|
Sklizeň česneku, 24.6.2014 Lukan a Vekan mohou mít velikost 12 kousků do kila = odhadem můžete sklidit 4+2+4=10 kg česneku. Sušením pro zimní uskladnění ztratí cca 30% vody takže v době sklizně budou mít cibule i s natí až těch 20 kg. Jinak z hlediska skladovatelnosti je berte... celý příspěvek > |
 |
Co s Paul´s Scarlet z obrázku? Nekvete, 24.6.2014  Gratuluji Vám, že prodejce vyřídil reklamaci kladně, avšak k jeho odborným znalostem se stavím spíše jako k znalostem překupníka a nikoliv školkaře. Mám skoro dojem, že Vaše manželka má lepší znalosti nežli on. Ono i v nížinách se růže sází (na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co s Paul´s Scarlet z obrázku? Nekvete, 24.6.2014 Dík za nalezení originálu obrázku. Našel jsem to jinde s označením že je volně šiřitelný obrázek "růží" a jedná se o Pavlovu šarlatovou... . Jj. i v GB se najdou šizuňkové... |
 |
Vysoký živý plot, 22.6.2014 ptal jsem se na odkaz či obrázek.
Stejně nějak nechápu, jak bude mazán ojniční čep u pístu a stěny válce tak, aby se olej dostával zpět do olejové nádrže a k čerpadlu... Spousta motorů má válec vodorovně, ale nevím o motoru, který by měl... celý příspěvek > |
 |
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 22.6.2014 ... ale pokud bude strom vitální a bude mít dobré přírůstky, tak Vás mírná chlorosa nemusí zajímat, Naopak, nedostatek dusíku důsledky chorosy prohloubí. Pokud je choroza způsobena nadbytkem P pak dusičnan draselný jako NK hnojivo dorovná poměry... celý příspěvek > |
 |
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 22.6.2014 to může být také suchem a nikoliv třetí aplikací Fe...
pokud máte pod stromem trávník, musíte počítat s tím, že Vám z hnojiva vyžere dusík a v nynějším suchu i vláhu. Síran amonný je pomalé N. Rychlé jsou ledky a u broskví to tedy bude ledek... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožování ruží, 22.6.2014  ... a začít až v červenci s očkováním. Letos je vše napřed, tak počítám, že začnu očkovat druhou červencovou sobotu (místo obvyklé 3-4té).
|
 |
Rozmnožování ruží, 21.6.2014  někdy jde o to, správně si vybrat...
|
 |
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 21.6.2014 Uvádíte vysoké stáří broskvoní - v druhé polovině či skoro na hranici jejich vitální životnosti. Pokud dosud rostly dobře, začal bych s utužením×provzdušněním vidlemi. Pak z těch síranů se dá udělat koktejl amonný+draselný+železnatý pro zálivku. Mezi... celý příspěvek > |
 |
Vidiový řetěz na motorovku, 21.6.2014  Plastový klín 10mm
no a na ruční řezání je nejlepší použít pilu na porobeton z pilany (levněji pak ten kus listu z katru za "lahev tuzemáku").
|
 |
|
 |
Roubování slivoní v roce 2014, 21.6.2014  Jestli je ve foťáku funkce vyvážení bílé (WB - white balance), tak ji přenastavte. Máte mnastaveno, že se při snímání má vytvářet teplejší obraz a stačí konvertovat barvy trochu do chladna, aby výsledek byl koukatelnější.
|
 |
Rozmnožování ruží, 21.6.2014 Ano, vrcholový řízek se takto dělá, ale nebezpečí je předchozí "pobyt ve váze" kdy může ve vodě začít hniloba stonku. Proto je lepší řízky sázet hned po ustřižení z matečného keře (resp jen zaschnutí řezné rány). Pokud byly ve váze a jsou dlouhé,... celý příspěvek > |
 |
Vysoký živý plot, 21.6.2014 Ukažte, kde mi dokáží, že olej z vany nateklý do pístu i po třech minutách práce motoru nevadí - kde píší, že motor může trvale při plném výkonu pracovat klikovou skříní nahoru. Já jsem ten odkaz nenašel.
|
 |
Vysoký živý plot, 21.6.2014  Ani 4takt od Hondy nemůže pracovat "hlavou dolů" v plné zátěži. Proto klasický plotostřih nemůže být proveden jako 4 takt. Plotostřihy založené na nástavích ke "křoviňáku" využívají skutečnosti, že ergononetrie dovolí uživateli pohodlný úchop jen... celý příspěvek > |
 |
Velké listy u kedluben a žádné kedlubny, 21.6.2014 ... žeby nedostatek hořčíku? Jakou máte půdu, písčitou? |
 |