Příspěvky uživatele - 38.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ovocné druhy pěstovatelné totálně bez postřiku, 22.7.2017
Mišpule, muchovník, zimolez, moruše, aronie... to je sice hezké, ale je to ovoce okrajové, čili na prd. Vy se potřebujete zakousnout do pořádného jablka či hrušky. Ne? Tam to bez alespoň minimálního ošetření dobře nepůjde. Totéž broskve, meruňky,... celý příspěvek >
Chrastavitosť: , 21.7.2017 Obsahuje fotku
Tohle je vzorek ze sousedních neošetřovaných zahrad. Nahoře Ontaria a dole Starkrimson(?). Já jsem ošetřoval asi 6x, dva postřky před květem a čtyři po odkvětu. Nenašel jsem zatím jediný napadený list! Napadlo mně, že minulá tužší zima strupovitosti... celý příspěvek >
Chrastavitosť: "rezistenty" versus "nerezistenty", 19.7.2017
U mně strupovitost není, v okolních neošetřovaných zahradách je hodně...
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 19.7.2017
Tak jsem dnes v HK stříknul proti druhé generaci obaleče. Nepoužil jsem Reldan, ale Integro. Nechtěl jsem večer zamořit zápachem široké okolí. Vzduch se ani nehne. Podle lapáku byl vrchol letu asi 11.7., podle AMETu je k dnešku začátek líhnutí cca 90... celý příspěvek >
Postřik octem - poraďte, 17.7.2017
A co třeba ocet se špetkou napalmu? To tady ještě chybělo...
Rajčata - co to je?, 17.7.2017
V půdě ho může být i nadbytek Tohle je akutní porucha příjmu vápníku a je způsobena třeba kolísáním půdní vlhkosti, přehnojením dusíkem, draslíkem... a některé odrůdy (zeleniny i ovoce) jsou náchylnější atd.
Co se to děje s řeřichou?, 15.7.2017
Dřepčíci...
Přelitá rajčata?, 12.7.2017
Ale vyteče. Spíš mě zaráží, že tam nemáte udělané dírky od začátku.
Preventivní postřik rajčat, 11.7.2017
Alespoň čtyři hodiny. Postřik by měl i zaschnout, aby se mankozeb na povrchu zafixoval.
Roundup, 10.7.2017
Zlí jazykové tvrdí, že se ona dáma na žádost o registraci vyprdla a odložila ji do šuplete. Ale, thalidomid (a jeho derivát) se v současnosti (i u nás) používá jako antineoplastikum. Sice ne moc často, ale používá. Takže možná i glyfosát..., kdo ví.
Roundup, 10.7.2017
No právě ta sláma z pole obsahuje zbytky herbicidů proti dvouděložným plevelům, to není glyfosátem. Stejné látky se používají i do trávníků. Dokonce i sláma, která se zkrmí, resp. trus z ní, obsahuje tyto herbicidy a může poškodit konkrétně ta... celý příspěvek >
Slézovec, 10.7.2017 Obsahuje fotku
Zajímavá, krásná a zatím málo pěstovaná letnička. Semena jsem koupil v Lidlu, výsev začátkem dubna do pařeniště. Přežil i krupobití (viz ďubky na listech) a tyhle květy jsou skoro všechny nové (5 dnů po kroupách). Určitě stojí za vyzkoušení.
Roundup, 10.7.2017
Zatím se ukončil prodej jen glyfosátů, které obsahovaly jako smáčedlo ethoxylovaný amin loje, tj. např. Roundup Klasik a Glyfo Klasik. Hlavně kvůli vodním živočichům.
Sklizen česneku 2017, bídná velikost na 50% - 60% průměru, 9.7.2017 Obsahuje fotku
Dnes sklizený Karel IV. Rychle jsem ho opláchl vodou, byl obalený blátem. Dělám to tak každoročně a nehnije. Musí rychle venku oschnout, a pak se dá sušit do průvanu v garáži.
Postřik nebo ne?, 9.7.2017
Ve Stěžírkách to byla taky hrůza, stromky mají poškozenou i kůru...
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika