|
Založení trávníku - typ půdy, 31.3.2014 Když nevíte, udělejte si jednoduchý test. Odeberte vzorek půdy z hloubkového profilu 0 ÷ 10 (15) cm, silně ji provlhčete a umačkejte (silou) z ní kouli velikosti pomeranče. Pokud se bude koule při lehkém dotyku rozpadat, máte půdu lehkou, písčitou.... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva u začátečníka, 26.3.2014  Dám vám tip na oporu pro vaši révu. Zajděte do stavebnin, či prodejny, kde se prodávají ploty (plotové centrum). Kupte tam dva sloupky a jedno drátěné plotové pole požadované barvy, šířky cca 2,5 metru a výšky 2 metry. Sloupky vsaďte do země a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Durancie, 25.3.2014 Já nejsem odborník na domácí pálenky, já jen laicky hodnotím své pocity. Ale dovolím si sem do porovnávání chutí pálenky ze švestek a durancií vsunout pálenku z meruněk. Měl jsem možnost koštovat prý výborné pálenky z meruněk. Ale tyto mě v... celý příspěvek > |
 |
Durancie, 25.3.2014 S těmi chutěmi obou druhů slivovice to není úplně tak, jak si představujete, alespoň já to takto nevnímám. Chuť pálenky z duranciií je osobitá, je taková řekl bych ostřejší (drsnější) a voní i chutnají z ní ty pecky ("hořké mandle" - jak uvedl... celý příspěvek > |
 |
Durancie, 25.3.2014 Já osobně hodnotím slivovici ze švestek domácích vysoko nad slivovici z durancií a durancie bych považoval pro pálení jen za (solidní) náhražku švestky domácí, nikoli za rovnocennou surovinu. |
 |
Řez slivoně, 24.3.2014 Ahojte Michale. Vy chcete udělat řez ovocného stromu a nevíte jak. Ale ono je důležité předtím "JAK" nejprve vědět "PROČ". Proč chcete váš strom řezat? Teprve až bude známa odpověď na tuto otázku, je možno se začít zabývat řezem a jeho technikou.... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Míšeňské, 18.3.2014 "Nápad pána Juraja Kafku, použiť Míšeňské do novošľachtenia, považujem za skvelý".
Jak jste prosím dospěl k názoru, že p. Kafka bude potřebovat Míšeňské ke šlechtění? V tomto diskusním vlákně se o tomto jmenovaný nijak nezmiňuje. |
 |
Řez slivoně, 14.3.2014 Ó nikolivěk, účelem naznačeného řezacího porincipu je, aby se strom trochu rozložil do šířky a nešplhal pouze do výšky. |
 |
Van a Regina, 14.3.2014 Hm, to je zvláštní, já znám z polí a strání jen ty tmavé ptačky, co dozrávají relativně pozdě, někdy plus minus v polovině července a třeba až do půlky srpna (v horších polohách). Jejich plody bývají po úplném dozrání skoro černé a v... celý příspěvek > |
 |
Van a Regina, 14.3.2014 Když už jsme zavítali do světa červíků a červivých plodů, zamýšlím se, odkud se vlastně ti všemožní nežádoucí ovocní červi v našich končinách vzali? Neuvědomuji si, že bych někdy zahlédl, či pozřel červivý plod ptačinky (plané třešně) a třeba i... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Van a Regina, 13.3.2014 Myslím si, že nakvašenou chuť mívají i červivé plody běžné zralosti, a to lokálně v místech, kde červík vrtá a kde vytváří své dutiny a chodbičky. Přece jenom je to živočich, který vypouští ze svého těla určité enzymy, a ty za přístupu... celý příspěvek > |
 |
Úprava staré neudržované zahrady, 13.3.2014 "Zahradu musíme srovnat".
Pokud musíte zahradu srovnat, tak je rada jednoduchá. Nejprve vše nepotřebné a překážející odstraňte. Keře vykopejte i s kořenovou růžicí. Trávu a ostatní porosty posekejte na co nejnižší výšku. Půjčte si v půjčovně... celý příspěvek > |
 |
Řez slivoně, 13.3.2014 "Do takovéhoto stromku se nikomu moc nechce".
Ale ono by se chtělo, ale né na fotce. Já například placaté stromy řezet nedokážu. |
 |
Van a Regina, 13.3.2014 Co oko nevidí - srce nebolí? Hm, že spolu s třešní zrovna koušu i červíka opravdu nepoznám a tudíž mi konzumace červíků vůbec nevadí. Vadí mi ale ty tuhé bobky, které po nich uvnitř plodů zůstávají, ty už na dásni poznám. Navíc červivá... celý příspěvek > |
 |
Vostorg, 13.3.2014 Klidně je tak vysaďte. Réva je samosprašná. |
 |