Příspěvky uživatele - 216.69

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
stříhání mladé jablůňky, 5.9.2008
Se stříháním teď na podzim bych byla velmi opatrná a radši bych to nechala na jaro. Mám zkušeností potvrzenou teorii, že na podzim ostříhaný stromek velmi snadno v zimě zmrzne - zásah elektrikářů a jednou i můj po návštěvě srn. Vysvětluji si to tím,... celý příspěvek >
Sklovitá jablka, 3.9.2008
Ty nevyvážené poměry snad sedí, i když u staré přeroubované jabloně v blízkosti studny bych to nečekala - a tam je to nejčastější, ale jablek je na všech stromech víc než hodně. Díky za odpověď.
"Sklovitá" jablka, 3.9.2008
Poslední roky se mi v úrodě objevují jablka, která jsou kolem jadřince jakoby skleněná. Je to u různých odrůd, na třech různých lokalitách a jenom u některých jablek na větvi. Vypadá to, jakoby jablko bylo od prostředka zmrzlé, i to podobně chutná.... celý příspěvek >
Je po melounech?, 3.9.2008
No, plíseň...doporučuju koupit si krásný, na středomořském slunci vyzrálý meloun a pochutnat si. Bez postřiku meloun v běžném roce nedopěstujete a s postřikem si můžete koupit lepší. Akorát to není ta legrace.
vosy poškozují ovoce, 3.9.2008
Nám se osvědčilo NEBRAT vosám a hlavně sršňům jejich nakousnuté plody. Dokud lítají na jeden rozkousaný, tak nechají ostatní v klidu. A nechávat hnijící zralé ovoce pod stromem, na slunci - prostě se s nimi podělit, pokud je hrušek málo, je to k... celý příspěvek >
Jak se zbavit včel?, 3.9.2008
EU s postřiky naštěstí teď dělá pořádek, právě kvůli včelám, bohužel jsou "zahrádkáři", kteří mají "sehnané" zásoby z dřívějška a podle hesla - lehce nabyl, lehce pozbyl - s nimi taky zacházejí. No co, oni si to spapinkají, dobrou chuť. I když - ta... celý příspěvek >
Letos na jaře jsme zase pro změnu my neměli čmeláky, soused stříkal své obrovské zanedbané stromky proti mšicím a postřik si sehnal jakýsi, dnes už zakázaný právě kvůli včelám.Koncentrace pochopitelně nejmíň dvojnásobná, aby to zabralo. Postříkal... celý příspěvek >
Co s cuketami?, 3.9.2008
Já zvládám obrovské množství cuket takto: Mladé cukety nakrájím na kusy a dám do velkého hrnce na pařáček, dospod trochu vody a do měkka je udlábím v páře. Pak otevřu hrnec, nechám odvětrat a ještě dám na síto okapat. Studené a pořádně okapané... celý příspěvek >
čím hnojit na podzim?, 3.9.2008
Proč, čím a jak? :) Tedy proč vápnit, jakým vápnem a kolik. I kolem stromků? Díky za rady.
Jako by nestačily problémy s varoázou. Povídal známý, že na Bruntálsku už skoro neví, co je to včela a protože je zahrádkář, tak uvažuje, jak chovat čmeláky.
Rezavý slimák a jak na něj?, 3.9.2008
Vloni mi ty potvory sežraly kdeco, najela jsem na používání Feramolu - nasypu přiměřeně na záhonky, když rostlinky na jaře začnou vzcházet, od sousedovic neudržované zahrady vysypu "nárazníkové pásmo". Zopakovala jsem to místy po vzejití podzimní... celý příspěvek >
jakou jabloň do 650m n/m, 3.9.2008
Na mšice na růžích kupodivu funguje přítomnost levandule. Kupodivu proto, že to doporučují prodejci ve svých katalozích. Ale mám to ověřené. Růže, které mi vykvétají mezi keři levandule, neví, co je to mšice.
jakou jabloň do 650m n/m, 2.9.2008
Mšice stírám a mačkám ručně. Je to drobet fuj, ale funguje to, pochopitelně to dělám jen tam, kde mšice škodí nejvíc - mladé a mnou požadované větvičky. Prostě tam, kde to vadí a kam se dostanu. Velké stromky a keře neřeším, aspoň se nemusím trápit... celý příspěvek >
maliny se zbláznily, 2.9.2008
Mám tu samou zkušenost, odrůd malin mám několik, ale sekačka je bez problémů udrží v mnou stanovených mezích. Kolem taky trávník.
Šárka, 14.8.2008
Já mám šárku i na stromech, které jsou údajně odolné proti šárce..
Další diskuze:  26272829  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika