Příspěvky uživatele - 58.114

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Delosperma, 12.5.2012
Můžete mi poradit, jak pěstovat delospermu. Je na slunném a suchém místě. Musím ji zalévat a co mám dělat s odkvetlými květy? Když jsem ji koupila, byla nádherná, plná květů. Teď je místy zežloutlá a má jen pár kvítků. Děkuji.
Hloh a spála růžovitých, 11.5.2012 Obsahuje fotku
Kousek od zahrady roste u cesty obrovský strom hlohu. Na květech se právě hemží spousta různého hmyzu, much, dokonce i sršni. Jak poznám, že hloh je napaden spálou růžovitých (tedy že je hostitelem této nemoci)? Jabloně v okolí jsou zatím naštěstí v... celý příspěvek >
Podnož pre hrušku, 8.5.2012
Já jsem si nechal před rokem na jaře poslat z Holovous hruškové podnože Daytor (také název OHF 87).  Je to poměrně nový typ podnože s těmito vlastnostmi : - růst 75 % (v porovnání se semenáčem) - množí se snadno řízky, novinka r.... celý příspěvek >
Na podzim zasazená merunka, zaschla a ted nasazuje od země, 6.5.2012 Obsahuje fotku
Mně to na podzim zasazená meruňka udělala také - viz foto. Včera jsem kmínek uřízl do zdravého dřeva, zatřel štěpařským voskem a až výhony více narostou, ponechám ten nejsilnější výhon.
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 5.5.2012 Obsahuje fotku
Semenáčky jabloní 50 dní po výsevu stratifikovaných semen. Brzy je budu přesazovat.
Granny Smith, 2.5.2012
Vzpomněl jsem si na Granny Smith, neboť právě mně malý stromek na zahradě kvete a snad přinese několik prvních plodů. Proto se chci zeptat pana Polehly, jak dopadla jeho soukromá 3. degustace této odrůdy, plánovaná někdy v březnu. Díky KB
Jablko Modi, 24.4.2012 Obsahuje fotku
Koupil jsem v hypermarketu balíček jablek MODI původem z Itálie. Docela mě překvapila svou příjemnou osvěžující sladkou chutí a křupavou konzistencí. Máte prosím někdo zkušenosti s pěstováním této odrůdy zde u nás? Rád bych někde získal roub a měl... celý příspěvek >
Pomoc - zničený kmínek, 24.4.2012
Pane Martine, o jakou odrůdu jabloně jde?
Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 16.4.2012
Angold pochází z křížení Antonovka x Golden Delicious. Jonagored je mutace Jonagoldu, který vznikl křížením Golden Delicious x Jonathan
Roubování, 16.4.2012
Vloni začátkem září jsem očkoval na spící očko jabloňové podnože (semenáče z jadérek). Nyní na jaře se očka začínají probouzet a podnože budu zkracovat na čípek. Z asi 30 podnoží pouze 3 očka vymrzla, tak jsem nyní provedl opravné přeroubování.... celý příspěvek >
Novinky jabloní 2012, 12.4.2012
Pro sběratele novinek : Prodej stromků nabízí pro jaro 2012 odrůdu jabloně Cameo (též název Caudle), původ USA, křížení Golden Del. x Red Delicious, údajně mrazuvzdorná do -50°C.  
Opadávání jablek, 12.4.2012
Kácet takový dobře rostoucí a zakořeněný 15-ti letý strom je škoda. Zkuste někde získat rouby více odrůd a během 2 - 3 roků postupně strom přeroubovat. 
Roubování, 9.4.2012
Dnes 9.4. jsem začal s roubováním jabloní za kůru - míza již pěkně proudí (vloni to bylo o týden později), střední Morava.
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 9.4.2012
Stále jsem hledal do ovocného sadu vhodný venkovní teploměr na určení MIN a MAX teplot (ten obyčejný rtuťový s ručním magnetem se mně moc neosvědčil). Nyní jsem objevil zajímavý výrobek – tzv. meteorologický datalogger, který zaznamenává do své... celý příspěvek >
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 9.4.2012
Slavkov u Brna : minimální noční teplota -3°C, takže slivovice letos nebude. Několik přístupných mladých větvi s rozvitými květy jsem včera večer opatrně obalil novinami ve více vrstvách, tak snad sklidím alespoň košík ovoce na buchty a ovocné... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika