odrůdě (skladovatelnost, moučnatost). |
 |
Duo švestka od Bakker, 17.4.2013 Komedianti. |
 |
Nepoléhavý hrách, 16.4.2013 Třeba "Kudrnáč". |
 |
Jarné štepenie broskýň, 16.4.2013 To poznáte až za nějaký čas - pupeny se mohou zelenat aniž by byl roub přirostlý - vegetují ze zásobních látek. |
 |