Příspěvky uživatele - 151.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sušené Baco Noir, 1.9.2011
Pane Paľo - výhoda plodů Baca je také ta, že se odrůda nemusí stříkat (jako Golubok), odrůda je vytrvale, dobře plodící a mrazuvzdorná (Medina mi vymrzla). Co se týká liščiny ve víně, víno z něj (amatérsky vyrobené) jsem pil a liščinu jsem tam... celý příspěvek >
Sušené Baco Noir, 31.8.2011
Sušil jsem to na roštech (dvojmřížoví z ledničky přes sebe dané) a na kamnech, při teplotě ne příliš prudké. Sušička stejně jako (při)uzavřená trouba ovoce spíš dusí, protože vlhkost nemá kam odcházet.
Přihnojení mladých sazenic, 30.8.2011
Za radu moc díky. Dusíkem bych samozřejmě nehnojil - to spíš nějakým chelátovým hnojivem pro rychlou spotřebu. Ty sazenice, které mám na mysli jsou určeny pro pěstování na ještě nezpracovaném místě - mám je proto ještě v pixlách - na zimu zůstanou ve... celý příspěvek >
Přihnojení mladých sazenic, 29.8.2011
Mám několik sazenic, na jejichž listech se v celé míře projevil podzim - listy jsou červené nebo žluté, nefunkční - na uložení ke spánku je pro ně příliš brzy. Možná je ještě mírně drobně přihnojím - jenom tak, pro pár lístků, aby pomohly absorbovat... celý příspěvek >
Prosím o radu s vinnou révou, 28.8.2011
220 cm? To jste nechala dost přerůst... teď bych to ale nestříhal. Na jaře šlahoun opatrně ohnete v 60 centimetrech, aby očko nad drátem bylo na nejvyšším místě - tzn., že konec šlahounu budete směrovat směrem dolů. Šlahoun z očka nad drátem bude... celý příspěvek >
Perenospora na plodech, 26.8.2011
To i u mě se vosám zalíbilo - budu muset vyrobit pro hrozny více (záclonových) oblečků   
Perenospora na plodech, 25.8.2011
Listy na slunci zravé a plody ve stínu poškozené úpalem? Nesmysl!
Usychání okrajů listů, 22.8.2011
Je to jen moje úvaha...   ...je docela možné, že citlivost listů vůči slunečnímu záření je způsobena i nedostatkem prvků zpevňujících pletiva listů? Vápník, hořčík, železo?
Perenospora na plodech, 18.8.2011
Nemilé překvapení mi letos připravily odrůdy Bianka, Phoenix a Aurora. Zatímco listy nevykazují žádné příznaky nemoci, jejich bobule hnědomodrají, deformují se - prostě jasná perenospora. V minulém roce jsem měl stejnou potíž dokonce s labruskou,... celý příspěvek >
Interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 17.8.2011
Dornfelder má ale dvě chyby - není odolný proti mrazu ani proti nemocem (kdysi jsem ho měl)
Hibernal a Solaris - choroby, 17.8.2011
Ptactvo a vosy jsme už také párkrát vyskloňovali. Doporučuju pytlíky ze záclon - navléct, nahoře obyčejnou nití mezi oky provléct, stáhnout, zavázat. Tehdy jsem to začal dělat hlavě kvůli kosům. Bylo pak velmi potěšující se dívat, jak vosy kolem... celý příspěvek >
Interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 16.8.2011
K výčtu odrůd, z nichž část mám a o dalších (Solaris) si zatím nechávám jenom snít bych dále přidal z bílých Muškát Oděsa, Phoenix a z červených Regent, Iljičevskij rannyj.
Hibernal a Solaris - choroby, 11.8.2011
Týden po postřiku je už opravdu pozdě cokoliv dělat. Žádné listy netrhejte - snad budete mít štěstí, že réva patří k těm rezistentním proti tomuto herbicidu.
Hibernal a Solaris - choroby, 11.8.2011
Lontrel je přijímán kořeny a listy, přípravek blokuje růst. Kdyby se to stalo mně, určitě bych otrhal všechny postříkané listy a pravděpodobně i většinu větvoví (dá se předpokládat, že přípravek už je i v pletivech větví, ale záleží, kdy jste jej... celý příspěvek >
Čím je réva napadená?, 10.8.2011
O.k. - od doby, kdy zrušili Hatrick jsem onen Portugal stříkal pouze Falkonem, takže Discus+Zato byla pro napadenou révu celkem prospěšná změna.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika