|
Choroba révy, 24.8.2013 Takže zkusím ten Sanmite, ale jen na nových a neplodících keřích, OL je 14 dnů. |
 |
Choroba révy, 24.8.2013 Na jaře používám Sulku ale letos jsem to nezvládl, tady se však jedná o novou výsadbu a mladé výhony. Nevím jak se ten šmejdík šíří ale vinohrad 2 metry za plotem toho byl plný. |
 |
|
 |
Sklizeň révy 2013, 24.8.2013  Dobrý večer Paľo, máte Vy nebo někdo jiný nějakou zkušenost s révou na pergole? Chtěl bych u jižní stěny zhotovit pergolu která by měla rozměr asi 3 m x 1,5 m a na kterou bych natáhl révu. Má představa je taková že by celá plocha byla zalistěná a... celý příspěvek > |
 |
Choroba révy, 24.8.2013  Nově nedávno naroubovaná Eva na "Veliký Bílý" se má k světu ale spodní listy již jsou napadeny peronosporou. Na dalším snímku je nově vysazená sazenice (mám dojem že je to Vostorg novyj krasnyj), která je napadena Vlnovníkem, má smysl to v této... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 24.8.2013  Udělal jsem pár snímků dnes dopoledne ale od rána chčije, doufám že se to neprojeví negativně na zrání. Réva teď potřebuje jen slunce, slunce a slunce, a já někoho na konzumaci, nestíháme to likvidovat. |
 |
Roncet u souseda, 24.8.2013 Mrkněte tady. |
 |
Roncet u souseda, 24.8.2013 A je to doopravdy roncet? Co selektivní herbicidy? Nemáte to na fotkách?
PS: Není nad skvělého souseda, ten můj "odborník" má za plotem tu jeho révu napadenou listovou formou révokaze. |
 |
Choroba révy, 24.8.2013  Dopřesnění - prohlížel jsem révu detailněji a to padlí jsem našel víceméně jen na mladých letorostech (Kišmiš Luč.) které narostly z nových roubů. |
 |
Sklizeň révy 2013, 24.8.2013  Vloni a předloni mi réva pomrzla v květu i při rašení, letos je po čtyřech letech konečně bohatá úroda, teď jen aby to dozrálo a nabralo sladkost. |
 |
Sklizeň révy 2013, 24.8.2013 Do směsi se má přidat vinný ocet nebo kvasící víno (já burčák neměl a tak dal trochu bílého vína) což včely odpuzuje. |
 |
|
 |
Sklizeň révy 2013, 23.8.2013  První ukázkový střapec odrůdy Dunav - výborný. |
 |
Augustin (V 25 - 20), 23.8.2013  Rodí mi popré a ukázkové střapce vypadají pěkně přestože jsou malé. |
 |
Podnožová réva, 23.8.2013 Zdravíčko Wimpi, dnes jsem se dotazoval na nůžky a na nějaké další věci ve vinařské prodejně, našel jsem si nějaká videa a i něco psaného. Jsem zase o něco chytřejší ale problém asi bude ta stratifikace, hlavně teploty. Asi nebude problém to chladno... celý příspěvek > |
 |
Listy broskve, 21.8.2013  Díky moc, nevím co je to za odrůdu ale Fairhaven to asi nebude, ta mi na zahradě už odplodila, tahle je pozdnější ale díky uzavřené lokalitě u řadovky směřované na jih tu vše dozrává min o 14 dní dříve. Rád bych věděl co je to za odrůdu, přikládám... celý příspěvek > |
 |
Listy broskve, 21.8.2013  Během minulého týdne nám obě broskvoně sežloutly (listy), ta odplozená i ta která nyní dozrává (odrůda neznámá). I plody, které začínají měknout, mají dosti žlutý nádech, jako by přišel podzim, na druhém konci města tento jev nepozoruji. Mohly to... celý příspěvek > |
 |