|
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013  Mě nejvíce šokoval tento foliovník s vrchní závlahou. To je proti všem pravidlům která známe... Je ale pravda, že on sám sebe označuje v pěstování rajčat - dělá to 20 let - za začátečníka. Považuje se za odborníka na papriky. |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013  Ano, plocha je problém... To mě nepadlo se zeptat, jestli to tam seje přímo. Když dáme dohromady nějaké otázky k tomu, napíšu mu a jistě nám odpoví. |
 |
|
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013  V dubnu jsem si od něho přivezl 12 sazenic dvanácti odrůd a taky je nevyštipuju. jediný problém je, že lezou přes sebe, je to prales, protože jsem jim nedal ty 2m2.na rozdíl od něho jsem je stříkal a není na nich nic mimořádného, kromě toho, že mají... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013  On pěstuje na 1200 odrůd od těch nejmenších, Žlutého rybízu, který má až 6000 plodů na rostlině až po ty největší masáky a tato pravidla uplatňuje bez rozdílu na všechny odrůdy. Vždycky musel roszlinu nadzvednout a na slámě pod listy ležely krásné... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013  tak snad ještě nějaké fotky... |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013  V sobotu jsem měl možnost navštívit farmu v Rakousku, kde pěstují rajčata na více než 3 ha. Celé pole je namulčované slámou, rajčata se nezalévají ani nevyštipují. Podle p.Stekovicse je zalévání rajčat na poli-záhonu úplně zbytečné. Pokud namulčutele... celý příspěvek > |
 |
Nedokonalé vyzrávání plodů rajčat v okolí stopky, 12.8.2013 Zrovna v sobotu na takovém malém rajčatovém semináři v Rakousku jsem se dozvěděl, že tato část rajčete kolem stopky je silně nezdravá a ve velkém množství - bylo uvedeno kolem 200 kg rajčat - může způsobit velmi vážné nemoci. Kdo sleduje pořady o... celý příspěvek > |
 |
Fíkovník, 18.7.2013 To co zde popisujete bude asi důvod, proč se u nás fíkovníky ve velkém nepěstují. |
 |
Rakytníkový džem, 18.7.2013 Já sklízím Leikoru od ca poloviny srpna. Jeden plod po druhém utrhnu, jeden váží asi 1 g, takže za asi 1,5h hodin mám okolo 1500 g a příští den opět. Týden je co dělat. Nedovedu si představit, že bych dělal jako v Rusku, tj. nechal je přejít mrazem.... celý příspěvek > |
 |
Prepad plodov slivky, 10.7.2013 U mne Cacanská lepotica v Polabí ca 50 procent opad červených plůdků, vedle rostoucí Valor ani jeden, je úplně obalený plody. |
 |
|
 |
Rakytníkový džem, 3.7.2013 Snad jen ještě doplním, že džem děláme ze štávy, tj.napřed odštavíme a potom dr.oetker 2:1. Co zbyde po odštavení je velmi cenné, jsou to semínka kde je až 15 procent oleje, když je možnost to rozmixovat na prášek - ne moc do zásoby - můžete s tím... celý příspěvek > |
 |
Rakytníkový džem, 3.7.2013 Ročně sklízím 10-15 kg rakytníku. Ano, když se do rakytníku nic nepřidá, bude "marmeláda" řídká, dokonce se oddělí vysrážená část a "voda", ta bude dole. Když to chcete dávat na jogurtů apod. tak by to snad nemuselo vadit? Jinak jsme dělali... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - skvrnité listy - je to plíseň?, 5.6.2013 Stejně vypadala včera moje dvě rajčata koupená v Hornbachu ve foliáku v rohu.Tak jsem je bez milosti vytrhnul a co mám vedle z Rakouska byly úplně v pořádku ty dostaly Ortivu. |
 |
Rajče de Barao, 2.6.2013 V roce 2011 jsem mel de barao hnede bez problémů |
 |
Treba teraz striekat preventivne rajciny proti plesni?, 2.6.2013 Jak teplota ve Varne ovlivňuje jestli máme stříkat rajčata v cervnu 2013 v Cechach jak zněl dotaz jsem nepochopil. |
 |